Chapter 7 || "Петдесет първи срещи"

3.1K 157 13
                                    

Слънчевите лъчи огряваха лицето ми. Отворих леко очи и се протегнах. Изправих се в седнало положение и прокарах пръсти през косата си. Часът беше осем, така че едва ли Дани и Пери са се събудили. Станах от леглото и отидох в банята. Измих зъбите си и сресах внимателно косата си. Отидох до гардероба и изкарах една широка тениска и едни къси панталонки. Отидох първо до стаята на Пери. Влязох безшумно като се уверих, че все още спи. Затичах се към нея и скочих върху нея. Тя изпищя, а аз се засмях силно.

- За бога Ребека. Знаеш ли как ме изплаши? - изпищя отново тя и започна да удря ръката ми. Продължавах да се смея, но смеха ми замря, когато Пери ме ощипа. Извиках леко, а тя ми показа среден пръст.

- Знаеш ли колко много те обичам? -усмихнах се широко и я прегърнах. Тя изпуфтя и също ме прегърна.

- Какво искаш?

- Идеи как да събудим Дани? - подсмихнах се. Тя поклати глава и стана от леглото. Излезнахме от стаята и тръгнахме към тази на Дани. Пери отвори безшумно вратата и влезе, а аз я последвах. Отидохме до нощното и шкафче и взехме чашата, която Дани беше донесла вчера. Пери отиде в банята и след малко се върна с чаша пълна с ледена вода. Изкисках се тихо. Пери се приближи бавно до леглото на Дани и след малко се чу вик. Започнах да се смея, а Дани ни подгони. Тръгнахме, тичайки към долния етаж. Влязохме в банята и се заключихме все още смеейки се.

- Излизайте. - извика и започна да блъска по вратата.

- Никога. - извикахме на свой ред и се засмяхме.

- Знаете ли, непоправими сте. - чухме я как въздъхва и тръгна на някъде. С Пери се спогледахме и отключих вратата. Излязохме и отидохме в кухнята. Изпищяхме, защото Дани ни заля с вода. Тя се спукваше от смях, а ние я гледахме с убийствен поглед.

- Сега сме квит. - изплези ни се. Извъртях очи и взех една купа и зърнената закуска. Напълних я като сложих малко мляко.

- Момичета, днес имам интервю от 13 часа, така че ще ви оставям след малко, за да се оправям.

- И къде ще е интервюто? - попита Пери, докато правеше омлета си.

- В издателска къща "Book Entertainment". - отговорих й и след това набутах една пълна лъжица със зърнена закуска в устата си. След малко Пери и Дани започнаха да ядът. Опитах се да си взема малко от чинията на Дани, но тя ми удари ръката и ме погледна лошо. Нацупих се.

If I Stay || Harry Styles. ||Where stories live. Discover now