♥ 1. kapitola ♥

8.9K 453 29
                                    

Love Meter:

Tento príbeh venujem všetkým, ktorí čítali Ladies First, svojimi votes a komentármi ma podporovali počas celého novembra 2015

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tento príbeh venujem všetkým, ktorí čítali Ladies First, svojimi votes a komentármi ma podporovali počas celého novembra 2015. ♥

  ♥.·:*¨¨*:·.♥.·:*:·.♥.·:*¨¨*:·.♥  


Svet bol tak nudný...

„Dobre. Takže to je na dnes zo zasadania rady všetko. Stretneme sa budúci mesiac v rovnakom čase," zdvihla sa za hrmotu okolitých stoličiek a zarovnala o dosku stola zopár papierov. „Gabika, mohla by si, prosím ťa, spísať zápisnicu a potom ju zaslať všetkým členom rady a riaditeľovi?"

„Jasné," vzala od nej papiere a vložila si ich do svojich plastových dosiek.

Keď všetci odišli, Shan posledný raz prebehla pohľadom po už prázdnej zasadačke a zhasla svetlo v miestnosti. Zamkla dvere a kľúč od nich odovzdala v riaditeľni.

Kráčala po schodoch nahor, vracala sa do svojej triedy, kde mala veci. Vstúpila do chodby, ktorej jednu stranu tvorili samé okná. Slnko práve pomaly zapadalo, celá budova bola zaplnená oranžovo-červeným svetlom.

Cez pootvorené okno počula krik študentov, ktorí práve hrali na ihrisku futbal. Z poschodia vyššie sa ozývala hudba trénujúceho školského orchestra. Spoza dverí jednej triedy vychádzalo tlmené svetlo.

Vzdychla si a narovnala látkový náramok, ktorý mala pripnutý na ramene uniformy. Zastala pred dverami prvákov a prudko otvorila dvere. Skupinka žiakov sediaca okolo jednej lavice naraz zdvihla hlavu.

Prešla očami po papieri s abecedou, ktorý mali na stole. Uprostred neho ležal malý kovový vrchnáčik z malinovky, ktorého sa všetci dotýkali jedným prstom.

„Vyvolávanie duchov je podľa školského poriadku zakázané! Pokiaľ nemáte žiadne krúžky, opustite triedu. A ten papier mi dajte."

„Pche. Čo je na tom? Len sa zabávame," zamrmlalo jedno z dievčat a vstalo.

„Musíš vkuse takto kaziť zábavu?"

Zdvihli sa a pobrali si svoje tašky, ktoré mali pohádzané na lavici. Jedno z dievčat schmatlo papier s abecedou a skrčilo ho do guličky. Potom sa natiahlo a hodilo ho priamo na ňu.

Shan bola na niečo také zvyknutá. Študentská rada bola na škole preto, aby udržiavala poriadok medzi študentmi. Niektorí z nich ešte stále nebrali členov rady ako autoritu a nedokázali pochopiť, že pravidlá sú nato, aby sa dodržiavali. Často ju zvykli podpichovať, urážať a provokovať, ale ona sa nenechala.

Natiahla ruku a schmatla papier skôr, než ju stihol trafiť. Nečakali, že bude mať také reflexy.

Odstúpila od dverí a čakala, kým vyjdú von. Potom zhasla svetlo v triede a zatvorila dvere. Pokrčenú abecedu hodila do koša na chodbe. Keby chcela, mohla by si vypýtať ich preukazy a zapísať to ako priestupok. Ale nechcela im robiť problémy, dokiaľ ju poslúchali.

HeartbeatWhere stories live. Discover now