Kapitola 15

5K 347 51
                                    

Vím, že jsem psala, že další kapitolu přidám o víkendu, ale ten jsem bohužel strávila nad maturitními otázkami, že jsem vůbec neměla čas na nic jiného a přes týden jsem se spíš učila. Tak tu máte další kapitolu a snad se vám bude líbit :) jako vždy se omlouvám za překlepy a chyby :) a budu ráda za komenty :D Ewie :)

,,Dvanácteráku! Dvanácteráku vstávej!" snažil se probudit svého přítelem Sirius, ale marně. James měl po tom všem, co prožil ještě půlnoc a vůbec svého přítele neslyšel. ,,Dvanácteráku! U Merlina vstávej nebo už za sebe neručím." stál u něho naštvaně Sirius.

,,Nech mě spát Tichošlápku..." a ani nic víc neřekl, protože se po pokoji ozvalo plesknutí a chlapec s oříškovými oči se chytl za tvář. ,,Za co to bylo?" držel se za tvář James.

,,Já jsem tě varoval a říkal jsem, že máš vstávat. Za chvíli začíná první hodina."

,,Ale to máme lektvary."

,,No tak vidíš to ještě budeme moc spát. Tak pojď. Evansová tam určitě už bude, tak jí snad nenecháš dlouho čekat. Navíc to už jsi zapomněl, že ti něco dluží?" to jako by bylo pro Jamese signál, protože najednou se vyhoupl z postele a začal se upravovat do školy. Ani to moc dlouho netrvalo a byl připravenej v celé své kráse jít.

Bylo pár minut před začátkem hodiny a Lily seděla spolu s její kamarádkou Adeline v lavici a  povídaly si, když v tom do třídy přiběhli dva chlapci. Jen tak se po třídě porozhlédli a když uviděli to, co hledali tak se vydali za nimi.

,,Dobré ráno dámy." usmál se na ně Sirius a Adeline se mírně začervenala.

,,Ahoj Siriusi."

,,Já už nejsem Black, Hillová?" usmál se na ní šibalsky chlapec a prohrábl si vlasy, aby vypadal ještě víc sexy.

,,Beru zpět. Jsi Black a ještě ke všemu si nám nějak zpottervatěl." mračila se na něj dívka s hnědými vlasy.

,,Cože jsem?" díval se na ní Tichošlápek nechápavě.

,,Blacku, Adeline myslela to s těmi vlasy." přidala se do rozhovoru Lily. 

,,Evansová tak to se, ale pletete. Tohle má Dvanácterák ode mě."

,,Vážně?" nadzvedla obočí Lily.

,,Ale no tak Lily, není to snad jedno, kdo s tím začal? Stejně mě chceš tak jako tak. Tak co kdy dáme rande miláčku?" usmál se na ní šibalsky James.

,,Cože? Co?" ale to už u ní stál chlapec a držel jí za bradu.

,,Něco mi dlužíš tak na to nezapomeň." naklonil se k ní a políbil jí na tvář a než Lily stihla něco říct nebo udělat, tak do třídy přišel profesor Křiklan.

,,Takže třído. Á pane Pottere, prosím vás sedněte si na své místo ať můžeme začít hodinu. Takže dneska si připravíme lektvar lásky a pak si ho navzájem vyzkoušíte se svým spolužákem v lavici a jelikož pan Potter sedí s panem Blackem, tak vás rozdělím a k vám Pottere si sedne slečna Evansová a k slečně Hillové si sedne Black. Máte třičtvrtě hodiny na přípravu a pak si vyberu dvojici, která je vyzkouší. Všichni se dali do práce a dokonce i James se snažil, aby se mu lektvar povedl.

Po třičtvrtě hodiny už všichni měli hotovo. Profesor se pro jistotu radši podíval jestli se nápoj všem povedl a nikdo něco nespletl a neudělal ho až moc silný. Lily se celou dobu snažila, aby její lektvar byl za všech nejlepší, protože ráda soupeřila se Severusem.

,,Jak to tak vypadá, tak jste se všichni snažili a dokonce se všem lektvar povedl, což mě mile překvapilo. Dokonce i váš nápoj pane Blacku se povedl a nevypadá jako břečka. Takže adepty, které jsem si nakonec vybral jsou  slečna Evansová a pan Potter. Prosím, aby jste svůj nápoj nalili do lahviček a přišli sem za mnou." James a Lily se na sebe podívali a pak šli za Křiklanem.

,,A teď chci, abyste nejdříve řekli co cítíte, když si k němu přivoníte. Co cítíte Lily?" usmíval se na dívku, Křiklan.

,,Vůni oříšků, nového koštěte a ohnivou whisky."

,,To je velmi zajímavá kombinace. A vy Pottere?"

,,Vůni deště, když v létě prší. Dále vůni nových knížek."

,,Tak to je na vás až moc zajímavá kombinace. Tak už nebudeme zdržovat a dejte se do toho, vyměňte si lektvary a oba dva je vypijte."

Hned co to Křiklan dořekl, tak Lily s Jamesem si vyměnili lahvičky a vypili je oba na ex.

Vsadíme se, Evansová? ✔ (opravuje se) Kde žijí příběhy. Začni objevovat