Capitolul trei

115 17 4
                                    


6 octombrie, ora 9:00; San Andreas, CA.

   Stau intinsa pe gazonul din gradina scolii, lasand firicelele subtiri de iarba sa-mi gadile degetele. Imi place natura, verdele ei aparte, mirosul de proaspat si viu. Tata e bine, tehnicienii au considerat o confuzie.

   Observ un grup de elevi care se indreapta catre laboratorul de chimie. Toti sunt imbracati in halate albe si manusi bleu si isi tin la piept o carte groasa si un pix. Asa obisnuia Khalee sa fie.

   Gandul imi zboara la Khalee mult prea des in ultima vreme. In camera ei nu am avut curaj sa intru decat acum cateva zile. Atunci a fost prima oara, de cand a fost trimisa pe Exodhyus. I-am promis ca o voi razbuna si ca voi face dreptate. Dar cum? Nu mi-e frica sa fiu trimisa pe cealalta planeta, dar nu vreau sa-mi parasesc parintii. Nu si ultimul lor copil.

   Si totusi valul de adrenalina, de razbunare pulseaza prin venele mele cu putere. Il urasc pe Tarth, il urasc ca in curand are sa transmita un virus care ne va ucide, il urasc ca mi-a luat sora de langa mine.

   Inspir si expir. Mai am cateva ore si plec acasa.

***

   Imi arunc ghiozdanul pe pat si ma indrept direct catre camera ei. Incep sa rascolesc dupa ceva ce m-ar putea ajuta. Khalee e desteapta, trebuie sa fi lasat ceva in urma. Dupa cateva minute de lungi cautari, dau peste o foaie ascunsa dupa noptiera. Era innodata cu un snur de la adidasi. Il dezleg si incep sa citesc:

''Buna, Olivia. Nu pot scrie mult pentru ca Soldatii vor veni imediat si ma vor duce la judecata. Inainte sa fiu trimisa pe Exodhyus, am nevoie sa-ti spun ceva. Du-te la dulapul meu, iar pe peretele stang vei observa o fisura in perete. Urmareste fisura pana jos, pana la capat; te va conduce catre o rinda de parchet care poate fi scoasa. Sub ea, vei gasi o agenda in care am notat despre experimentul dr. Tarth. TOTUL se afla acolo. Vei mai gasi cartela de acces catre laboratorul de la Cercetari. Du-te seara, dupa ora 23, cand nu e nimeni. Intrarea E1, nu sunt paznici. Ai si o harta in acea agenda. Trebuie sa ajungi in biroul notat cu BH709 si sa cauti un seif cu codul 734910. In el se afla virusul lui Tarth. Ai grija la camerele de supraveghere, am marcat pe harta locurile monitorizate. Ia-l si du-l la Sediu. Olivia, salveaza lumea.

Semnat, Khalee.''

   Am stat si am citit scrisoarea de trei ori. Zambesc. Stiam ca este ceva ce trebui sa fac, dar o sa am nevoie de sustinere.

***

6 octombrie, ora 18:00; San Andreas, CA.

   Mai am o suta de metri si ajung la Baza Soldatilor. Alegerile au fost acum doua saptamani, iar Tristan a ales sa faca parte din Soldatii Guvernului. Ma strecor prin spatele corturilor si incep sa-l caut cu privirea. Ochii mei scaneaza fetele multor barbati de dupa un cort, dar nu-l vad nicaieri. La naiba, unde esti.

   Ma pitesc si incep sa alerg pana la cantina. Inainte sa ajung la cantina, zaresc pe geamul de la infirmerie un barbat intins pe masa de consultatii, cu un bandaj insangerat in jurul abdomenului. El e.

   Alerg pana la infirmerie si astept sa iese. Dupa trei minute fix, usa se deschide. Il trag bland, dar rapid, de brat si il duc in spatele corturilor.

- Ce ti s-a intamplat?! il intreb cu disperare.

- Olivia, ce cauti aici? ma priveste cu ochi isterici, ca si cum ar fi frustrat sa ma vada.

EXODHYUSWhere stories live. Discover now