~9~

177K 12.2K 2.2K
                                    

Olympos Dağı- Zeus Tapınağı

Zeus ihtişamlı tahtın da otururken Alastor' un 'Konuşulması gereken özel bir konu var.' demesi üzerine tüm tanrıları tapınağın da topladı.

On dört Olympos tanrısı da taht odasında yerlerini almıştı. Her tanrı için taht olsa da en görkemlisi Zeus ve Poseidon' undu. Hades burada bir tahtının olmasını istemiyordu.

Yalnızca bir tanrı bedenen burada değildi ama ruhu odanın içerisinde yürüyen bir ateş şeklindeydi. Bu kişi yer altında ölülere hükmeden tanrı Hades' ti.

Alastor ortama uygun şekilde altın kaplama zırhını giyerek gelmişti. Önceleri efsanevi bir komutandı. Zeus onu bir evlat gibi benimsemiş ve Olympos'ta bir ölümsüze çevirmişti. En büyük görev olarak da yarı tanrıları emanet etmişti.

Hera merak içinde "Neden toplandık burada Zeus?" diye sordu.

Zeus "Alastor, söylemesi gereken önemli bir konu olduğundan bahsetti. Toplanmamızın sebebi budur." dedi.

"Çocuklarımızla ilgili mi?" diye merakla sordu Afrodit.

Alastor ortaya çıkarak "Toplantı talep etme sebebim yeni yarı tanrıdır." diye söze başladı. Herkes pür dikkat onu dinliyordu.

"Yeni yarı tanrı bildiğiniz üzere bir kız ve sizlerden hanginizin çocuğu olduğunu bilmiyoruz."

Zeus "Bizlerden birinin olsa zaten anlaşılırdı. On iki Olympos tanrısı olarak özel mühürlerimiz çocuklarımızda oluşur bunu biliyorsun, Alastor." dedi ve ekledi.
" On sekiz yaşında ise oluşmuş olmalı."

"Sorun şu ki henüz 17 yaşında. Ayrıca bir yarı tanrıya göre olağan üstü bir enerji yayıyor. Bu enerjinin sebebini anlayabilmiş değilim. Onun geldiği ilk günden itibaren, ormandaki hayvanlar koruma kalkanını aşmaya çalışıyor. Ağaçlar ve çiçekler olağan üstü bir şekilde gelişme gösterdi. Bunun kaynağının Amari olduğuna inanıyorum."

"Bu çok saçma. Bir yarı tanrı olsa da öyle bir gücü olamaz. Herakles ya da Percesus bile o kadar güçlü değildi." diye konuşmaya katıldı Poseidon.

Alastor bakışlarını Poseidon'a çevirip "Benim de söylemek istediğim bu. Herakles ve Perseus insan soylulardı. Ben Amari' nin insan olmadığına inanıyorum." dedi.

Konuşmanın başından beri tepki vermeyen Hades sonunda ilgisini çekecek bir konu bulmuştu. "İnsan değilse ne olabilir?" diye sordu. Sesinden gerçekten merak ettiği anlaşılıyordu.

"Belki bu boyuta ait olmayan bir ırk olabilir." diye fikir sundu Hera. Bilgeliği ile toplantıya ışık tutmuştu.

Zeus kafasını Poseidon'a çevirdi. Poseidon mesajı aldı ve "Uzun yıllar önce elf adı verilen insan ırkının değişik bir yaşam formunun bulunduğu, boyuta gitmiştim. Orada bir ilişkim vardı ancak doğan bebeğimin taşa dönüştürüldüğünü öğrendim. Biliyorsunuz ki taşa dönüşen bir bedenin kurtuluşu yoktur. " diyerek konuşmasını tamamladı. Medusa'yı ve taşa dönüştürdüğü bedenleri hatırlatmak istemişti.

"Bebek bir şekilde kurtulmuş olamaz mı? Sonuçta bir yarı tanrı hem Adonis su sayesinde yaralarını iyileştirme yeteneğine sahip. Belki Amari de öyledir." dedi Hermes.

"Eğer Poseidon' un kızıysa bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi karar veremedim." dedi Athena.

"O benim kızımsa ne kötülüğü olabilir ki? O da diğer yarı tanrılar gibi bizim himayemizde yaşayacak." dedi. Sesi sinirlenmiş olmasının etkisiyle yüksek çıkıyordu.

"Sevgili kardeşim, Poseidon. Eğer çok güçlü bir yarı tanrıysa Zeus'un onu yaşatacağına inanıyor musun?" diye sordu Hades. Bakışları Poseidon ve Zeus arasında gidip gelmişti.

Kaçak Prenses -Ateş-Where stories live. Discover now