6.3

185 28 13
                                    

Güne erken başlayanlardan biri olan Dobby, minik patileriyle aşındırdığı parke üzerinde oyun oynuyordu. Mutfaktan gelen sesler üzerine Bayan Ops'un kahvaltı hazırlığına başladığını zanneden genç kız, saate baktı. Olması gereken vaktin çok daha gerisinde kalan kahvaltı servisinin gecikmesini düne bağlıyordu. Koca köşkü tek başına idare eden yaşlı kadının yorgun düştüğünü ve geç kalan kahvaltı hazırlığının bu yüzden aksadığını düşündü. Kahvaltı için yardım etmek istediği hizmetlisini yalnız bırakmak istemeyen genç kız içeri girdi.

' Günaydın. '

Ortalıkta evin küçük yaramazından başka kimse yoktu. Kafasını kaldırmış gözlerinin içine bakan Dobby'nin yere düşen tahta kaşıkla oynarken çıkardığı seslere aldanıp, yaşlı kadının izinli olduğunu unutmuştu. Kaşığın kenarlarını kemirip ufalayan kedisinin batırdığı yeri peçeteyle silerken, elindeki peçeteyi gözleriyle takip eden Dobby, hedefinin üzerine sıçradı.

' Dobby! '

Peçeteyi parçalayan Dobby ortalığı birbirine katarken, onu yakalayan genç kız eline geçirdiği tüy yumağını sevgiyle hırpaladı. Biraz oyalandığı kedisiyle kafasını dağıtırken hazır olan kahvesini almak için tezgahın üzerine uzandı. Bu sırada bacaklarına dolanan Dobby'e takılmamak için üstün gayret gösteriyordu.

Parti hazırlıkları ve devamında yaşanan olayları atlatan kızlar da yorucu bir geceden çıkmıştı. Gecenin marurluğu üzerlerinde kalan ikili için, Bayan Ops kadar olmasa da güzel bir kahvaltı hazırlamak isteyen MJ kolları sıvayarak işe koyuldu. Birkaç ay öncesine kadar köşkte tek başına kaybolurken şimdi bir başkası için kahvaltı hazırlıyor olması, kırdığı tabunun yalnızca bir parçasıydı. Çok sevdiği ve hep aradığı sessizlikten son zamanlarda uzaklaşmak istemesi, kendi iç sesini duymaktan ne kadar çok korktuğunu anlamasına yetmişti.

Mutfak rafına yerleştirdikleri vintage radyoyu açıp, müzik eşliğinde işe başladı. Kendisine yalnızlığı süresi boyunca arkadaşlık edecek olan mini radyoyu alarak ne kadar doğru yaptığını bir kez daha anlamıştı. Çünkü seyyar bir eskiciden aldığı radyonun boyutu aksine pahalı olan fiyatı ve yaptığı pazarlık göz önünde bulundurulunca buna değiyor olması gerekirdi. Dolaptan çıkardığı hazır yiyeceklerle masayı donattıktan sonra işin zor kısmına geçen genç kız, asıl şimdi hünerlerini gösterecekti. Ağzındaki sigarayı söndürmek için açtığı suyun altında yıkadığı sebzeleri tek tek doğrayıp, Sarah için güzel bir kahvaltılık öğün hazırlamak istedi. Aynı anlarda ekmek kızartma makinasından çıkan buğday ekmeklerinin üzerine tereyağ ve reçel sürdü. Yeşilliklerin arasına birkaç parça keçi peyniri kesmek isterken parmağını bıçağın keskin ucuna değdirdi.

' Off.. Harika! '

Parmağının oynak kısmına denk gelen bıçak darbesi biraz daha derine inse, etini koparabilirdi. Parmağını kağıt havlu arasına sıkıştırıp kanın akışını engellemek istedi. Salataya devam edip son malzemesi olan peynirin üzerine biraz baharat ve yağ döktükten sonra parmağına pansuman yapmak için ecza kutusuna baktı. Bu sırada pijamalarıyla aşağı inen Aria, gözlerini ovuşturarak mutfağa girdi.

' Kızarmış ekmek! O üzerindeki reçel mi? '

MJ, bacaklarını serbest bırakarak Dobby'nin gitmesine izin verdi. Tembel kedisi sabahları sıcak yatağa girmeyi sevdiği için muhtemelen kızlardan birinin yatağına yerleşecekti. Yanından hızla geçen Dobby'nin kendisine sürtünmesine izin veren Aria, aralarındaki sıcaklığın giderek güçlendiğini hissediyordu ve bu onun fobisini yenmek üzere olduğunun en gerçek ispatıydı.

Mutfak kapısının önünde beliren Sarah korkutmak için beklediği Aria'nın arkasında pusuya yatmıştı.

Sarah: Böö!

ARADADonde viven las historias. Descúbrelo ahora