19.Bölüm Doğum Kontrol

18.7K 997 246
                                    

Multimedyayı dinleyerek okuyun yine tek ricam💜

Kerem arabayı sürerken hâlâ titreyen Zeynep'e arada bir bakıp bu olayın onu bu kadar etkisi altına almasına şaşırıyordu. Doktorlar herkese böyle tepki verse işlerini bırakmak zorunda kalırlardı. Bu meslekte soğukkanlılık şarttı. Şoka girdiğinden ağlayamıyordu da. Zeynep'in evine geldiklerinde hızla Zeynep'in yanına gelip kapısını açtı. Hiçbir tepki vermeden öylece oturan kızın koluna girip yavaşça kapısının önüne getirdi. Evde yardımcısı olur ümidiyle zile bastı bir kaç kez. Kapı açılmayınca huzursuzca Zeynep'e baktı.Hâlâ aynıydı:

"Zeynep anahtarın nerede?"

Zeynep den cevap gelmeyince istemeden çantasını açıp içine baktığında doğum kontrol ilacını görünce bir an duraksayıp anahtarı alıp kapıyı açtı. Birlikte içeri girip doğruca odasına götürüp yatağına oturttu. Elindeki yırtılmış gazeteyi almaya çalıştı ama Zeynep sımsıkı tutmuş bırakmıyordu. Çaresizce ne yapacağını şaşırmış halde Zeynep'e bakarken kapının çaldığını duyunca rahatlayıp koşar adımlarla kapıyı açtı. Engin hoca yanında başka bir doktorla içeri girerken bir yandan da Kerem'le konuşuyordu:

"Zeynep nasıl oldu Kerem!?"

"Aynı hocam hiçbir değişiklik yok!"

Engin yanındaki doktorla birlikte içeri girince Zeynep'i aynı durumda gördü. Diğer doktora Engin hoca yolda gelirken olanları anlatmıştı. Doktor iğneyi hazırlarken Engin hocaya döndü:

"Hocam siz doktor hanımı hazırlayın ben iğneyi hazırlayana kadar."

Engin hoca Zeynep'in yanına geldi. Hâlâ elinde tuttuğu gazeteyi almaya çalıştı ama başarılı olamayınca Kerem'e döndü:

"Kerem yardım et Zeynep'i yatıralım tek başıma yapamam."

Kerem hemen Zeynep'in yanına geldi. Engin hocaya kendinin yapabileceğini söyleyip Zeynep'i kucağına alıp yatağına yatırdı. Zeynep Kerem'e boş gözlerle bakıp başını çevirdi. Kerem onu o halde görünce içindeki duygularını bastırıp dışarı çıktı. Diğer doktor iğneyi vurduktan sonra Kerem Engin hocanın onu çağırmasıyla içeri girdi. Zeynep'e baktı yatağında hareketsiz yatıyordu. Gözlerini ondan ayırmadan doktoru dinlemeye başladı:

"Doktor hanımın durumunu Engin bey anlattı. Sakinleştirici yaptım birazdan uyur. Olay çok etkilemiş anlaşılan. Geçmiş olsun tekrar."

Engin hoca doktoru göndermek için odadan çıkınca Kerem Zeynep'in yanına gelip oturdu. Gözlerini tavana dikmiş hareketsiz yatıyordu. Elindeki gazeteyi hâlâ bırakmamıştı. Kerem Zeynep'i izlerken onun biraz rahatladığını anlayıp elindeki gazeteyi alıp yatağın üzerine koyduktan sonra çekinerek elini tuttu. Bu kez karşısında bana dokunma diyen Zeynep yoktu. Hissiz bir şekilde yatarken gözleri ağır ağır kapandı. Engin hoca içeri girip Kerem'in yanına oturdu:

"Uyusun biraz kendine gelince ne yapar bilmiyorum. Olay Zeynep'i çok etkiledi. Ben de çok üzüldüm ama o kadınla arasında farklı bir bağ vardı demek ki."

Kerem Engin hocayı Zeynep'in elini bırakmadan dinledi.Duygusuz gibi görünen bir kadının bu denli etkilenmesine biraz şaşırsada kendini yokladığında aynı hisler olmasada kendini kötü hissediyordu.

"Nasıl oldu hocam?"

"Dün izin almadan önce konuşmuştuk.Bugün ameliyata birlikte girecektik. İzlemek istediğini söyledi. Sabah ben gelmeden odama girmiş ben gelene kadar odama koyulan gazeteyi okurken haberi görmüş. Ben içeri girdiğimde kendi kendine olamaz böyle bir şey diye konuşuyordu. Ne oldu diye sordum gözü gazetede takılı kaldı. İşte sen geldiğinde gördün durumunu. Kaldıramadı. Sonuç gördüğümüz gibi."

SİYAHIN ÖTEKİ YÜZÜ "KİTAP OLDU" 4. Baskısıyla raflarda" #wattys2015 Where stories live. Discover now