Prolog

685 51 10
                                    

Právě narozenou dívenku zdravotní sestřičky zabalily do deky a položily ji na postel. Matku, která nepřežila porod, přikryly prostěradlem a zavolaly pohřební službu. Malá dívenka se rozplakala a strhla tak na sebe pozornost urostlého muže v poutech, kterého odváděla policie. Muž se na dívenku zle podíval a ušklíbl se:

„Za všechno můžeš ty, zrůdičko. Ale i tak si tě za pár let najdu a donutím tě za to všechno zaplatit! A na lásku nikdy nevěř. Způsobí ti jen bolest." Uplivl si a nechal se odvést.

O tři měsíce později

V kojeneckém ústavu se o malou, Lily, starala velice podivná pracovnice, Delah. Když o malou, Lily, projevil zájem nějaký manželský pár, osobně si je nejprve ověřila, protože kdyby skončila, Lily, ve špatné rodině, její mysl by se začala vyvíjet špatným směrem. Po několika nevhodných kandidátech se objevili Ann a Robin Parkerovi. Tito lidé měli dobré srdce. Po dlouhé úvaze se Delah rozhodla, že nastal čas je pořádně informovat, proto je pozvala na kávu.

„Takže..." Prolomila ticho Delah. „Osobně si myslím, že by bylo jen dobře, kdybyste si malou, Lily, adoptovali." Oba se na ni vděčně usmáli a Delah si všimla i malého úpadku stresu, který tu od začátku sezení byl cítit ve vzduchu.

„Ale měli byste něco důležitého vědět a slíbit mi, že za žádnou cenu o tom nikdy nebudete s nikým mluvit, jedině se mnou." Delah se začala bát, že je odradí a to bylo to jediné, co nechtěla, aby se stalo. K jejímu překvapení ale Ann jen souhlasně pokývala hlavou a pevným hlasem odpověděla: „Lily jsme si zamilovali a uděláme pro ni všechno, co bude v našich silách." Vzala Robina za ruku a on se na ní usmál: „Ano, uděláme, co budeme moct."

„Dobře tedy..., Lily, není úplně obyčejné dítě. Je zvláštní. Dokáže si pohrávat s lidskou myslí. Její schopnosti se objeví až kolem osmnáctých narozenin. Do té doby je v bezpečí. Ale její otec, Harry Brown, se zapřísáhl, že si ji znovu najde. Momentálně je ve vězení, ale za pár let už ho pustí."

Ann si odkašlala a potichu promluvila: „Všimli jsme si, že Lily je obzvláště chytré dítě, i na svůj věk. Ale je tohle možné? Trochu vám věřím, ale nejsem si opravdu jistá." Robin naklonil hlavu na stranu a zamyslel se nad tím.

„Jestli opravdu říkáte pravdu, popravdě trochu myslím, že ano, proč ji chcete darovat zrovna nám? Přeci tady není v bezpečí. Ten maniak ji může vyhledat a zabít."

„A právě proto byste se s ní museli za nějakou dobu přestěhovat. Vím, že byste tak přinesli velkou oběť. Vzdát se všeho, co tu máte. Ale když Lily opravdu tak milujete, jak říkáte, museli byste to podstoupit."

Ann a Robin na sebe mlčky hleděli a jediné, co bylo slyšet v místnosti, byl tikot hodin. Po chvíli se Ann zhluboka nadechla a prohlásila: „Milujeme Lily natolik, že to pro ni podstoupíme. Ale budeme potřebovat od vás pár rad. Asi pár let zůstaneme tady a potom spolu něco vymyslíme. Ochráníme ji a postaráme se o ni." Delah přikývla a vytáhla z Lilyiny složky dopis. Podala ho Robinovi a ten ho okamžitě schoval do své pracovní brašny.

„Tento dopis je od její matky. Dejte jí ho, až jí bude osmnáct, ale do té doby ho ochraňujte. Nikdo ho nesmí najít. Až si ho přečte, pošlete jí za mnou. Najde mě na tom samém místě." Ann a Robin přikývli, vstali a podali si s Delah ruce.

„Děkujeme, paní Delah. Slibujeme, že se o, Lily, postaráme." Prohlásila pevným hlasem Ann a odešli.

.................

Ann uložila čerstvě adoptovanou holčičku do kolébky. Přikryla ji, dala jí pusu na čelo a pošeptala jí: „Dobrou noc, Lily. U nás už jsi v bezpečí." Pohladila ji po tvářičce a šla do postele.

-----

Ahojky všichni. Vítejte u mé nové knihy, doufám, že se vám bude líbit. Budu přidávat častěji, protože ji mám už rozepsanou ve Wordu.

P.S.: Nezapomeňte si přečíst můj další příběh Dvojí Život :-)

Děkuji, zatím se mějte, Verča :-)

MindwalkerWhere stories live. Discover now