12.Bölüm - 'Ev'leniyoruz!

4K 203 8
                                    

*Nazlı*

İçimiz kıpır kıpır. Üniversiteye başlıyoruz, istediğimiz bölümler ve en güzeli de kendi evimiz olacak! Yani camdan firar etme günlerine son! Annemsiz bir eve alışmak zor olsa da,ayrı gayrı olmayacağız ya. Karşı yakada sadece. 

Yola çıkma zamanı. Haluk efendi liste yapmış bize.Ali ve Savaş'ın kaldığı siteden evleri. Onlara bakacağız ve bizim için uygun olanı seçeceğiz.

Aşağı indiğimde heyecanlı bir Selin, her zamanki gibi arabanın başında 'hadi atlayın da gidelim' havasında olan Ali ve sıcaktan beyni akmış Savaş'ı görüyorum.

"Oho ölmüşsünüz siz. Selin'i saymıyorum. Onun her zamanki hali bu."

Bunun üzerine Ali Selin'e bakıp gülüyor. Konuşuyor.

"Heyecandan, heyecandan." Selin Ali'ye kolunu atıyor. Bu aralar çok sık olan,gözümden kaçmayan bir kaç saniyelik bakışma geçiyor aralarında.

"O zaman gençler, ne yapıyoruz? Evimizi seçmeye gidiyoruz!"

*****

İlk yazılan adrese geldiğimizde gözlerim yuvalarından çıkacak gibi oluyor. Buranın adı apartman dairesi olabilir ama bu kesinlikle saray yavrusu, hatta kardeşi falan yani.İki kişi burada birbirini bulamaz,kaybolur.

"Olmaz Selin. Çok büyük."

"Ya kızım daha görmeden ne olmaz?  Mis gibi ev işte. Ay bu evde resmen gelecekte yapacağım partileri gözümde canlandırıyorum!"

Al işte biliyorum ben malımı. Hemen parti diyor.Poposunu çimdikliyorum.

"Uyuzsun,uyuz."  diyor anında. Gıcık ne olacak.Hal böyle olunca araya Savaş giriyor.

"Nazlı,hem siz tek olmayacaksınız ki."

Dediği cümleyi anlamaya çalışıyorum. Göz kırpınca anlıyorum ne demek istediğini.

"Yani bu ev bize yeter bence. Odaları da geniş."

"İki odalı bir ev de yeter. Ayrıca sizin eviniz var. Tek olmayacaksınız derken annemi falan kast ettiysen annem de büyük der bu eve."

Salağa yatmak hayat kurtarır. Bende isterim evimin beyi çocuklarımın babası olsun ama naza çekmek en iyisi. Büyük büyük ninelerimiz ne demiş 'Göster ama verme.' 

*****

*Ali*

Nazlı'nın 'O evde kayboluruz!'  diye çıkışmasından sonra sıradaki eve yola çıkıyoruz.Eve geldiğimiz zaman kolumu çekiştiriyor Savaş.

"Bu karşı apartmanda Serdar oturmuyor mu?"

Serdar? Geçen yaz tanıştığımızda ona buna sarkan Serdar. Savaş devam ediyor.

"Kuzen o oturuyor. Kızları döndürelim."

"Ya ne olacak oğlum? Oturuyorsa oturuyor. Yapamaz hiçbir şey."

"Taşınsın Selin'le Nazlı buraya.Bir ay sonra Selin yeni biri var derse şaşırma o zaman kuzen."

Savaş aklıma kurt düşürmekte dünya markası,evet.Kötü düşünmemeye çalışarak eve giriyoruz.Selin'le Nazlı odalara doğru ilerliyor. Savaş'la biz salon kısmında kalıyoruz.

Gitti GiderHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin