Chapter 48

3.1K 232 39
                                    

Nakon klizanja,planirala sam sa Louisom otići na još jedno mjesto,ali kad sam bolje promislila,još uvijek je rano za neke stvari i bolje je da ovo ostavimo za kasnije.Ne znam ni zašto razmišljam o budućnosti sa njim,a istovremeno je se toliko bojim.
Čini se da je on zaboravio da sam spomenula i treće mjesto ili se 'pak samo napravio budala kada sam rekla da sam preumorna i premodra od padova na klizalištu za bilo kakvua dodatnu aktivnost.Uglavnom,uspjeli smo se dogovoriti da idemo nazad kod mene i uspjela sam sebi dozvoliti da ga pustim kod sebe u kuću..veceras..sutra..bilo kad?

Na putu prema parkingu,desilo nam se nešto interesantno.Naime, Louis i ja smo pri našem polasku jutros kupili iste kape i to je dječici koja su bila na igralištu pored parkinga bilo i više nego zanimljivo. Louis ih je dodatno izazivao i počeli su se grudvati. Za čudo,nije mi bilo hladno kao što to obično biva zimi ,tako da sam se samo naslonila na auto,navukla rukavice na ruke i gledala zimske radosti koje u Louisu bude malo dijete. Dvije djevojčice i jedan dječak,kojima je očito dojadilo svo ovo grudvanje jer su im nosići bili crveni poput rajčice,a usne gotovo pa ljubičaste, upitali su me nešto i nisam mogla,a da se ne nasmijem iako su mi dali mnogo materijala za razmišljanje. 

"A zašto ste se onako smijali zajedno ako vam na kapama piše da se mrzite?" To su djeca,mala,naivna i neiskvarena i ne znaju da je ,ono što piše na kapama možda i laž i da je to samo radi fazona,ali opet..toliko je istina. I Louis je čuo šta su rekli pa se nakratko zaustavio ne obazirući se na silne grudve čiji su tragovi ostajali na njegovom kaputu. Samo je buljio u mome pravcu čekajući odgovor.

 "Ponekad se kroz mržnju iskazuje ljubav.Ponekad je lakše reći da mrziš nego da voliš,ali nisu ove priče za vas. I mrzimo se.." zakašljala sam se kada mi je Louis namignuo uz osmijeh.
"Sada ćete vidjeti i koliko.." napravila sam veliku grudvu,lijepo je oblikovala i nenamjerno ,pogodila Louisovo dupe što i nije bilo predviđeno.Sva sreća pa je čvrsto i nije ništa osjetio.Ups, barem sam tako mislila. "Znači ,ovako se igramo?"

"Vi se ne igrate,ovo je tučnjava.."djeca su navijala.

"Sad ćete tek da vidite kako se ne igramo.."dobila sam hladnu grudvu u vrat i toplina sa moje kože uspjela je tako brzo otopiti snijeg da sam ubrzo osjećala kapljice vode čak i na svojim grudima. 

"Platit' ćeš mi za ovo." prostrijelila sam ga pogledom i onda mu momentalno naredila da otključa auto,upali grijanje i prestane se glupirati. I ne, nije mi više bio zanimljiv mali Louis. Ponekad je njihovo djetinjasto ponašanje pretjerano.Zapravo,mislim da nijedan muškarac na svijetu nikada neće biti dovoljno zreo. Sve to kreće od njihovih majki,pa do supruga i sve one svakog od njih pomalo odgajaju tako da sazrije no u nekom dijelu malog mozga uvijek ima taj nezreli dio.

"Sad si ljuta na mene?"

"Začepi!" upalio je grijanje i radio,ali ni to nije bilo dovoljno pa sam morala skinuti jaknu i šal čekajući da se majica osuši.
"Ono što vidim je veoma zanimljivo.."

"U džemperu sam, stoga je sva sreća da nemaš puno vidjeti.." sada se on zakašljao.."I evo ga, ponovo ona stara ,drska Darphy, ko će te trpjeti takvu.."

"Nije pod moranjem da me trpiš večeras.."

"Bolje i to nego da oboje provedemo Badnje veče sami."

"Bolje i sama nego u lošem društvu.."ugrizla sam se za usnicu.Louis nije loše društvo,nikada nije bio. Samo, shvatila sam da ranije nismo vodili neki razgovor u kojem bih mogla vidjeti neku njegovu pravu stranu.Sve se svodilo na svađe,ljubomoru ili razgovor o bordelu ,što je moja najmrža tema.

"Ako tako kažeš.." skrenuo je u suprotnom smjeru.

"Bolje ti je da promijeniš smijer tamo gdje si krenuo i usput svratiš u slastičarnu i kupiš neku manju tortu i kolačića na vagu. "

Marked /Obilježena/Where stories live. Discover now