MERI X (chápete...jako kris, jako křížek...)-MAS Sára/ MERI NEWTMAS/ MERI X-RAY

152 13 16
                                    

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Já jako píšu Sáru na notebooku!!! A abolsutně mi to nejde. Vážně. Jsem tak zvyklá na ty svoje dotykový udělátka, že se tu normálně pokouším zdotykáčnit obrazovku :P. To už horší nebude....

Sára se posadila na posteli a protřela si oči. Jen co se trochu probrala, vyskočila na nohy a popadla svůj adventní kalendářík. ,,Tohle jsem snědla, to taky.....TOHLE NE!" zapištěla dívka nacpala si do pusy malou čokoládku. Pohlédla na kalendář a s údivem zjistila, že je prázdný (Sára si totiž brala čokoládky nahodile a ne podle čísílek...). ,,DNESKA JSOU VÁNOCE!!!" Sára začala poskakovat na místě a vydávala podivné zvuky. Po chvíli dostala hladík, a tak usoudila, že je nejvyšší čas se jít napapat. To by ale nešlo bez pořádného outfitu!

Dívenka odcupitala ke skříni a celou ji vyházela na koberec. Nakonec si z nepřeberné hromady vybrala červenou róbu s bílým lemem, jasně zelené platformy a santovskou čepičku. Aby jí nebyla zima, natáhla na sebe jeden z Mikových sobích svetrů a celé to dorazila masivním zlatým náhrdelníkem ve tvaru vánočního koně. Takto vystrojená se vydala na snídani. Dohopkala do kuchyně a zrovna se chystala ukořistit jedno parádní jablko, když se do místnosti vřítil úplně pomoučněný Stéfa.

,,NÉÉÉÉ!" zaječel, ,,To nemůžeš!"

Sára zmateně hleděla na svého polského tatíka. Co mu zase je? Otrávil snad to jablko, když už ho život Poláka netěšil, ale pak si to rozmyslel a hodil ho zpátky mezi ostatní ovoce? to je ale idiot...

,,Nemůžeš to sníst, jinak neuvidíš zlaté prasátko," pokračoval.

,,Zlaté co?"

,,Zlaté prasátko," Stéfa se tvářil, jako by právě řekl tu nejjasnější věc na světě. Asi jako že měsíček svítí.

,,Já to pořád nechápu!" povzdechla si Sára a zhroutila se na podlahu. Stéfa už se chystal pořádně jí osvětlit situaci, když se odněkud ze shora ozval ohlušující výkřik, načež se z chodby v patře vyřítil promočený Mike a zatím co dupal dolů ze schodů, ječel na celý dům: ,,PROČ JE VE VANĚ TA ODPORNÁ VĚC?! KDO DAL DO VANY TU NECHUTNĚ SLIZKOU VĚC?!!"

,,Tak ty už si se seznámil se Stéfou Juniorem?" Stefanovi se rozzářily oči. zato ty Sářiny se jen sjely k sobě. Slizký Stéfa Junior? Já mám malého sllizkého bratra!

,,A proč je malý Stéfa ve vaně?" zeptala se Stéfy Seniora.

,,A kde jinde by měl asi kapr být?"

Otcova odpověd typu 'jak je možné, že to nevíš?' ji ale jenom víc zmátla. ,,Můj bratr je ryba??"

Stéfa i Mike na ni zírali jako na idiota. Nastala chvíle velmi trapného ticha. ,,Dobrá děti," promluvil nakonec Stefan, ,,asi bych vám měl vysvětlit, co se to tu děje." Dramaticky se odmlčel, ,,Jak už víte, jsem Polák." Další dramatická pauza. ,, A protože si myslím, že by bylo dobré, abyste věděli něco i o mé odporné vlasti, rozhodl jsem se, že letos budou naše Vánoce v tradičním polském duchu! Bohužel jsem ve své domovině nebyl už opravdu dlouho a zapomněl jsem tamější zvyky. Tak si oslavíme Vánoce podle jedné malé zemičky vedle nás- Česka!"

(Aaaaaaa! Teď to zase píšu na mobilu, tak se připravte na překlepy a můj luxusní automatický slovník, který mi slovo nikoli opraví na Newtmas....Jop, vím jak strašně je to smutný)

Dvojčata bez hlesu zírala na svého otce. Tak úplně jim nedocházelo, co pro ně ta změna znamená, ale oba měli podivné tušení, že to nebude nic dobrého.

,,No, asi bych vám to měl vysvětlit nějak pořádně," pokračoval Stéfa, když si všimnul zmatených výrazu svých dětiček. Pokynul jim, aby se posadily ke stolu, protože tohle bude na dlouho. ,,Jak jistě víte, ve spoustě zemí Evropy nenaděluje dárky Santa, ale Ježíšek a děti je nerozbalují ráno pětadvacátého, ale hezky hned po štědrovečerní večeři. A ty se ničím necpi Sáro, nebo neuvidíš zlaté prasátko."

Nejupírštější cool Deníček koňařky Sáry, která je strašne vegetariánsky coolováWhere stories live. Discover now