13. fejezet - Házi feladat

1.3K 88 4
                                    


Meghoztam a döntésem és meglepően jól vagyok, amikor felkelek. Biztos vagyok benne, hogy ezt akarom, és minden rendben van. Nem lehet meg mindened az életben és igaz, hogy amikor egy ajtó becsukódik, egy másik kinyílik. Az álmok mindig változnak, az álmok kibontakoznak. Máris fel kellett adnom az álmom, hogy énekessé váljak, csak egy kis reményem volt, azt hiszem és most feladtam. Minden rendben van. Jól vagyok. Több álmom is van és egyet feladok, hogy képes legyek barátokat szerezni, hogy képes legyek idegenekkel beszélni, vagy legalább udvarias lehessek. Ez egy olyan álom, ami egyre erősödik mióta megmentettem Harryt, ez biztos, de csak álom.

Így a fejemet magasan tartva üdvözlöm apát tudva, hogy pontosan mit fogok mondani Marenek és izgatott vagyok, hogy elkezdjük a munkát. Jó tudni, hogy van egy vezetőm, aki tudja mi fog történni. Jó tudni, hogy van valaki, aki meg tudja mondani mit, tegyél következőleg, akkor is ha az lehetetlennek és hatalmasnak látszik. Valaki, akihez fordulhatok, amikor nem tudom, mit tegyek, amikor nem működik.

Nem lennék képes megtenni egyedül, segítségre van szükségem, hogy felülkerekedjek a szociális szorongásomon, ha csak egy kicsit is.

Amikor megközelítem a földet Timmyt találom a furgon mellett, bepakol, így megállok.

„Hey, Ariel" Üdvözöl és kellemes érzés, hogy ő kezdeményezi a beszélgetést a mindig udvarias mosolyával.

„Hey, Timmy" Mondom könnyedebben, mint máskor és még szélesebben mosolygok.

„Hogy vagy ma?" Kérdezi és tudom, hogy nem számít válaszra, talán csak egy 'jól'-ra, mint korábban, de az égre nézek, a tiszta kék égre, annyira nyílt és felemelő és a lehetőségekre gondolok. Az összes lehetőségre.

„Nagyon jól, és te?" Ezúttal ránézek és mosolya még szélesebb és boldogabb.

„Remekül." Ez a válasza és itt véget ér a beszélgetésünk, mindketten mosolygunk, mielőtt apához megyek, hogy üdvözöljem.

Egy dadogós hellóval kezdtem, de most pár mondatot váltottam vele. Talán, idővel, könnyedén fogunk beszélgetni, mint apával és a testvéreimmel szoktam. Természetesen hónapokat vett igénybe, hogy képes legyek beszélni Timmyvel és megmentsek valakit a kezdeményezéstől, de megtettem. Talán nem is olyan távoli jövőkép, hogy beszéljek valakivel, talán nem hónapokat, csak pár percet vesz igénybe. Vagy pár napot, nem lehetek ennyire ambiciózus, igaz?

„Hogy van a gyönyörű hercegnőm ma?" Kérdezi apa, miközben megölelem.

„Jól vagyok, apa. Kész vagyok a napra. Terveim is vannak mára!" Mondom neki izgatottan és óvatosan néz rám. „Találkoztam valakivel a központban. Nagyon kedves lány és segíteni fog nekem." Mondom neki és meglepettnek tűnik.

„Tényleg? Nos ez,...csodálatos, Ariel. Örülök, hogy új barátot szereztél!" Apa őszintén boldognak tűnik és tudom, hogy az, de ugyanakkor meglepett is, hogy beszéltem valakivel, így kuncogok.

„Tudom, mire gondolsz. Ő volt az, aki rávett a beszélgetésre. Nem tudom, hogy hogyan, de ebben nagyon jó."

„Csak örülök neked. Menj, nyújtsd a tőled telhető legjobbat, hercegnőm." Puszil homlokon és becsukom a szemem pár másodpercre.

A tőlem telhető legjobban fogok dolgozni, lépésről lépésre, amíg képes leszek idegenekkel beszélgetni. Amíg képes leszek beszélni Harryvel, helyrehozni a félreértést és beszélgetni vele.

Tudom, hogy azt mondtam nem Harry miatt csinálom, de még mindig ő van a gondolataimban, így, amikor tegnap aludni mentem rájöttem, hogy nagyrészt miatta próbálkozom. Mert van valaki, akihez beszélni akarok. És ha képes leszek beszélni hozzá, aztán másokkal is képes leszek, igaz?

Little Shy Ariel (feat Harry Styles )(magyar)Where stories live. Discover now