Chapter 18 || Прощаваш ли ми?

2.3K 133 5
                                    

#Jonny:

Чух дразнещия звук на алармата. Пресегнах се към нощното шкафче до леглото и потърсих с ръка телефона си. Когато го намерих, отворих едното си око и спрях алармата. Изпъшках и се отпунах на меката възглавница. Повече никога няма да си лягам в три, щом на другия ден ще ставам рано. Чувах гласовете на Дани и Пери.

Пери: Дали се е върнала?

Дани: Задаваш тъпи въпроси Пери. Няма кой друг да ни е завил снощи освен нея. Ще отида да я видя, а ти направи нещо за закуска, моля те.

Не се чу никакъв отговор и затова предположих, че Пери е отишла в кухнята, а Дани се насочва към стаята ми. След малко се чу отварянето на вратата, а аз погледнах в нейна посока.

- Добро утро. - смотолевих и разтърках очите си.

- Добро утро. - усмихна ми се топло и се намести до мен на леглото, - С риск да ми се разсърдиш ще попитам защо си се върнала?

- Пак се скарахме, Дани. Този път беше наистина жестоко. Не мисля, че ще се сдобрим. Той е..просто невъзможен човек. - започнах да размятам ръцете си из въздуха, - Толкова е груб, агресивен и отвратителен, а в същото време може да е толкова мил, нежен и грижовен. Побърквам се просто. - отпуснах ръцете си на леглото.

- Защо просто не спрете за малко контакт? Или пък се изслушайте. - погали косата ми Дани.

- Не знаеш какво беше снощи. Беше ад. Мисля, че ще е най-добре да го избягвам. - погледнах към нея, а тя ми кимна в разбиране, - Но както и да е. Стига с мойте проблеми. Какво стана между теб и Найл? Като гледам има игра. - усмихнах се, защото щом Дани чу въпроса ми се изчерви.

- Нищо. - каза тя, а аз повдигнах веждата си, - Наистина нищо. Когато бяхме у тях преди да легнем, той ми каза, че съм красива и ме целуна, но мисля, че не го помни. А аз няма да му кажа.

- Защо няма да му кажеш?

- Нали знаеш, може да го е направил заради алкохола, а пък и аз не знам. Познаваме се от скоро, но имам симпатии към него. Харесвам го.

- Оййй. Ще си имате малко русокосковции някой денн. - усмихнах се широко и я прегърнах.

- Чакай , чакай. Ти ни зажени вече, а ние дори не сме станали гаджета. - засмя се тя.

- О, ще станете, казвам ти. А аз трябва да си поговоря малко с него. Все пак имаме много общи часове. - изплезих й се и станах набързо, отивайки в банята, затваряйки вратата.

If I Stay || Harry Styles. ||Where stories live. Discover now