Hayaller ..

5K 289 24
                                    


Ertesi gün Melisle ilk işimiz başvuru yapmaktı. Melis'in elinde imkanı var. Keşke daha önceden dans kurslarına gitseydi.Eğer benim ailem izin verseydi kesinlikle giderdim ama imkanım yok işte.

Melisle birlikte balkona çıktık gökyüzüne baktığımda hiç yıldız göremiyordum. Tüm şehrin elektrikleri gitse sadece ortalığı ay ışıtsa çok güzel olurdu. Melisle birlikte yere uzanıp havaya baktık ve konuşmaya başladık.

"Düşünsene Korede çok iyi bir eğitim aldığımızı?"dedim..

"Hayallerimiz gerçek olurdu."dedi.

Melis'e doğru dönerek "Bizim için büyük bir fırsat , yarın gidelim ve başvurumuzu yapalım. Hayalimizi gerçekleştirelim" deyip içeri girdim. Yatağıma uzanarak, gözlerimi kapattım. Rüya gördüm büyük bir sahnede 7 kişilik erkek grup. Dans edip şarkı söylüyorlardı. Kızların çığlıkları erkekler içindi. Bense dikkatli bir şekilde yaptıkları hareketlere bakıyordum. Güzel bir koreografinin sonunda grubun lideriyle göz göze geldim. Sahneden inerek bana doğru yaklaştı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken elimden tutup beni sahneye çekti. Kısa süreli bakışmadan sonra müzik çaldı ve aynı hareketleri yapmaya başladık. Nasıl oluyorda hiç çalışmadığımız halde , hatta birbirimizi hiç görmediğimiz halde aynı hareketleri yapabiliyorduk? Müziğin bitimine doğru bir ses duydum. "Arya hadi kalk , geç kalacağız?" dediğinde gözümü açtım. Melis başımda durmuş bana bakıyordu. Ben onu aldırmadan uyumak istedim. Böyle güzel bir rüyadan uyandırması beni sinir etmişti. Gözlerimi tekrar kapattığımda Melis yüzüme yastıkla vurdu. Hızlıca kalkarak " Rüya görüyodum , az susta devamını görüyüm"dedim.

"İyi sen rüyana devam et , ben başvuru yapmaya gidiyorum"dedi. Ellerimi saçlarıma götürerek yerimden kalktım. Uyanmaya çalışırken üstümü giymeye başladım. Altıma beyaz kapri , üstüme beyaz rambo atlet ve ince kırmızı kapşonlu giyerek dışarı çıktım. Kırmızı spor ayakkabılarımı ayağıma geçirirken Melis'e baktım. Dans başvurusu yapmaya gidiyoruz kız mini etek ve topuklu ayakkabı giyiyor. Gerçekten bu kız akıllanmaz. Melis'in bana sorduğu soruyla kan beynime sıçradı. "Neden hep erkek gibi giyiniyorsun?" dediğinde ağzına yapıştırmamak için kendimi zor tutmuştum. Sinirlendiğimi belli etmeyerek "Benim için böyle daha rahat"dedim ve güldüm. Birlikte başvuru yapılacak olan binaya gittik. İçeri girdiğimizde Melis kendini ezik hissetmiştir eminim. Herkes benim gibi spor giyinmişti. Bir grup Melis'e dönerek onu kınar gibi baktılar. Ama Melis böyle şeylere pek takan birisi değildir. Bir adam elinde kağıtlarla yanımıza geldi ve bunları doldurmamızı söyledi. Kağıdı aldığımda ilk gözüme çarpan soru "Dans senin için ne ifade ediyor?" olmuştu.

"Dans benim için ; aile gibi üzüldüğümde de mutlu olduğumda da yapabilidiğim,sığındığım tek şey. Dansı seviyorum çünkü , yağmurdan sonra çıkan o gökkuşağı gibi mutluluk saçar , benim hayatımı renklendirir. Yağmur yağdığında elime kahve alıp o güzelliği seyretip , içinin huzurla dolması gibi seviyorum" yazdım. Diğer soruları da doldurup Melis'in kağıdına baktım. Hepsine kısa kısa cevaplar vermişti. Sonunda adam kağıtlarımızı alarak. "Birkaç ay sonra sonuçlar çıkar bizde sizi haber veririz."dedi.

Bizde ordan ayrılarak İstinye Park Alışveriş mağazasına gittik. Çok pahalı bir yere benziyor ama yapacak birşey yok Melis nereye ben oraya. Bizi bir mağazaya soktu kendisi pahalı elbiselere bakarken bende şapkalara bakıyordum. Şapkaya ilgim vardır. Genellikle ters ya da yandan takarım. Öne doğru taktığımı hiç hatırlamıyorum.

Melis kabine gitti ve elbiseleri deneyip bana soruyodu "Yakışmış mı?" diye. Hiç sevmediğim türden kıyafetler ama çabucak gidelim diye hepsine yakışmış diyordum. O salakta inandı gitti hepsini aldı. Benim gözüme bir şapka çarptı çok beğenmiştim. Fiyatına baktığımda elimde bile tutmamam gereken bir şapka olduğunu farkettim. 359 liraya şapka mı olur?

Bir an önce burdan çıkmak istiyordum. Beni salı günleri açılan pazara götürse daha mutlu olurdum. Zaten Hatay'a dönmeme az kaldı. Yani İstanbul gezim bitmek üzere.




unrequited love::pjmWhere stories live. Discover now