Capitolul 4

3.8K 301 5
                                    

"Cole, tu esti?" a intrebat Jackie. A iesit pe hol, iar ochii ei luminosi i-au intalnit pe ai mei dupa doi ani.

Mi-am tinut respiratia si am asteptat o incruntare nervoasa, dar obrajii ei erau rozalii si zambea. Jackie nu arata sub nici o forma nervoasa pe mine, ba chiar, parea fericita sa ma vada.

Eram complet luat prin surprindere. Ultima oara cand am vazut-o pe Jackie m-a plesnit peste fata si a iesit grabita. Acum zambea de parca nu am fi avut nimic unul cu celalalt.

O mica parte egoista din mine spera ca inca e nervoasa, pentru ca asta ar insemna ca nu a trecut peste mine, dar era o stralucire la ea care ma facea sa cred ca a pus trecutul deoparte si era incantata sa ma vada... ca pe un prieten.

Apropiindu-mi dintii, am fortat un zambet. "Cine altcineva?" am raspuns inca stand in usa.

Nu te enerva. Nu te enerva. Mi-am cantat in minte pentru a ma calma.

"Pai, intra! Sunt atat de incantata sa te vad. Nu am mai vorbit de ani." a exclamat Jackie iar Sammy a deschis usa larg.

Mai e vina mea acum? Aproape am spus, dar am fost ocupat sa tin afisat zambetul. Daca esti nervos nu inseamna ca ai dreptul sa fii si ticalos, mi-am reamintit. Doar fii tu. Era uimitor cum furia mea a revenit in forta, chiar daca nu am mai vazut-o pe Jackie de 2 ani. Daca nu incercam sa tac, as fi stricat tot aranjamentul.

"Grozav." am spus si mi-am trantit bagajele pe hol.

"Ouch!" a sasait Sammy sarind intr-un picior. "Asta a durut! Ai grija unde iti lasi rahaturile, Cole."

Fara sa imi iau ochii de la Jackie, am ignorat-o pe Sammy, nepasandu-mi daca gentile mele i-au sfaramat piciorul. Sincer, am si uitat ca era aici. Pe langa asta, merita dupa ce m-a pus sa trec prin blestemul din ultimele ore.

Jackie si-a deschis bratele pentru o imbratisare, iar eu fiind atat de socat nu m-am putut misca. Dar obiceiurile vechi mor greu, si chiar daca eram nervos pe ea, am vrut sa ii simt mainile in jurul meu. Cand insfarsit s-a intamplat, m-am incordat imediat. Nu i-am mai simtit atingerea lui Jacie de atat de mult timp, incat a fost de parca am trecut printr-un ocean inghetat, direct intr-o apa calda. Dar apoi, si-a ingropat fata in umarul meu, caldura incepand sa se imprastie in corpul meu iar muschii mei s-au relaxat. Tinand-o pe Jackie se simtea ca acasa.

"Arati grozav, Jackie," i-am spus cand ne-am despartit. Era adevarul. Arata la fel de bine ca acum doi ani, in vacanta de Craciun. Singura diferenta era ca si-a taiat parul lung si negru, iar acum ajungea chiar deasupra umerilor.

A facut o pirueta pentru ca eu sa o pot vedea si a ras. "Iti place noul meu stil?"

"Um, buna?" a intrebat Sammy, "Inca ma doare piciorul! Imi aduce cineva niste gheata?"

"E minunat." am raspuns, zambetul meu fara sa mai fie fortat. Jackie mereu avea efectul asta asupra mea.

"Multumesc, Cole." a spus ea, zambetul ei transformandu-se intr-un ranjet. "Si tu arati destul de bine."

Am ridicat sprancenele surprins. Se pare ca pe langa o noua freza, Jackie a obtinut si ceva incredere de sine.

"Yuck. Nu, nu arata." a comentat Sammy. "Arata de parca a fost lovit de un autobuz."

M-am intors si m-am uitat la ea, insfarsit simtindu-i prezenta. "Mereu esti atat de rea?"

"Doar cu oamenii care imi strivesc piciorul. O sa am o lovitura urata chiar in varful piciorului. Cum ar trebui sa mai port sandale sezonul asta?" s-a plans si si-a incrucisat bratele.

"Nu incepeti." a spus Jackie razand. Desi parea blanda, am recunoscut privirea serioasa din ochii ei. Cu siguranta nu vroia sa aiba de a face cu tachinarile noastre. S-a intors spre prietena ei. "Du-te ia-ti gheata si nu te mai comporta ca o regina a dramei.

Sammy s-a uitat exasperata la Jackie, dar a topait spre bucatarie.

"Da!" am strigat cand am stiut ca nu ma mai aude si mi-am ridicat pumnul in aer. "Asta e un punct pentru baiatul bun."

"Fii dragut." m-a certat Jackie, uitandu-se urat la mine.

"Hei," am raspuns. "Sunt complet inocent."

Jackie si-a dat ochii peste cap. "Oh, sunt sigura."

Pentru un moment ne-am uitat unul la altul, si apoi a fost de parca s-a apasat un buton si am inceput sa radem amandoi. Dumnezeule, se simtea atat de bine sa rad din nou cu ea. Era ca pe vremurile vechi, cand nu eram decat o gramada de adolescenti. Toata furia si resentimentele pe care le simteam pentru ea in drum spre New York s-au evaporat la auzul rasetului ei.

"Haide, Cole." a spus ridicandu-mi o geanta. "O sa iti arat noua ta camera, iar apoi te poti duce sa te speli."

***



My life with the Walter boys & My life as a Walter boy-TRADUSAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum