Kapitola 14

5.1K 338 23
                                    

Bylo chladné ráno a slunce pomalu vycházelo. Chlapec spolu se svým kamarádem Tichošlápkem táhli jejich přítele Náměsíčníka, který byl v bezvědomí a po těle měl nové šrámy. Oba dva moc dobře po letech věděli, kam ho mají odnést, aby byl v pořádku a proto rovnou mířili na ošetřovnu, kde se o něj postará Poppy Pomfreyová a oni šli po dlouhé náročné noci spát aspoň na malou chvíli.

Mezi tím v dívčích ložnicích Lily seděla na okně a dívala se ven jak svítá. Nemohla spát, i když prospala jen málo hodin a byla unavená. Musela myslet na to, že dneska a ještě dalších dvanáct dní bude muset vycházet s ,,tím Potterem" se kterým se nesnášela celých šest let a věčně na něj řvala. Hlavou ji dumalo tolik otázek. Změní se mezi nimi za tu dobu něco a nebo vše zůstane ve starých kolejích? Měla by mu dát šanci, aby začali od začátku a byli kamarádi? James Potter se od začátku školního roku změnil. Konečně trochu dospěl a když s ním byla sama, tak se spolu dokázali i normálně bavit a neječela na něj. ,,Možná bych mu tu šanci dát mohla" řekla si pro sebe rudovláska a rozhodla se, že si půjde zaběhat, aby si vyčistila hlavu od všech těch myšlenek.

Mezi tím chlapci dorazili konečně do svých ložnic. Oba byli z noci znavení, hlavně hnědovlásek s oříškovýma očima, který byl ještě v Zapovězeném lese za trest, který dostal od McGonagallové spolu s Lily. Byl tak moc unavený, že se vysvlékl z oblečení a šel spát jen ve spodním prádle a bylo mu jedno, že si nevzal tepláky.

,,Jak sis užil školní trest, Dvanácteráku? Byla na tebe Evansová hodná a nebo jste se celou tu dobu hádali?" usmíval se na svého přítele Tichošlápek.

,,Kupodivu i když jsme se pohádali a ona šla pak sama tak jsme se pak udobřili, když se zomotala do pavučiny a já jí musel pomáhat. Dokonce se mi i omluvila. A to nejlepší... dluží mi polibek." usmíval se jako obrázek James.

,,To na tebe zase byla zlá tím, že ti řekla Pottere? A nebo se stalo něco jiného? vyzvídal chlapec s havraními vlasy.

,,Jo řekla mi Pottere, ale něco se s ní děje mi připadá. Nevím zatím, jestli to hraje kvůli sázce, ale to brzo zjistím. Připadá mi, že už jí tak moc nevadím jako tomu bylo dříve."

,,No vidíš. Tak jen tak dál a za chvíli bude tvá."

,,To bych si moc přál. Uvidíme jak dlouho naše Evansová mi bude vzdorovat." usmíval se od ucha k uchu chlapec a pak se podíval na noční stolek, kde měl vyryté Lily Potterová. Jemně po tom nápisu přejel prstem a pak už konečně zavřel oči a dostal se do jeho říše snů. Úplně stejně na tom byl i Sirius.

Tak tu máte další kapitolu :) vím, že je o trochu kratší než je u mě zvykem :D ale i tak doufám, že se vám bude líbit a napíšete mi svůj názor na ní :D dále jako vždy bych se chtěla omluvit za překlepy a chyby :) Ewie :)

Vsadíme se, Evansová? ✔ (opravuje se) Where stories live. Discover now