Tamam mı? Devam mı?

7.2K 750 264
                                    

Selam arkadaşlar Sizden ricam 5 dakikanızı ayırıp bu yazıyı sonuna kadar okumanız. Farkındasınızdır Siyahın Öteki Yüzü finale doğru gidiyor. Kaç bölüm daha olur bilemiyorum. Biliyorsunuz plansız yazıyorum. Şu an 98. Bölümü yazıyorum. 100 olur mu ya da 100'ü bir iki bölüm geçer mi bilemiyorum. Belki 99'da kalır. Orası karışık ama okuyacağımız sayılı bölümler kaldı. Kış Masalı hikayemiz kitap oldu. "Siyahın Öteki Yüzü" için gelen teklifleri şimdilik askıya aldım. Kış Masalı'ndaki gibi reddetmedim. Zaman ne gösterir bilemem. Kabul ederim ya da etmem. O nasip işi.

Siyahın Öteki Yüzü bitince yeni bir hikaye ile geliyorum ama işte o "ama" yı size soracağım. Çünkü sizler için buradayım. Kış Masalı'nda kibar Kerem zarif Zeynep okuduk. Siyahın Öteki Yüzü'nde simsiyah, kavga eden, birbirinden zor Zeynep ve Kerem okuduk. Şimdi yazacağım hikayemiz ki bir bölümü yazıldı multimedyasıyla hazır bekliyor.

Bu kez nasıl bir Zeynep Kerem olacak bilemiyorum ama iki hikayemizdeki gibi değil. Hiç görmediğim yaşamadığım bir hayat bir ortam hikayesi olacak bu kez. Arkadaşlarımdan yardım alıyorum soruyorum. Çünkü bilmiyorum. Ufak tefek şeyler kafamda oluştu. Sözler toparlıyorum. Sizlerin de  yardımına ihtiyacım olacak. Eğer yanımda olursanız. O güzel yorumlarınızdan esinlenip çalacağım🙈

Ben okur oranı azalsa da, büyüsü kaybolmaya başlasa da "ZeyKer" yazacağım. Benim için o büyü kaybolmadı. Ben onlar için geldim onlar için yazıyorum. O aşkın yaşayamadığımız hislerini yaşamak, yaşatmak için yazıyorum. Bu yazacağım tarz hikaye yazıldı mı bilmiyorum. Arkadaşlarıma sordum yok dediler. Ben Kış Masalı'nda da "Siyahın Öteki Yüzü" nde de ilkleri yapmaya çalıştım. Çalmadım. Esinlenmedim. O zaten bana yakışmaz. Kendine özgü olmadıktan sonra yazılan bir hikayeyi yazmaktansa hiç yazmam daha iyi. Galiba yine yazılmamış bir kurgu olacak. Yine hikayeyi okuyacağız sonlarında "aaa" diyeceğiz ama başarabilirsem. Diğer yazdığım iki hikayem gibi uzun soluklu olmayacak. 40 ya da 50 bölüm olur tahmin ediyorum. Tabii hikaye nereye gider ne olur ondan haberim yok. Belki başaramam. Belki tutulmaz. Belki yazamam. Hayatta her şey olur. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Ha olmadı mı? Olmadı der giderim. Bu kadar basit. Hiçbir zaman iddialı olmadım olmayacağım da.

Özelden mesaj atıp "çok iddialısın" diyenler oldu. Ağzım açık kaldı. Burada yorumlara verdiğim cevaplardan dolayı diyenler de oldu. #söy tanıtımı için diyenler de oldu. Benim en korktuğum şey iddialı olmak. Allah korusun iddialı olmak insanın ayağına dolaşır ve bitirir.

Bilmediğim bir şeyde iddialı olmayacak kadar "iddialıyım."

Zeynep ağlamadı kaç bölüm oldu diyenler oldu. Arkadaşlar Allah aşkına Kerem'i sevdi hop ağlasın. Doğum yaptırdı, bebeği gördü hadi ağlasın mı olacaktı? Ben ağlayamayan bir kızı yazmaya çalıştım. Bu tedavisi en zor hastalıklardan biri. Zeynep öyle basit bir şeye ağlasaydı sizce nasıl olurdu? Yazım tarzım belli. Ben böyle yazıyorum. Başkası gibi yazarsam benim yazdığım olmaz. Sevilmezse okunmaz bu kadar basit.

Bir bölümü yazmak düzeltmek saatler alıyor. Benim gibi yoğun çalışan bir insan için o kadar zor ki. Kurgu sıradan değil ki en ufak dikkat dağınıklığı hikayeyi yerle bir eder. Ben sizlere haftada 2 bölüm yayınladım. Bazen 3 hatta 4 kez attığım da oldu. Bu kadar hızlı yazıp atmama rağmen hesap sorulması cidden insanın motivasyonunu düşürüyor. Canını sıkıyor. Vote vermemekle tehdit ediliyorum. Seni bitiririz deniyor. Arkamdan Lale şunu yaptı deyip hiç bilmediğim içinde olmadığım konular ve iftiralar. Benim gözümde iftirayı atan da ona inanan da psikolojik açıdan iyi değildir. Hâlâ da devam ediyor. Edilsin. Ben hikaye yazıyorum. Beni rahatlatan, sizler için. Beni tanımayan beni nasıl tanıyor nasıl söz üretiyor bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum. Niye yazdın diyeceksiniz. Çünkü okuyorlar. Bildiğimi bilsinler yeter. Siyahın öteki yüzüne bayıldım diyor ss geliyor bana. Ama bana özelden sen şöylesin sen böylesin deniyor. Üstelik aynı kişiler. Sevmeyin okumayın. Seven okur olur biter. Bir başkasına bayıldım öldüm de bana gel olmadık sözü söyle. Cidden komik ve gülünesi. Yıldırma politikası. Siz çalın siz oynayın ben hikaye yazmaya çalışırım. Çünkü onun için buradayım. Gerçekten doldum. Üzülüyorum. Hikayemin replikleri çalınıyor ona dahi ses çıkarmıyorum. Çalanın içi rahatsa banane. Ben çalmıyorum o bana yeter bitti.

Şimdi sizlerden istediğim bir şey var. Küçük bir rica. Soldaki vote tuşuna basıp oylamanız. Vote için değil. Kalıp kalmamak için.

Arkadaşlar aynı yazım tarzımla farklı bir ZeyKer hikayesinde benimle misiniz? Yazım tarzımı bozamam. Ne dersiniz yazayım mı? Burada devam edeyim mi? Size soruyorum çünkü sizler için buradayım. Kendi başıma yazıp okumuyorum. Çok destekçilerim var biliyorum. Samimi olanlar olmayanlar. Olmayanlar zaten gider bir kaç zaman sonra. Ben yine de teşekkür ederim. Ediyorum da. Evet ne diyorsunuz? Tamam mı devam mı?

Lale Sarhan

SİYAHIN ÖTEKİ YÜZÜ "KİTAP OLDU" 4. Baskısıyla raflarda" #wattys2015 Where stories live. Discover now