RED - 74. díl

10.4K 596 69
                                    

Z POHLEDU ROSEMARY

Otevřu dveře a vyčerpaně vejdu do bytu. Nemotorně si vyzuji boty a bundu pověsím na věšák, ale velice nešikovně, protože hned padá na zem. Přesně to bych teď taky chtěla udělat. Rozhodnu se ji nezvedat.
"Sakra, Rosemary Johnson! Kdo si myslíš, že jsi?" Zamžikám udiveně na Jade, která se na mě rozhodne křičet. Udělala jsem něco? Neuvědomuji si, že bych něco provedla. Zmateně sklopím oči a pokrčím rameny. Nemám na nic náladu. Velmi málo jsem spala a mluvit pro mě je nadlidský úkol.

"Pokud vím, končila jsi v práci ve čtyři, do pěti jsi už měla být doma! Byla jsem strachy bez sebe, když jsem se ráno vzbudila a neviděla jsem tě tu! Kde jsi k sakru byla?! Ani ses neozvala! Můžeš mi to vysvětlit?" Ale ne! Položím si ruku na čelo a mlčky na Jade civím. Nevím, co jí na to říct. Upřímně mě nenapadlo, že by to tak řešila a nebo, že by v tuhle hodinu byla už vzhůru. Přijde ke mně blíž a pozorně si mě prohlíží. Přičichne si k mému krku a obočí ji povyskočí. Co to jako mělo být? Je snad pes?

"Cítím z tebe chlapa. Velmi příjemná vůně." Její výraz ve tváři se změní a vypadá celkem spokojeně. Zrudnu. Teď už se z toho nevykecám. Jade pokrčí ruce na prsou jako máma, která čeká, až jí dcera poví o tom, proč byl použitý kondom v jejím koši.

"No, já...Vždyť víš, že se obklopuji samými chlapy v práci. Nehledej v tom složitosti," nevím, proč se nakonec rozhodnu lhát. Jade zakroutí hlavou. Nevěří mi. To na mě nevidí, jak hrozně z nedostatku spánku vypadám? Potřebuji si lehnout nebo tu sebou seknu a vyspím se klidně na podlaze.

"Jestli si myslíš, že ti uvěřím tuhle chabou výmluvu, tak se pleteš. Ještě mi řekni, že se vám to v práci protáhlo a já se tu na místě rozpláču. Proč mi nechceš říct, že jsi u někoho byla? Vždyť je to jenom dobře. Konečně jsi dala Stylesovi pořádný pá pá!" Promnu si obličej. Tohle je šílený! Jsem tak hloupá, když jsem si myslela, že jedna noc s Harrym něco vyřeší. Budu v jejích očích za totální blbku.

"Co?!" Všimne si mého znepokojení. Povzdechnu si.

"Byla jsem s Harrym," zašeptám, aby pro ni bylo složité mě slyšet, ale je jasné, že mě slyšela. Oči se jí rozšíří děsivě dokořán. Teď to přijde!

"Cože?! Myslíš to vážně? Naznačuješ mi tím, že si s ním pouze byla nebo jste snad spolu i spali?" Hlava mi z ní třeští, ale chápu její reakci. Cítím se tak trapně.

"Spali, ale už se to nestane. Byla to hloupost. Nevím, co jsem si od toho slibovala," kousnu se zevnitř do spodního rtu. Přijdu si opravdu hloupě a oproti Jade neskutečně maličká a bezmocná.

"Do prdele, Mary! Já tě vůbec nepoznávám! Uvědomuješ si, že jsi to neměla dělat, že jo? Dokázala si mu, jak moc omotanou kolem prstu tě má! Styles musí být v sedmém nebi, že jsi mu dobrovolně dala. Jsem na tebe naštvaná a zároveň pyšná!" Zamračím se. Nejsem si jistá, jestli jí rozumím.
"Pyšná?" divím se a vyčkávám, co z ní vypadne za hloupost.
"Vyspala ses s ním, i když spolu nejste. Udělala si něco bláznivýho, což se u tebe jen tak nevidí." Aha. Možná jsem si potřebovala dokázat, a hlavně Harrymu, že nejsem panenka, se kterou si každý může dělat, co chce, konečně jsem udělala něco, co jsem cítila, že potřebuji udělat, ale bohužel mi to nevyšlo. Jako ten největší slaboch ho před svým odchodem ještě obejmu. Jsem kráva!
"Prostě se stalo. -  Teď pokud dovolíš, půjdu si lehnout, jsem neskutečně unavená, takže se na chvíli půjdu vypnout," rozejdu se pomalými krůčky do svého pokoje a vidina mé postele z dálky ve mně vyvolá příjemný pocit.
"Jsi vyčerpaná z práce nebo z toho divokýho sexu, který jste spolu měli?" Hodím po ní vražedný pohled a z posledních sil, které v sobě mám se zasměju jako osel.
"Jdi do háje, Jade!"

RED - CZKde žijí příběhy. Začni objevovat