Chapter 4.

195 53 2
                                    

Izgubila je nevinost s petnaest. Tako olako je uništila možda najvažniji trenutak života svake mlade djevojke. Kasnije su se greške nizale jedna za drugom. Sve to joj je postala rutina, a ona se nalazila u začaranom krugu iz kojeg nije vidjela izlaz. Može li se uopće sjetiti ijedne lijepe riječi koju joj je dečko uputio? Vjerojatno ne. Bila je cura na lošem glasu. Teško će saprati odvratne izraze sa svoga imena. Tračevi su oduvijek kružili i, što je najgore, većina njih je bila istinita. No nije marila, sama se tješila. Samo su ljubomorni, uvjeravala je.

No koliko god ona sebe uvjeravala da je mnogo bolja, i dalje se osjećala posrano. Prošlost je nemoguće vratiti, i ne, vrijeme ne lijeći, a prvi dojam nemoguće izbrisati.

"Hoćeš moći nabaviti novac do kraja mjeseca?"-djevojka crne duge kose s jednom stranom obrijanom prevrtala je svoj skupocijeni mobitel u ruci.

"Naravno da hoću, uvijek nabavim."-Barbara se lecne uvrijeđeno pogledavši djevojku.

"I bolje ti je, znaš što bi uslijedilo."-javi se dečko sav u crnoj koži sa zabrinutim pogledom. "Ako trebaš nešto, reci, tu smo."

"Da, Barb, samo reci."-složili su se dvojajčani blizanci, također u koži.

Tješili su Barbaru, iako su i oni i Barbara znali da nitko od njih nije imao dovoljno novaca da podmiri njezin dug. Novaca je uvijek falilo kad bi se trebao vratiti, a kad se treba nešto nabaviti, ima ga koliko hoćeš. Tako je kod svakoga, ponajviše kod Barbare i ekipe. Nitko od njih nije bio darežljiv, bili su dosta sebični i nikad nebi dijelili. Jedino što su dijelili bili su trava i alkohol. Toga je obvezno trebalo biti, kad nebi, smislili bi neki način da nabave. Znali su da su obični balavci od osamnaest godina, ali sviđalo im se. Više no što je trebalo. Od cigareta je sve i počelo, bojali biste se i pomisliti što će uslijediti dalje. A svi znamo što uslijedi. Oni su znali što će uslijediti. Ona je znala što će uslijediti.

"Gle, ne trebam vašu pomoć, mogu se snaći i sama. Nisam nesposobna, jebote!"-prevrnula je očima na sam spomen pomoći. Zašto bi imala nečiju pomoć kad može sama? Zašto bi imala nekoga uz sebe kad može cijeli život biti sama i uvaljivati se u sranja te se sama izvlačiti iz njih? Zaista će ostati sama, a što onda? Onda će se kasnije kajati što je donijela takvu odluku. Kajat će se što je uopće donosila odluke. Odluke života vrijedne.

"Ne mislimo da si nesposobna, samo ti želimo pomoći!"-javi se djevojka koja je prva započela ovu temu i isti tren zažalila.

"Isuse, Stefanie, kakva pomoć? To je sažaljenje, a to mrzim. Ne želite vi nikome pomoći, samo mislite na svoju guzicu. Baš kao i ja. Ne jebite me, nisam glupa."-grubo je zabila svoj nožić, koji uvijek nosi sa sobom, u stablo i izrezbarila svoje inicijale.

"Možda da više posvećuješ pažnju na ekipu, nebi mislila tako. Znala bi da smo ti jedini prijatelji i jedini koji brinu za tebe. Prijatelji to rade, a ti to ne primjećuješ. No da, ja sam glup, što ja znam o prijateljstvu. "-znala je da je ovo laž. Obična, usrana laž. Kakvo prijateljstvo? Kakva briga? Brinuli su o tome hoće li netko iz ekipe otići jer će biti manje novaca za nabavu. Brinuli su o tome hoće li dobiti manje no što treba. Brinuli su samo o sebi. Nisu znali za riječ prijateljstvo, nitko od njih. Nisu znali što je to. Nisu znali da je Cameron jedini koji joj je jedini pravi prijatelj i jedini koji brine o njoj. Znali su samo da je uštogljeni lik i tatin sin, a nije bio. Roditelje viđao nije i nitko ga nije mogao razmaziti. Dečko definitivno nije bio uštogljen. Bio je jedan od onih koji rade najbolje tulume u gradu, ali bio je previše zaštitnički nastrojen prema Barbari jer je znao kakva je. To nisu znali, samo ono najgore. Toliko o prijateljstvu.

"Vi brinete o meni? Vi se ne znate brinuti za sebe, kamo li za nekog drugog. I kakvo prijateljstvo? O čemu pričaš ti? Nemate pojma o prijateljstvu. Pare su u pitanju, lik, pare. Nema tu brige jednih za druge. Pare su problem. Priznajte si to više. Lažete i sebi i drugima. I da, glupi ste. I ja sam. Nema se tu više o čemu razgovarati, kraj rasprave!"-voljela se unositi u facu, bila je glavna i nitko joj nije mogao ništa. Znali su da su bez nje nitko i ništa.

Ungrateful (PAUZIRANA)Where stories live. Discover now