Capitolul 41 - Ajunul Crăciunului - Partea I

1.3K 90 0
                                    

Jessamine POV

Realizez că mai sunt câteva zile până la Crăciun.Deja am fost la cumpărături,căutând ceva pentru Sophie.Dar nu am găsit nimic destul de bun.Și în plus,probabil că are deja de toate.Așa că timpul petrecut departe de Sophie - când se duce acasă - Lucrez non stop cu o foaie de hârtie și cu chitara.Și mă distrage de la țigări.La fel și guma.

De fiecare dată când Paisley vrea să doarmă,începe să țipe la mine să încetez.Așa că îmi iau carnețelul și chitara jos,mă încui în baie,și cânt încetișor.Mă enervează faptul că nu pot cânta la maxim - nu mă satisface prea tare - dar nu vreau să trezesc pe nimeni.De fapt,eu sunt cea care este trezită în dimineața asta.

"Am impresia că muncești prea mult."Spuse mama,dându-mi pârul după ureche,trezindu-mă din somn.Cu un căscat,deschid ochii și îmi întind brațele.Oh,Doamne,gâtul mă omoară.Dar are sens,având în vedere că am adormit pe toaletă.Îmi frec gâtul.Mă uit în pământ și văd ca am chitara pe jos.Oh Doamne.

"Doamne,ce an este?"

"2052."Răspunse ea ținându-mă de brațe."Vampirii au cucerit lumea.Frații și sora ta sunt morți iar eu și cu tatăl tău suntem vampiri.Și tu urmezi!"Șuieră înainte de a mă săruta pe frunte,ignorându-mi plângerile,înainte de a se uita în ochii mei pe jumătate închiși."2015.Ajunul Crăciunul.Ora 9.Ai adormit în baie și ai nevoie de un duș."

"Am nevoie de o țigară."Zic eu,sprijinindu-mă de coapse pentru a mă ajuta să mă ridic.Mă doare tot corpul.

"Știi ce a zis Sophie.Nu ai voie să fumezi.Doamne,o iubesc pe fata aia! Am tot încercat să te fac să te lași de fumat și tot ce trebuia să fac era să îți fac rost de o iubită care să te facă sa te lași!"Începu să râdă."Oh,e cel mai minunat lucru din lume! O influență bună!"

Oftez și îmi frec ochii înainte de a îi spune:"Oh Doamne,vorbești exact ca Doamna Guzman."

"Okay,haide leneșo."Mă ridică,și se aplecă pentru a îmi lua chitara și carnețelul de pe jos înainte de a mă conduce afară din baie.Tata stătea la masă în bucătărie,făcându-mi zâmbind cu mâna în timp ce eu îmi târam picioarele.Oftez din nou și mă îndrept către baia de la etaj."Acum fă un duș,iubito.Aranjează-te dar te rog nu folosi farduri negre."

"Nu e negru."Zic eu."Și nu e de parcă mă transform în Taylor Momsen."Mama îmi puse chitara jos și carnețelul pe birou.

"Totuși.Bunica ta mă judecă pe mine când faci asta.Și te rog,fără blugi rupți și fără bocanci."Ah,procedeul tipic când vine Bunica Sandra în oraș.Oftez enervată.

"Taci din gură!"Țipă Paisley din patul ei aruncându-și o pernă pe față.Mama își dădu ochii peste cap înainte de a îmi mângâia umărul.

"Fă un duș,iubito."

"Da.Bine.În regulă."

____

Mama a insistat să se ocupe ea de înfățișarea mea astăzi.De îndată ce am ieșit din baie,m-a luat de talie și m-a condus în dormitor,închizând ușa după ce Paisley a ieșit afară.Mă împinse pe scaun și mi-a spus să stau acolo.Apoi se duse la dulapul care era lângă patul lui Paisley,cotrobăind prin jumătatea mea de dulap.

Stau cu glezna pe celălalt picior si o privesc.Încerc să nu oftez.Se întoarse spre mine cu rochia de la bal.Îmi dau capul pe spate cu încă un oftat.

"Vei purta asta."

"Nu.." - Îmi scutur capul - "Nu,mamă,nu o voi purta."Îmi rod unghiile.Gândul la o țigară mă înnebunește.E ca și disperarea aia de a mânca ciocolată când sunt pe ciclu.Una puternică.Huh..surprinzător de puternică.

"Ba da.Bunica Sandra chiar ar vrea să porți o richie."

"Nu arăt bine în rochii,din păcate."Spun eu cu sprânceana ridicată.

"Nu,bezea,arăți uimitor!În special în asta.Ai un corp de invidiat."Pufnesc."Când mă fac mare vreau să arăt exact ca tine."Dădu din cap iar eu am pufnit din nou."Îmbrac-o."

"Nu."

"Îmbrac-o!"

"Nu!"Țip eu.Acum ea e cea care își dă ochii peste cap în timp ce o punea înapoi în dulap,alegând automat altceva pentru mine.Acum are în mână un pulover și o pereche de blugi cu talie înaltă de care probabil am uitat complet.

"Uite.O ținută cu care bunicii tăi ar fi cât de cât de acord."Scoase o pereche de cizme maro cu tocuri înalte.

"Știi că nu pot merge cu tocuri."Se uită la cizme și le puse înapoi.Apoi se duse la ea în cameră,revenind cu o pereche de balerini negri.

"M-am gândit că îți vor plăcea ăștia."Apoi mă ciupește de obraji."Okay,timpul pentru machiaj,iubito!"Deja îmi asaltează fața cu diferite perii și bureți.Pot să îmi fac și singură machiajul,iar asta nu face altceva decât să înrăutățească situția." Okay.Am terminat și cu fardurile.Te las pe tine să te dai cu rimel - nu pot face chestia aia așa cum o faci tu.Oh!Și de asemenea nu vreau să îi scot ochii puiului meu.Și trebuie să termin curățenia jos.Doamne,familia din partea tatălui tău e așa pretențioasă.Snobi!Dar așa sunt și părinții mei.Oh!" ieși din cameră.

Nu mi-o aminteam așa enervantă.O țigară pare divină în acest moment.

________

Am terminat și ultima parte a cântecului și am scris versurile.Le sărut pentru a îmi purta noroc.Dar fac asta de fiecare dată când trebuie să cânt undeva,fie că e cu băieții la concert - Erin,Teddy și Kev - fie că i le cânt numai lui Cerise pentru a îi cere părerea.Doar că de data asta cânt pentru Sophie.Și da,m-a mai auzit cântând la chitară dar niciodată nu m-a auzit cântând ,în special ceva ce am scris cu mâna mea.

Când unele rude încep să vină,trebuie să mă duc la parter.Câțiva dintre verișorii mei sunt aici împreună cu mătușa Florence și unchiul Rob,și încep să mă întreb dacă Sophie se va simți în regulă cu atâția străini aici.Am uitat complet ca este timidă.Oh,drace.Iubită anului chiar aici!

Îmi doresc numai să vină Sophie înaintea mătușii Sandra.În felul ăsta putem fi puțin gay,măcar.

"Ești emo?" Micul Johnny mă trăgea de mânecă.Din nou.Și din nou."Jessie ești emo?"Îl ignor pentru a mia oară."Jessie.."Mi se încordează corpul,îmi dau ochii peste cap,oftând exasperată.Am nevoie disperată de o țigară în momentul ăsta!"Jessie?Ești emo?"Mă întorc cu fața la el și mă cobor la înălțimea băiatului acesta de 10 ani,apucându-l de brațe."Ești emo,Jessie?"

"Taci!"

"Nu mi-ai răspuns."

"Da! Bine! Sunt emo,gay,si extrem de nervoasă!" Îl mângâi pe cap și îl împing lângă brad.Deja văd ca x-boxul meu e deschis,iar ei se joacă GTA 5."Hey!Ăla e jocul meu.Nu atingeți! "Alexa se așeză deja cu controller-ul de la x-box,ignorându-mă complet.I-l smulg din mâini.

"De ce nu te duci să bei ceva,Jessie?"Își îngustă ochii la mine.

" De ce nu mergi tu să sari de pe o stâncă?"Zâmbesc.Doamne.Cred că o displac pe Alexia mai tare decât pe Johnny.

"Mamă."Țipă Paisley din spatele meu,făcându-mă să tresar.Mama intră în cameră." Mamă! "

"Ce s-a întâmplat, dragă?" O întrebă pe Paisley,prefăcându-se că nu vrea deja să ștranguleze pe toată lumea.

"Jessie i-a zis Alexiei să sară de pe o stâncă." Paisley făcu semn în direcția mea.În timp ce Paisley și Alexia se uitau rânjind la mine,mamă își încrucișa brațele iar eu îmi dădeam o mână pe față.

"Oh,trebuie să o scuzați,fetelor.Nu a mai fumat de câteva zile și lipsa de nicotină de poate face puțin mai iritată ca de obicei."

"Puțin."Pufni Alexia,iar Paisley se abținea să nu râdă.Iar apoi mama nu pleacă până nu îmi cer scuze și îi dau Alexiei controller-ul de la x-box înapoi.Pft.Iritată.Nu sunt iritată.Tu ești doar un copil răsfățat.

Dar mă simt imediat mai bine când aud sonerie și îi văd mașina grena a lui Sophie parcată afară.Nu am fost niciodată mai fericită să văd o culoare atât de oribilă.

Parallax [Tradusă în Română]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum