♥ 5. kapitola ♥

4.4K 348 23
                                    

„Žartuješ!" štekla po ňom Shanti.

Ostatní členovia rady sa na ňu pozreli. Nechápali, ako si môže dovoliť byť taká arogantná. Doba, keď bola prezidentkou, sa už dávno skončila. Teraz stála v hierarchii nižšie, než Alex. No ani to jej nebránilo v tom, aby ho neustále slovne napádala a bránila mu takmer vo všetkom, čo sa snažil presadiť.

„A prečo nie?" spýtal sa Alex. „Je to znovuotvorenie plavárne. Vraj ju kompletne prerobili. Môžeme tak podporiť človeka, ktorý sa nato dal. Celé mesto vedelo o tom, v akom katastrofálnom stave sa nachádzala."

„Naša škola má vlastný bazén," pokračovala tvrdohlavo.

„Má, ale nie je krytý a práve sa nepoužíva. Čistíme ho vždy až na konci jari, keď je vonku už horúco. Zoberieme tam celú školu, nie len druhákov, ktorí budú mať na konci leta plavecký výcvik."

„Štvrtáci majú maturity."

„Máme ešte čas do maturitného plesu, skúšky sú takisto ďaleko. Podľa mňa to je najideálnejšia doba nato, aby sme do toho išli. Potom nato už nebude čas," pokračoval.

Zvyšok rady ho pozorne počúval. Shanti videla v ich očiach záblesky vzrušenia a to ju iritovalo. Prečo mu tak rýchlo naletia na tie jeho sladké reči?

„Súhlasím, ak pôjdu ostatné ročníky," prekrížila si ruky na prsiach. „Nech idú prváci, druháci i tretiaci, ale štvrtáci majú pred sebou dôležité skúšky."

„Pôjde nás čo najviac," rozohnil sa Alexander a vstal.

Jeho stolička zahrkotala a keby nenarazila do steny, zrejme by sa prevrátila.

„Študenti si to uhradia sami, škola zaobstará len dozor. Kto nechce, nech nejde, ale ponúkneme to celej škole, termíny rozdelíme podľa počtu. Ten chlapík sa rozhodol spojazdniť plaváreň, ktorá sa roky nepoužívala. Zaslúži si, aby sa niekto prišiel pozrieť na jeho prácu a odmenil ju vstupným! Konečne niekto urobil niečo pre toto mesto!" rozprával dôležito.

Pripomínal jej politika rečniaceho pred voľbami.

„Hlasujeme!" povedal Alex a jej padla sánka. „Kto je zato, aby sme celá škola na vlastné náklady išli na plaváreň?"

Tri ruky sa zdvihli do vzduchu, vrátane tej Alexandrovej.

„Kto je proti?"

Shanti a Gabika zdvihli ruky.

„Je to 3:2 v prospech plavárne," povedal spokojne Alex a znova sa usadil na svoju stoličku s gráciou kráľa. „Návrh spíšeme a dáme riaditeľovi na schválenie. Potom sa záväzne prihlásia študenti a dohodneme sa, ktorý deň sa pôjde. Vyhlasujem koniec porady, môžete ísť domov."

„Počkajte!" vykríkla Shanti, ale dievča s jedným chlapcom, ju nepočúvali.

Zdvihli sa zo stoličiek a bez slova odišli. Gabika vzala papier s poznámkami a odišla preč, aby ho mohla prepísať a odovzdať riaditeľovi. Shanti s Alexom osameli.

„Nešlo to podľa tvojho plánu, však, Watchie?"

„Watchie?" zazrela na neho.

„Watchie. Ako zástupkynin watchdog."

„Začni ma volať menom alebo titulom školskej rady. Inak sa my dvaja nemáme o čom zhovárať."

„Ale Watchie, kamaráti si predsa dávajú rôzne prezývky."

„Nie som tvoja kamarátka. Ak som náhodou k tebe vyslala nejaké signály, ktoré ťa o tom ubezpečili, tak to teraz s radosťou napravím. Nie, nie som tvoja kamarátka a ani len nehodlám byť."

HeartbeatWhere stories live. Discover now