28.Bölüm İlk Kez

21.8K 1K 269
                                    

Kahveleriniz hazır mı?Multimedyayı açın. Çok güzel bir müzik oldu yine.☕️ içerken kendinizi bölümün içine bırakın.Hepinize iyi okumalar💜

Zeynep arabadan çıkar çıkmaz Kerem arkasından sıkıntılı bir ifadeyle baktı:

"Kerem bey eve mi efendim?"

"Eve Ufuk ama elinden geldiğince hızlı sür."

"Emredersiniz efendim."

Ufuk Kerem'in dediği gibi arabayı hızla sürüp eve geldi. Kerem eve girer girmez odasına çıktı duş alıp aşağı indikten sonra valizinin yanındaki koliye gözü çarptı. Zeynep çok merak etmişti içinde ne var diye. Hemen koliyi aldı masanın üzerine koyup açtı. Kolinin içindekileri görünce dudaklarında bir gülümseme oluştu. Dondurulmuş kazlar köy yumurtası tatlı Van'ın meşhur otlu peyniri ve pilav vardı. Ağzı kapalı ayrı bir kabı açtığında içinde pişmiş kaz olduğunu görünce ağzına bir parça atıp yedikten sonra yemek hazırlayan Nurgül'e döndü:

"Bir şey hazırlama Nurgül. Dışarıda yiyeceğim."

Kerem koliyi alıp arabanın anahtarını havaya atıp tutarak kapıdan çıktı Nurgül'ün şaşkın bakışları arasında. Arabayı heyecanla sürüp Zeynep'in evinin önüne geldiğinde kalbi hızla atmaya başladı. Zile bastı niye açmıyordu bu kız kapıyı? Tekrar bastı kapı açıldı ama geri örtülürken Kerem eliyle itti. Zeynep'in arkadan itmesiyle şüphelenip kapıyı tekrar itince Zeynep elinde kocaman bir bıçak korkuyla Kerem'e bakıyordu. Kerem bir an yaşadığı şaşkınlıktan sonra arkasına dönüp baktı sokakta biri mi var diye. Zeynep'e döndü:

"Ee beni bıçaklamak gibi bir niyetin olsa Van'da yapardın elinde fırsat varken. Ya da sen her geleni böyle mi karşılıyorsun elinde bıçakla?"

Zeynep gözlerini kapatıp rahatlayarak derin bir nefes aldı:

"Hocam siz miydiniz? Bir an çok korktum."

"O bıçak neden elinde bir şey mi oldu?"

"Yok bir şey olmadı yani ben dürbünden baktım sizi göremeyince korktum işte öyle."

"Kapıda mı durayım ben böyle?"

Kerem elindeki koliyi havaya kaldırıp gösterince Zeynep kapıyı biraz açıp geri çekildi:

"Pardon ben bir an daldım buyrun."

Kerem içeri girerken Zeynep'in üzerindeki atlete bakarak ayakkabılarını çıkardı. Zeynep atletle olduğunu yeni anlayınca sinirlenip kapıyı örttü:

"Siz buyrun ben geliyorum!"

Üzerine bluzunu giyip tekrar içeri girdi. Kerem'le tokalaştı:

"Hoşgeldiniz hocam."

"Sağol Zeynep hoşbuldum. Evde koliyi açtım bil bakalım içinde ne var?"

"Bilmiyorum hocam bende merak ediyordum tahmin yürütemedim."

"Senin en sevdiğin yemek hani yerken gözlerini kapatıyorsun ya."

"Kaz etli pilav mı?"

"Aynen. Artı kesilip dondurulmuş kazlar tatlı peynir ve köy yumurtası. Bu koliyi ikimize yaptılar. Ben eve gidince açtım bunları görünce beraber yeriz diye düşündüm tabii sende istersen."

"Aslında gerek yoktu yorulmuşsunuz zahmet olmuş. Siz buraya kadar getirmişsiniz hocam tabi ki yeriz. Ben hazırlayayım hemen."

"Tamam ben de yardım edeyim sana."

SİYAHIN ÖTEKİ YÜZÜ "KİTAP OLDU" 4. Baskısıyla raflarda" #wattys2015 Место, где живут истории. Откройте их для себя