15. bölüm

45 3 0
                                    

Isabelle hızla arabasını sürmeye devam ediyordu. Içinden dualar ederken bir yandan planlar kuruyordu. Adrese ulaştı arabayi çalılıkların arkasına çekti. Silahlarını kontrol ettikten sonra depoya doğru ilerlemeye başladı. Kapıda bekleyen adamlar bir taraftan sigara içiyor bir taraftan konuşuyorlardı. Isabelle gizlice yanlarına yaklaştı. Tam o sırada siyah bir jeep hızla oraya geldi. Isabelle olduğu yerde duvar dibine gizlendi. Jeepten inenleri izliyordu. Kimdi bunlar burda neler dönüyordu. Isabelle gördüklerinin etkisiyle arkasında ki çöp konteynerına çarptı. Çıkan sese dönen adamlar hızla Isabelle'e doğru koşmaya başladı. O sırada Isabelle Josh ile göz göze geldi.Isabelle koşan adamları farketti. Josh'ın etkisinden sıyrılıp kendine kuytu bır yer buldu ve saklandı. Adamların adım sesleri git gide yaklaştı. Isabelle hızla atan kalbini durdurmak istedi. Kafasında kurduğu planlarda korku yoktu. Ama şu an korkunun en derinindeydi. Elleriyle ağzını kapattı. Çünkü nefes sesi bile adamların ayak sesini bastırıyordu. Gözlerinden farkında olmadan yaşlar süzüldü. Hayalleri vardı. Planları vardı. Bunların tam tezatı gerçekler vardı ve bu gerçekler tokat gibi yüzüne çarpıyordu. Adamlar git gide yaklaşmıştı. Isabelle saklandığı yerden onların ayaklarını görüyordu. Gözlerini kapattı elinde ki silaha iyice sarıldı. Beklemeye başladı. Ayak sesleri bır anda kesildi. Önüne düşen şeyin sesiyle gözlerini araladı. Adamlardan biri ayaklarının ucunda boylu boyunca yatıyordu. Kafasında ki kanı gördü. Hemen ayaklandı ilerlemeye başladı. Diğer adam karşında Josh ile kavga ediyordu. Hemen cebinde ki şırıngayı adamın ensesine geçirdi. Adam acıyla Isabelle e döndü. Isabelle korkuyla geriye sendeledi. Josh yakaladığı bu fırsatta adamın sırtına tekme attı. Isabelle elinde ki şırınga, yerde yatan adam ve karşında ki Josh ta gidip geliyordu. En son Josh ta takılı kaldı gözleri. Josh nefes nefese kalmış bır şekilde Isabelle'in gözlerine bakıyordu.
- Ne işin var burda Bell?
Isabelle Josh'ın etkisinden sıyrılıp içinde bulunduğu durumu idrak etti.
- Asıl senin ne işin var Josh? Bu lanet olası yerde neler dönüyor böyle? Hiç bır şey anlamıyorum. Son 3 yılda olan hiç bir şeyi anlamıyorum.
-Isabelle burda ne işin var bilmiyorum ama hemen git burdan. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemezsin herhalde?
Isabelle şok olmuş bır halde Josh'a bakıyordu. Josh yüzünde hem keder hem umursamaz bır ifadeyle Isabelle'in vereceği cevabı bekledi. Isabelle derin bır nefes aldı ve Josh'a doğru ilerledi. Kollarını boynuna dolamamak için kendini çok zor tutuyordu. Aralarında ki mesafe git gide kısalıyordu. Tam o sırada Isabelle in telefonuna bir mesaj geldi.
-Şimdi tam zamanı Isabelle dışarda birseyler olmuş herkes oraya gidiyor. Hemen gel!
Isabelle telefonu cebine koyduktan sonra Josh'a döndü.
-Bence sende çok kalma burda çünkü başın ciddi belada olabilir!
Josh hızla ilerleyen Isabelle'in arkasından bakakaldı. Onda ki değişimi farketmisti. Eski Isabelle değildi. Gözlerinde ne bir öfke ne de bir sevgi belirtisi vardı. Sadece tek bir şey vardı, cesaret...
Isabelle arka tarafa doğru hızlı adımlarla ilerliyordu. Onun adımlarıyla yarış halinde olan kalbi de bir o kadar hızlı atıyordu. Evin arka girişine geldi. Sessiz bir şekilde ilerliyordu. Girişten mutfağa doğru ilerledi. Mutfakta hayatı boyunca görmediği kadar içki vardı. Anlaşılan akşam güzel bir parti vardı. Tek anlamadığı şey burda Josh ne arıyordu? Isabelle mutfaktan çıktı. Merdivenlerden yukarı dikkatli bir şekilde ilerlerken Sandra'yı aradı.
-Bana bulunduğun odayı tarif et hemen
-Üst kata çık. Büyük bir kapı var ordan içeri gir. Büyük bir kütüphane var onun üzerinde ki gizli kapı kolunu bul ve içeri gir.
- Tamam geliyorum dedi Isabelle ve kendini film sahnesinde olup olmadığı konusunda sorguladı. Normalde filmlerde tek bir konu hakim olurdu. Ama Isabelle başrolünde bulunduğu bu filmde ne tür sahnelerde olduğunu bilmiyordu. Yönetmeni bulmak istiyordu. Ya da hayatını yönetmek...
Sandra'nın tarif ettiği odaya girdi. Dev kütüphaneyi gördü. Bütün kitapları yoklayarak kolu bulmaya çalışıyordu. O sırada aşağı da bir hareketlenme oldu. Isabelle silah sesleri beklerken, kulağına şuh kahkahalar geldi. En son elini bir kitaba attı ve arkasında ki kolu gördü. Kolu çevireceği sırada kitap yere düştü. Isabelle kitabı eline aldı ve kapağını okumaya başladı." Çıkmaz Sokak"... Hayatta çıkmaz olarak gördüğünüz olaylar belkide tek çıkış yolunuzdur.

KAYITSIZ ŞARTSIZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin