Kapitola 27

4.4K 283 22
                                    

Tak tu máte další kapitolu jak jsem slíbila :) snad se bude líbit :) chtěla bych vám moc poděkovat za krásné komentáře :) moc si toho vážím :) dále bych se chtěla omluvit za chyby a překlepy a kdybyste si něčeho všimli, tak mi to klidně napište :) nebudu to brát jako buzeraci, ale naopak moc mi tím pomůžete :) Ewie :) 

Jako další hodinu měli lektvary. Lily seděla v lavici s Adeline jako vždy, ale dnešek byl jiný. Jindy upovídaná hnědovláska s ní řešila Pottera, ale teď byla zamlklá a byla opřená hlavou o lavici. Neměla chuť s nikým mluvit a pořád musela myslet na toho blba, který jí po ránu urazil. Moc jí bolelo, že se k ní takhle zachoval, i když byla zvyklá na věčné hádky s ním. Tak moc by se s ním zase ráda usmířila, ale zároveň jí bylo smutno z toho, že jemu je ona očividně ukradená. Záleželo jí na něm už delší dobu, ale jak to tak vypadá tak si toho všimli zatím jen Remus, Lily a Elsa.

,,Adeline?"

,,Hmmm."

,,Jsi v pohodě?"

,,Co myslíš Ell?" podívala se na ní smutně Adeline. 

,,Možná, že kdybyste si promluvili, tak by se vše dalo do pořádku a on by se ti omluvit."

,,Nech to být Lily. Já s Blackem mluvit nebudu. On pro mě skončil a od teď pro mě neexistuje. Budu ho ignorovat."

,,Ale Ad..."

,,Lily prosím. Nech to jak to je. Nechci už o tom mluvit." skočila jí do řeči  a pak se znovu položila hlavou na lavici tak, aby jí nikdo neviděl do obličeje, protože jí z očí začaly téct slzy.  

Ve třídě ještě nebyl profesor a tak zatím všichni využili toho, že mohli spolu mluvit a užívat si volna dokud to šlo jen chlapec s havraním vlasy ležel na lavici a okolí kolem sebe nevnímal. Snažil se vše vypnout a na nic nemyslet. Nechtěl myslet na to, co se stalo po ránu, ale jeho mysl mu nedala klidu. Pořád mu připomínala hnědovlásky oči, ve kterých se během chvíle ukázal smutek, zklamání, ale i zloba. Věděl, že jí ublížil, ale nebylo cesty zpět. 

,,Tichošlápku?" promluvil na svého přítele James. 

,,Hmmm."

,,Promluv si s ní, dokud máš možnost." snažil se ho zase přesvědčit.

,,Hmmmm."

,,Ona ti odpustí. Jen si s ní promluv."

,,Nech to být Dvanácteráku. Za chvíli přijde učitel."

,,Vážně? To mi na to řekneš jen tohle?" zeptal se už trochu naštvaně jeho kamarád. 

,,Nepleť se do toho. Taky se nemotám mezi tebe a Evansku." zavrčel na něho Sirius a dál už Jamese nevnímal. 

V tu chvíli přišel do třídy profesor Křiklan. ,,Takže třído. Dnes si uvaříme Sluneční lektvar. Jeho recept najdete na tabuli, na kterou jsem ho už po ránu napsal." usmál se na ně profesor a sedl si k sobě za katedru. 

Všichni se dali do práce a řídili se návodem.

Přísady:
Vylisované srdce Bludníčka, dračí sliny, vysušené lístky Svítivky OvíjivéNávod:
V dračích slinách necháme vylouhovat srdce Bludníčka a lístky Svítivky. Postavíme na oheň a uvedeme do varu. Vaříme 30 minut, odstavíme z ohně a aplikujeme na tekutinu kouzlo Lumos. Po vychladnutí bude lektvar vydávat intenzivní světlo.Efekt:
Vydává silné světelné záření po dobu jednoho týdnu. Skvělá náplň do lamp.

Ke konci hodiny začal hodit po třídě profesor a kontroloval jestli všichni mají vše v pořádku a podle toho jim dával známky. 

,,Zdá se, že dnes pomalu skoro všichni mají lektvar v pořádku. Dokonce i váš lektvar pane Blacku je obstojný." usmál se na něho profesor a šel dál. 

Na konci vyučování se všichni zvedli z lavic a odcházeli. Adeline šla jako duch a nikoho si nevšímala. Ani nečekala na své kamarádky a šla na další hodinu a stejně na tom byl i Sirius. 

,,Lily?" odchytil si chlapec s oříškově hnědýma očima dívku. 

,,Ano Jamesi?" podívala se na něho překvapeně dívka.

,,Musíme s tím něco udělat."

,,Problém je v tom, že ona s ním mluvit nechce. Řekla, že ho bude ignorovat." podívala se na něj smutně. 

,,Stejně je na tom i Sirius, ale je vidět, že ho to trápí. Co budeme dělat?"

,,To nevím, ale asi bude nejlepší, když tomu necháme volný průběh a uvidíme jestli se to nějak zlepší, ale když ne tak něco budeme muset udělat. 

,,Dobře." usmál se na ní a objal jí. 



Vsadíme se, Evansová? ✔ (opravuje se) Kde žijí příběhy. Začni objevovat