Lord of the Rings/The Hobbit

377 21 82
                                    

Hai hai hai mensjes.
Dit hoofdstuk gaat echt lastig worden voor me om te schrijven, denk ik. Ik zit namelijk zelf nogal vast in de Harry Potter fandom en het lijkt echt onmogelijk om uit dat soort fandoms te komen... Maar niks is onmogelijk dames en heren, over twintig jaar kweken mensen zelf pizza-planten en woon ik op Mars.
Ow, trouwens, waarom ik de Hobbit en Lord of the Rings samen in een hoofdstuk stop en niet in aparte hoofdstukken omdat het twee verschillende boeken zijn is omdat dat eigenlijk niet zo is. Lord of the Rings is het vervolg op de Hobbit en sowieso iedereen in de Lord of the Rings fandom zit bijna automatisch ook meteen in de Hobbit fandom. Ja ja mensjes ik weet nu van een keer waar ik het over heb, ik heb de films gezien. En ik heb nog een complete editie van In de Ban van de Ring op m'n kamer liggen, maar ik heb hem nog niet gelezen, dat boek heeft freeping 1405 bladzijdes!
Maar terug naar de fandom SOS spoedhulp. Hoe genezen we van de vreselijke obsessie?
Stap 1: pak al je fandom stuff
Stap 2: verbrand het
Nee grapje, niet doen. Even serieus, dat moet je echt niet doen.
Ik denk dat je het best kan beginnen bij jezelf afleiden, inplaats van 24/7 met je hoofd in de fantasiewereld te zitten. Als je dat zit tenminste. Ga bijvoorbeeld een ander boek lezen, zoals Harry Potter, the Maze Runner, Divergent, Vijftig Tinten (nee dat was een grapje ik heb de film gezien en dat doe ik jullie echt niet aan vooral omdat ze zeggen dat het boek 50 tinten erger is) en beland dan in alle andere fandoms. Maar dan aan de andere kant, als je in alle fandoms tegelijk zit wil je in alle fantasie werelden tegelijk zitten en dat kan je hoofd niet aan en dan explodeert het, dan ben je ook van alle problemen af. Denk ik. Of het is zo veel tegelijk dat je het eigenlijk niet interessant meer vindt, dat kan ook nog. Ik denk eigenlijk wel dat dag tweede gebeurt omdat logica en ik ben een minderjarige vijftienjarige tiener die geen verstand heeft van psychologie.
En als dat bovenstaande niet werkt, zal ik nu alle minpunten van de Hobbit/Lord of the Rings op noemen. Niet dat ik er wat tegen heb, als iemand vraagt of ik Harry Potter wil doen zal ik daar ook minpunten van op noemen, maar dat betekent echt niet dat ik er wat tegen heb! Dat ga ik van af nu overal bij doen.
Nummer 1: de boeken zijn best lastig geschreven, vind ik persoonlijk. Ik vind het nogal moeilijk om door heen te lezen. Sorry J.R.R. Tolkien.
Nummer 2: de boeken zijn erg dik, dus als ze je een keer over nieuw wilt lezen ben je zo 6 of 7 honderd pagina's verder. Oké ik zie hier geen minpunt in, maar ik moest ergens mee komen want ik had alleen over de eerste na gedacht.
Nummer 3: de complete editie van het boek is zwaar? Man ik ben hier slecht in. Ik durf niet te veel nadelen op te schrijven want ik ben bang dat ik iemand beledig of dat ik een boze menigte achter me aan krijg...
Dusja dit was het wel zo'n beetje. Ik ga schuilen voor boze menigten die me proberen te vermoorden omdat ik hun lievelingsboek beledig.
Trouwens, alles wat ik op schrijf is echt voor de diehard fans die zegmaar iemand zouden vermoorden (bewijze van spreken) als ze daardoor een Hobbit, Dwerg, Elf of Magiër zouden kunnen worden, ik zou voor een Elf gaan denk ik, Elfen zijn cool. Dus als je je hierdoor niet aangesproken voelt zit je eigenlijk dus wel goed.

Wat te doen als je fandom je leven over neemtWhere stories live. Discover now