The Maze Runner

196 16 19
                                    

Hoi mensjes,
Het onderwerp van vandaag is *tromgeroffel* the Maze Runner! Ik ben vorig jaar naar de eerste film geweest en ik heb een box met alle boeken (in het Engels) op m'n kamer staan en ik ben nog in het eerste deel aan het lezen. Alleen het is beste wel stom, want ongeveer echt elke persoon die ik ken zit er zo bij van *hoog stemmetje:*"oeh ik ben naar the Maze Runner twee geweest, oeh ik vond de eerste beter, oeh laten we lekker alle details van de film bespreken terwijl Kim die al een half jaar zit te schreeuwen dat ze naar die film moet er doodleuk naast zit". Alleen ik ben er nog niet heen geweest! Ik wil hem zo freeping graag zien! Maar ik heb net m'n haar paars laten verven en ik ga op Halloween naar de frightnight in Walibi dus eigenlijk wil ik niet aan m'n ma vragen of ze kaartjes voor me wilt kopen omdat al die andere dingen ook best duur zijn...
Maargoed! Wist je dat die monsters uit de eerste film gemaakt zijn door een Nederlander? Whooo Nederlandrs zijn gewoon baas! (Als Belgen dit lezen, België is ook cool hoor, jullie hebben lekkere wafels =)) die monsters zijn trouwens door de zelfde persoon als de tijger in life of pi gemaakt (wat een vreselijke stomme zeikfilm was dat trouwens)
Maar hoe kan je die prachtige boeken en films nou eigenlijk los laten? Nou daar gaan we het vandaag dus over hebben!
Eigenlijk is ergens fan van zijn net zoiets als een irritante slechte gewoonte, zoals nagelbijten bijvoorbeeld! Want nagelbijten doe je eigenlijk zonder dat je er echt erg in heb en zonder dat je er echt erg in heb zit je ook de hele tijd met je hoofd in de fandom! Maar hoe stop je daar nou mee? Als je met nagelbijten wilt stoppen zeggen de meeste mensen die ik ken dat je 's ochtends over je vingers moet pissen, nou no way dat ik dat ga doen dus, plus we kunnen ook niet over onze fandom gaan plassen want dat is... Raar. Dus we moeten een alternatief bedenken! Bijvoorbeeld, elke keer als je aan je fandom denkt moet je een euro bij iemand inleveren ofzo (moet je het natuurlijk wel eerlijk toegeven natuurlijk). Of elke keer als je opeens midden op straat begint te fangirlen mag je een uur geen internet ofzo.
Of je kunt op zoek naar een andere coole boeken of films (volgensmij gaf ik deze tip ook bij het LoTR-hoofdstuk) ik ben bijvoorbeeld al sinds klein meisje gek op de Harry Potter boeken, maar ik ben nu als iets ouder meisje ook dol op de Divergent/MazeRunner/Hongergames/Gone/MortalInstruments boeken. Maar Harry Potter zal altijd mijn nummer 1 blijven, ook al is de verslaving nu minder erg dan vroeger. Vroeger toen ik in de brugklas zat was ik zo teleurgesteld dat ik m'n brief niet had gekregen dat ik alle schoolvakken met de Harry Potter vakken ging vergelijken. Dus als je andere boeken leest zal je die waarschijnlijk ook leuk gaan vinden maar als je echt verslaafd aan de Maze Runner bent en die ook echt voor jou op nummer één staat zal die dat ook blijven maar het zal uiteindelijk weg zakken, je zal er mee leren leven... Man, wat ben ik filosofisch vandaag!
En dan nu de min punten
SPOILERS! Dit kan spoilers bevatten mensen dus pas op!
Nummer 1: M'n lievelingspersonage gaat dood in het eerste deel! Namelijk Chuck! Hij was zo badass, zowel in het boek als in de film.
Nummer 2: In de film duurt het de halve film voordat het meisje eindelijk komt terwijl dat in het boek al op bladzijde 53 gebeurt, nouja in het Engelse boek tenminste, de Nederlandse versie heb ik nog niet gelezen.
Nummer 3: IEDEREEN OM ME HEEN ZIT OVER DIE TWEEDE FILM TE PRATEN!
Oké sorry mensen ik weet echt geen nadelen voor dit deel, ik kan nu wel het boek met de film gaan lopen vergelijken, maar een film en een boek zijn altijd anders dus dat ga ik niet te veel doen.

Wat te doen als je fandom je leven over neemtOnde as histórias ganham vida. Descobre agora