Chapter 4 || Чао, секси! Ще се видим, бро!

3.5K 162 12
                                    

Събудих се от сутрешното слънце. Отворих бавно очите си и погледнах към часовника. Скочих бързо от леглото, осъзнавайки, че е единадесет часа.. Имах половин час да се оправя до срещата с Лиам. Взех халата и тръгнах към банята. Измих зъбите си набързо и сресах косата си, връзвайки я на кок. Върнах се отново в стаята и тръгвах към множеството куфари, тъй като нямах време да ги разопаковам. Нямах време да мисля какво да облека, затова взех някаква риза, черен клин и изчистена бяла блуза, заедно с тъмно червените кецове Converse. Седнах пред тоалетката и намазах върху розовите си устни малко безцветен гланц, а върху черните си мигли сложиш черна спирала. Взех айфона си и заедно с парите си ги сложих в малка черна чантичка. Излязох от апартамента. Пъхнах предназначения ключ за бравата в ключалката и заключих. Изчаках търпеливо асансьора и когато дойде, се качих в него и натиснах копчето за партера. Излязох извън сградата и пред нея вече ме чакаше черно BMW, а облегнат на капака на колата беше Лиам. Усмихнах се и тръгнах със сигурни крачки към него.

- Хей, красавице! - поздрави ме Лиам и ме прегърна.

- Здравей и на теб, Лиамчоо! - отвърнах на прегръдката и се засмях на обръщението ми към него.

- Къде искаш да отидем? - попита ме той, отваряйки ми вратата за предната седалка.

Аз се усмихна, благодарейки и седнах. Той затвори вратата и премина от другата страна, за да седне на шофьорското място.

- Искаш ли да се поразходим в парка и да ядем сладолед?

- Съгласен. - усмихна се той приятелски и запали двигателя на колата.

Пътуването мина в тишина. След около 5 минути стигнахме в парка. Слязохме и се разхождахме.

- Е, разкажи ми за себе си, Бека. - продума Лиам.

- Ами...Аз... моя живот е скучен. От Сиатъл съм. Баща ми ни напусна преди да се родя. Живея с майка ми и сестра ми Кейти и така... Ще уча в Ню Йоркския университет, а сега съм тук. - усмихнах се и погледнах към Лиам.

- Хм, интересно. Имаш ли гадже? - попита сериозно.

- Ам, не, хах! - засмях се, а Лиам ме погледна странно.

- Как е възможно? - попита Лиам шокирано.

- Ами, явно е възможно. - усмихнах се.

- Ами най-добри приятелки?

- О, да! Казват се Даниел Пийзър и Пери Едуардс! Толкова са красиви, забавни и страшно мили! Те винаги са до мен, когато имам нужда от тях и ме подкрепят във всичко. Страхотни са и толкова ми липсват. Скоро се местят тук. - очите ми се напълниха със сълзи, припомняйки си, че след по-малко от 3 дни ще ги видя отново. Осъзнах се и изтрих бързо потеклата сълза. - Ъм, айде да си вземем сладолед?

- Окей.

Вървяхме из парка и по едно време видях доста познато лице да се приближава. О, не! Това е момчето, с което се запознахме вчера.

- Ребека? - попита раздразнено мистериозното момче, когато беше пред нас.

- Хари? - Лиам беше изненадан.

- Лиам?

- Вие се познавате? - не останах по-назад с въпросите. Какво, по дяволите, ставаше тук?

- Бро, откога не сме се виждали? 2 години? - Лиам и Хари се прегърнаха. Хари. Колко прекрасно име. Привлича ме. Има нещо в това момче. Чакай, какво? Какво ми става? Той е груб, арогантен, самовлюбен идиот. Току що...

- Да, доста време мина. - отбелязва Хари. - Уау, Бека! Доста си секси в ризата ми.

Моля?!?!

- Ъъъ.. - бях объркана. Какво имаше в предвид? Погледнах надолу към облеклото си и... Боже мой!! - Ам, а-аз, такова, съж-жалява-ам. - не знаех какво да кажа и тръгнах да събличам ризата на Хари.

- Не, няма проблем! Задръж я. Харесва ми как ти стои. Очертава доста добре гърдите ти. - Хари се усмихна широко и самодоволно. Намигна ми. Трапчинките му се показаха. Ще припадна! Тези трапчинки са тоооолкова сладки и сеекси! Усмивката му е очарователна. Красив е. Много. Ребека Прайзис,спри се!

- Бро, дай си номера,за да може да се уговорим да се видим скоро. - обърна се към Хари, Лиам.

- Записваш ли? - попита Хари.

- Да. - момчетата си размениха номерата.

- Мерси, бро. Ще се видим.

- Чао, секси! Ще се видим, бро! - Хари се сбогува с нас и продължи по пътя си.

- Чао. - казахме в един глас с Лиам.

***

Денят в парка беше страхотен. Забавлявахме се, а след срещата с Хари, Лиам ме закара до нас. Припомнях си всеки детайл, докато седях на дивана. Хари. Само при мисълта за него се усмихвах широко. Не, не не, нее, това не трябва да става.

Авторска бележка: Това на снимката е Лиам Пейн! <3

If I Stay || Harry Styles. ||Where stories live. Discover now