Chapter 53

2.6K 198 16
                                    

Louis P.O.V's

Nakon dvosatne kupovine i svađe sa Darphy jer misli da je bolje kupiti nešto za Erin,a ja mislim da je bolje kupiti nešto i za nju i za njega posebno ili za oboje, shvatimo da je to beznadežno i nekako se uspijemo odlučiti na kupovinu profesionalnog fotoaparat koji će im služiti za stvaranje dobrih uspomena. Kako je krenulo sa fotografisanjem mene i Darph zajedno,mislim da će i nama trebati jedan.Harry je već dugo sa Erin i čini mi se da uz nju postaje porodični čovjek.Anne je voli i sve je tako idilično i jednostavno,ili barem tako izgleda.Pitam se šta bi Anne rekla d zna za mene i Darphy.Ja ne vjerujem da bih uz ovu plavušicu pored sebe mogao postati išta porodično nego samo suprotno od toga.Ali,to smo Darphy i ja i niko nam ne može zabraniti da budemo ono što jesmo.Uostalom,ko zna šta budućnost nosi za nas dvoje.Jedino čega sam u ovom trenutku svjestan jeste da je ona osoba koja mi znači više od svih ikada.Probudila je u meni uspavano, oživjela mrtvo,pretvorila izgubljeno u nađeno,vratila nadu i sve to svojom drskošću,svojom hladnoćom.

"Je li odmah idemo kod njih ili?"

"Možemo prošetati ispod Willamette,obala kod rijeke je pusta u zimskom periodu."

"Ne znam koja ti je logika šetati i mrznuti se jer će nas šibati hladni vjetar ,ali dobro,ako si već tako isplanirao."ostavimo poklon u auto,a onda se odvezemo do parkinga pored mosta. Kada izađemo, Darphy se već skuplja od hladnoće koju donosi strujanje rijeke. U autu nismo puno pričali, nije nam trebalo ni tri minute do mosta,a Darphy je tiho posmatrala pahulje snijega. "Vidiš,već mi je hladno."

"Doveo sam te ovdje kako ne bi mogla odbiti moje zagrljaje "

"Znači vodiš se romantičnom logikom.."nasmije se i prihvati moj zagrljaj kako bi nastavili hodati.

"Nije da baš pali u tvom slučaju,ali trudim se.."

"Ko zna, možda s vremenom upali.." prvi put uputila mi je plavi pogled pun topline. Bez ledenica kao što se presvijavaju, samo sitne pahulje koje su se oslikale u njenim očima kao ogledalo.Gledala je u mene, a ne kroz mene.

"Gospođice Ward ,imam li dozvolu da vas poljubim?"

"Hmm..da razmislim."stavi kažiprst na donju usnicu i ugrize se,počinje me provocirati.

"Ne morate više ni pitati za dozvolu,gospodine Tomlinsone." obuhvatim joj rukama hladne obraze dok ona zavuče ruke ispod moje jakne i obuhvati me oko struka. Slatkoća njenih usana me natjera da zaboravim na sve probleme i hladnoću vani.Nešto se otopilo u njoj, nešto što je presudilo,nešto zbog čega vjerujem da mogu biti bolja osoba od one u koju me pretvorila moja vlastita majka.

                                                                                                    ***

Kada napravimo jedan krug, shvatimo da bi bilo vrijeme da krenemo prema Harryevom i Erininom stanu koji je na drugoj strani mosta.Sviđa mi se što je odmah pored pa je pogled noću magičan.U autu se ugrijemo ,a Darphy otpakuje aparat i uslika nas jednom. Navodno želi da im mi budemo prva uspomena ovog Božića,ali kao da istovremeno želi da ova slika bude naša prva uspomena ovog Božića. "Nismo loši na fotografiji.."

"Nismo loši ni zajedno,šta misliš?"bojim se odgovora.
"Ne mislim previše.."slegne ramenima."Možda je tako i bolje."

"A kako molim te?!" naglo me pogleda."Da ne razmišljaš previše u vezi nas dvoje , to me plaši."..tiho promrlja "I mene.."a ja se pravim da nisam čuo jer se nadam da je to pozitivna strana svega.

                                                                  ***

"Koji je ono sprat?" ni ja nisam siguran.Uostalom,živjeli su kod nje kada su iznajmili stan,ali je sve završilo tako tragično. Kada se samo sjetim načina na koji je Darph saznala za silovanje Erin, i još je mislila da sam to ja učinio.K'vragu, ne bih spavao sa djevojkom najboljeg prijatelja, makar to ne. Iako, kada se sjetim svih stvari koje sam činio drugim djevojkama, počnem se gaditi sam sebi.

Marked /Obilježena/Where stories live. Discover now