Capitolul 4 - Lucruri Rele

2.1K 150 1
                                    

Jessamine POV

Trei zile.Atata timp a trecut de cand Sophie s-a deranjat sa vina.Atata timp a trecut de cand nu mi-a mai raspuns la mesaje.Deja ma enerveaza.Crede ca poate face ce vrea,sa plece fara sa spuna un nenorocit de cuvant.Crede ca nu am de gand sa fac nimic in privinta asta,si aici se inseala.

Doamna Guzman ne-a lasat sa lucram in clasa la proiecte ieri si azi,lucru care a zis ca nu il va face de multe ori.Dar stai!Sophie s-a decis sa absenteze in aceste zile!Am lucrat pana n-am mai stiut de mine,singura,in timp ce ea probabil statea in patul ei imens fara sa faca nimic,pentru ca ea e o printesa bogata.

Avem mai putin de o luna la dispozitie pentru a termina proiectul acesta.O prezentare in PowerPoint;un discurs;o prezentare completa a proiectului;o bibliografie...lista continua la nesfarsit.Si mintea mea ar fi mult mai limpede daca nu as mai fi avut nevoie sa ma intreb constant daca micuta Sophie are de gand sa isi faca aparitia.

M-am ridicat din scaunul meu de plastic si m-am dus la biroul doamnei Guzman,trantindu-mi mana pe biroul ei.Sare de pe scaun,se sperie si se uita la mine cu ochii largiti.

"Buna ziua,doamna Guzman,"Zambesc eu."Ce mai faceti?"

"B-bine draga.Tu ce mai faci?"Isi incruciseaza palmele in fata ei dupa ce si-a impins inapoi ochelarii cu un deget.

"Foarte suparata."

"De ce?"

"Am nevoie de alta partenera.Imediat."Doamna Guzman a scuturat din cap,se uita la mine cu pareri de rau in privire.O scuza nerostita nu e ceea ce vreau.Sau ceea ce imi trebuie.

"Nu voi face asta."

"Si de ce nu?"

"Pai,toti au deja un partener.Nu prea am cu cine sa te schimb.Si deja sunt intr-un stadiu avansat cu proie - "

"Lasati-ma sa lucrez singura,atunci."Lucrez mai bine pe cont propriu oricum."De ce nu inteleg oamenii acest concept simplu?"Problema rezolvata."

"Dar pe urma Sophie nu va mai avea partenera."

"Bagati-o pe undeva.Faceti o grupa de trei."Sunt sigura ca prietenii ei vor adora asta.La fel si eu.

"Asta ar fi nedrept fata de ceilalti elevi."Oh,Doamne.Unii din ei ar merita-o.

"Chiar trebuie sa imi schimbati partenera."

"De ce,Jessamine?Ce poate fi asa rau in legatura cu Sophie?"

"A venit la mine acasa.Eu am facut documentarea;ea a petrecut doua ore incercand sa faca totul 'multumitor din punct de vedere al aspectului'.Pleaca asa dintr-o data fara nici o explicatie.A lipsit trei zile si nu s-a obosit sa imi raspunda la vreun mesaj.Nu pot lucra cu cineva care nu incearca."

"Mama ei a sunat si a zis ca e bolnava.Probabil ca doar se odihneste."

"Pai,arata in regula inainte sa se hotarasca sa plece."

"Da-i o sansa.Sunt sigura ca se va intoarce Luni.Ea ti-a dat o sansa,stii?"

"Si ce vreti sa spuneti cu asta?"Imi incrucisez bratele la piept si ma uit la femeia de dupa birou.Isi scarpina pielea de culoarea caramelului acum.

"A venit la mine in prima zi rugandu-ma sa o schimb."

"Desigur,"Imi dau ochii peste cap.Tarfa - bogata nu vrea sa fie blocata cu mine.Tarfa - bogata ar prefera sa fie partenera cu alta prietena bogata de a ei."De ce nu ati schimbat-o,atunci?"

"I-am spus acelasi lucru pe care ti-l voi spune si tie acum.E o partenera buna pentru tine; o influenta buna."Mi-am dat cu mana peste fata,incercand sa imi opresc un oftat.De ce au profesorii impresia ca ma cunosc asa bine?Ei cred ca nu ma descurc cu mine insami.Ei cred ca nu stiu cum sa ma port.

Parallax [Tradusă în Română]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum