1. fejezet - Nyári szezon

2.3K 137 5
                                    

Megkezdődött a nyári szezon és ennek köszönhetőn még több a munka. Befejeztem a tanulást és most már csak apának segítek és dolgozok a pihenő központba. Tudtam, hogy különleges, de még többet tudtam meg róla. Rhonda Drennanak egy nyaraló központja volt a világ hírességei számára, akik idejönnek, hogy elmeneküljenek a mozgalmas életük elől, egy kis átlagosságot keresve.

Habár nem vagyok jártas a világban és nem beszélek apán kívül senkivel, tudok pár éppen történő dologról. Nézek filmeket, hallgatok zenét. Mindig zenét hallgatok. Így ismerek pár sztárt, és amikor először megpillantottam Demi Lovatot majdnem szívrohamot kaptam. A zenei ízlésem széles és színes, úgy hiszem, hogy a zenészek a saját stílusukba remekelnek és neked csak értékelned kell őket és csak saját magukhoz szabad őket hasonlítani.

Természetesen nincsenek fényképeim vagy autogrammjaim, elbújok dolgok mögött és csak nézem őket, de így is boldoggá tesz, hogy a zenészek, akiket szeretek idejönnek egy kis kikapcsolódásra. Mindenki megérdemli, és úgy tűnik, jól érzik magukat. Még az sem zavar, hogy a tóhoz jönnek. A megállapodás része, hogy apa kiterjeszti a termőföldet és így még több zöldséget termeszt és délutánonként van két hajós kirándulás a tavon. Mrs. Drennan alkalmazott egy oktatót, aki megtanítja, a vendégeket hogyan kell vitorlázni egy kis hajóval anélkül, hogy elsüllyednének.

Figyeltem minden történésre és több mozgást láttam, mint amire számítottam és ellentétben első gondolatommal, ez nem is rossz. Jó látni olyan embereket, akik magabiztosak és biztosak abban, amit csinálnak. Inspiráló, de egy kicsit szomorú is, mert nem tudok olyan lenni, mint ők. Sosem fogom tudni megmondani egyik vendégnek se, hogy mekkora rajongójuk vagyok.

Nem zavar, a gondolat, hogy innentől kezdve olyanokkal fogom megosztani a birodalmam, akikért több millióan rajonganak, imádni való, ha engem kérdeztek. Ráadásul, ez segít, hogy elkerüljük a csődöt.

Napközben apának segítek a saját birtokukon, éjszaka, vacsora után a központba megyek és takarítok és rendben tartom a hangszeres szobát. Apa elmondta Mrs. Drennanak, hogy szeretem a zenét és, hogy igazán óvatos vagyok, így felajánlotta nekem ezt a munkát és é elfogadtam, amikor azt mondta, hogy használhatom a hangszereket. Amióta pénzügyi gondjaink voltak, el kellett adnunk anya zongoráját – más dolgok mellett - , amivel megtanított zenélni és hiányzott. Szóval így lehetőségem van rá, hogy zongorázzak és más hangszereken is meg tanuljak játszani. A hangszeres szoba nagy volt és gyönyörű, minden hangszerrel telve, amikről valaha hallottam.

Végezek körülbelül tizenegy körül, későn, de a tó csodálatos ilyenkor, éjszaka élvezni. Mindig is imádtam úszni, de éjszaka valahogy még különlegesebb. A mai éjszaka sem kivétel ez alól, a kikötőben hagytam a ruhám – mindig viselek fürdőruhát a ruháim alatt – és beugrok. A hideg víz csak pár másodpercig zavar, hamar megszokom, és csak élvezem.

Amikor a vízben vagyok, szabadnak érzem magam és úgy érzem, ott vagyok, ahova tartozom. Nem érzem magam úgy, mint egy szégyenlős kislány, hanem mint egy igazi hableány, aki a vízbe született. Ha lehetne egy kívánságom, azt kérném, hogy valódi hableány legyek. Mindig is szerettem a vízben lenni és énekelni a halakkal. Igen, mint a filmben.

Úszok és felfedezem a tavat, jól érzem magam, miközben egy dalt dúdolok, ami éppen a fejemben jár. Feledhető vagyok a körülöttem lévő világnak, mert úgy érzem, mintha a saját buborékomban lennék és itt senki sem zavarhat. Itt nem számít, hogy nem tudok beszélni egy idegennel vagy elpirulok, mint egy paradicsom, amikor valaki próbál rám mosolyogni. Semmi sem számít, amikor a vízben vagyok és senki sem jöhet ilyenkor a tóhoz, de a dolgok most már másak.

Little Shy Ariel (feat Harry Styles )(magyar)Where stories live. Discover now