Capitolul 9 - Schimband subiectul

1.6K 116 0
                                    

Jessamine POV

E aiurea.Mama ajunge la scoala in duba ei aproape la aceeasi ora cu mine.Chiar imi face cu mana din parcare in timp ce gasca mea ajunge,inghesuiti in diferite masini parcate langa mine.Pe moment uit de prezenta mamei in campus si imi intampin toti prietenii,discutand cu cei mai apropiati.

Kevin si Teddy ma iau primii in brate,strans.Erin ma ia si el in brate,straduindu-se sa ma cuprinda cu corpul sau slabanog.Cerise vine si ea,si ma saruta pe obraz.Fac acelasi lucru.

"Ce face mama ta la scoala?"Ma intreaba Cerise,aruncandu-si o mana dupa umerii mei."Am vazut-o si ieri."

"O inlocuieste pe Doamna Rojas."Ii explic,cu mainile incrucisate la piept.Ma multumesc doar sa imi ingustez privirea pe cladirea principala.

"Nu doamna Rojas!"Il aud pe Erin plangandu-se.Isi arunca mainile in aer."Era consiliera mea preferata!"

"Iti placeau doar sanii ei."Cerise isi da ochii peste cap.Erin nici macar nu o neaga,doar da din cap cu un zambet pe fata.

"Pai,ratatule,"Incep eu cu un ranjet in timp ce ii rostesc porecla,"Se pare ca va trebui sa gasesti alta doamna in varsta dupa care sa salivezi.Pentru ca mama nu e pe lista."Isi da ochii peste cap."Hei,nici sa nu incepi.Te-am mai vazut eu holbandu-te la ea.E ciudat,tipule.Mai ciudat decat atunci cand o fluiera tipii prin supermarket."Toti prietenii mei sunt de acord cu mine inainte ca Kevin sa indrepte subiectul discutiei catre mine.

"Unde ai fost ieri,Jess?"Ma intreaba el.Toti se baga in discutie dand din cap,curiosi.Chiar si cei neimplicati in discutie asculta.

"Mi-a fost cam rau."Raspund eu.

"Pai si de ce nu ne-ai dat un mesaj?"Vocea lui Cerise e chiar langa urechea mea si se aude mai tare decat crede.Pentru ca aveam telefonul inchis si eram obosita si chiar nu aveam chef de nimeni.Nici de voi.

"Sincer,am uitat."Dau din umeri.Clopotelul suna in acea secunda si toti oftam impreuna cu restul scolii.Merg impreuna cu Erin la prima mea ora : Istorie.

Pe toata durata primei si a doua ore ma tot foiesc pe scaun.Efectiv nu pot sta nemiscata.Daca piciorul nu mi se misca atunci e mana sau gura.Erin a trebuit sa imi dea o bucata de guma ca sa ma faca sa tac,si cumva a mers.Sincer nu ma asteptam sa mearga.

Sunt nerabdatoare sa ajung la ora a treia.Banuiesc ca imi face placere acest proiect; E un subiect care ma pasioneaza de multi ani.

Pasii mei sunt amplificati pe rampa de metal in timp ce merg in clasa,aruncandu-mi lucrurile la locul meu.O vad pe Sophie in partea cealalta a camerei cu prietenii sai bogati.Am un zambet pe fata in timp ce merg pana acolo.

"Buna,buna,"Spun eu,bagandu-mi capul intre cercul de fete si un baiat.Toti se holbeaza la mine iar acel zambet al meu devine un ranjet din obisnuinta."Va trebui sa imi rapesc partenera pentru o secunda,daca nu va deranjeaza."O trag pe Sophie de maneca si o trag de langa ei.

"Au!"Tipa ea inainte sa isi traga mana.

"De abia te-am atins..."Imi impreunez sprancenele.Scutura din cap si se trage de maneca cardiganului sau.

"Scuze,e doar un reflex."Rase ea,incheind cu un pufnit.Isi impreuneaza mainile si si le pune peste gura,cu ochii largiti.Imi simt coltul gurii ridicandu-se in timp ce un chicot mi se ridica din piept.

Doamna Guzman intra in clasa cu un teanc de carti in mana.O privim in timp ce se apropie si le tranteste pe birou,probabil fiind neputincioasa sa care atatea lucruri.Lasa un oftat de usurare.Ma uit la Sophie iar ea se holbeaza la mine.O pot vedea in ochii mei ; ma roaga pe mine sa vorbesc.Imi dau ochii peste cap inainte sa bat cu degetele pe biroul profesoarei.

"Cioc cioc!"Am un ranjet cu gura deschisa,lucru la care nu se astepta cand isi ridica privirea de pe birou ca sa ma vada.Ochii sai ii aterizeaza pe Sophie inainte sa se uite la mine.

"Trebuie sa intelegeti,"Isi scutura capul exasperata,"Nu va dau alti partene - "

"Nu despre asta e vorba."Spun eu,nevrand sa isi inceapa discursul in care imi spune ce influenta buna e Sophie pentru mine.Ma va enerva foarte tare,foarte repede.Are semne de intrebare intiparite pe fata.

"Ce?"Se sprijina pe birou."Nu inteleg."

"Avem o idee,"spun cu fata plictisita."Vrem sa ne schimbam subiectul."

"A trecut deja mai mult de o saptamana."Spuse doamna Guzman."Nu faceti decat sa va pavati calea catre esec daca faceti asta."Cuvantul "esec" ma izbeste.Tare.Imi amintesc toate datile in care cineva mi-a spus asta si imi ia o secunda sa imi adun gandurile.

"Are legatura,"Spuse Sophie cu vocea tremurandu-i usor."Inca putem folosi toate cercetarile."

Doamna Guzman isi ciupeste nasul inainte sa se isi dea ochelarii jos si sa se uite la noi,clipind de cateva ori,iar apoi isi puse la loc ochelarii.

"Sa va spun ceva.Astazi aveti voie sa lucrati.Aratati-mi ce puteti si cum se leaga la noul subiect - care ar face bine sa fie adecvat pentru ora - si daca imi place va las sa schimbati subiectul."Da din cap iar eu nu pot decat sa bat palma cu Sophie.Aparent se gandeste la acelasi lucru pentru ca mana sa e deja ridicata in aer.

Dar,doamne fereste!Inca o ora de lucru!

Cand clopotelul mai suna o ultima data ,domna Guzman anunta si restul clasei si toti se grabesc sa isi gaseasca partenerii.Multi se bucura de asta si au un zambet pe fata,in timp ce restul ofteaza.Sophie nu face niciuna din astea in timp ce isi aduna lucrurile si vine catre mine.

Chicoteste usor inainte sa isi puna lucrurile jos si sa se aseze langa mine.Imi ridic o spranceana la ea.Isi deschide geanta scotand computerul argintiu de acolo,iar eu imi dau cu mana peste fata in timp ce face asta."

"Ai de capul meu..."

"Ce?Am toate lucrurile aici."Il scoate si il aprinde."Nu imi place sa scriu pe hartie."Cateva secunde mai tarziu,isi baga parola cu viteaza luminii iar desktopul se aprinde.Oftez inainte sa vorbesc.

"Intr-o zi o sa te fure cineva.Nu aduci chestii de genul la scoala."Nu spune nimic,in schimb roseste si se uita la mainile sale.

"Ups."Chitai ea.Era ca un chitait de soarece.De abia l-am auzit,in special cu toata vorbaria celor din jur.Se uita la mine,si mai rosie decat inainte,daca este macar posibil.

"Ai nevoie de aer sau ceva?Sunt cel putin 83% sigura ca majoritatea oamenilor nu ar trebui sa se inroseasca asa,in special atat de repede.

"Sunt bine.Sunt in regula."Ia o gura adanca de aer iar obrajii sai revin la culoarea lor obisnuita.Imi simt colturile gurii ridicandu-se.Deasemenea incep sa observ felul in care pielea sa e lipsita de culoare.Daca nu era machiata,ar fi putut foarte bine sa fie culoarea peretilor.Era o culoare fantomatica,dar ea parea sa ii dea viata.

"Esti sigura?"

"Da."Vocea sa inca era atat de marunta,si ma straduiam din greu sa o aud.Se intoarce la computerul sau,deschizand prezentarea,acolo unde am ramas cand a plecat iarasi fara sa ma anunte.

"Hei,"Incep eu,amintindu-mi deodata de iesirea sa brusca."De ce ai plecat asa repede seara trecuta?"

'Um.."Se scarpina in cap,cu ochii inca lipiti de ecran."Tata m-a chemat acasa."O spunea cu atata nonsalanta,de parca nici nu a iesit asa de grabita cu panica evidenta in ochii si in pas alergator.

"Ai parinti duri,huh?"

"Nici nu ai idee."sopteste ea,dandu-si parul dupa ureche in timp ce imi zambeste cu jumatate de gura.Doamna Guzman vine la noi,si se aseaza pe unul din scaunele din fata noastra.Isi pune mainile pe biroul nostru.

"Okay fetelor,sa vedem ce aveti."


Parallax [Tradusă în Română]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum