Çok ÖNEMLİ!

124K 2.6K 42
                                    


Yeni bölümle gelemediğim için üzgünüm ama bölümden, hikayeden, daha önemli bir konuyu dile getirmek istiyorum.

Günümüzde pek çok kadınımız, genç kızımız, uğradığı şiddet ya da tecavüz yüzünden hayatından oluyor. Ya bir cani tarafından katlediliyor günahsız bedeni ya da yaşadıklarını kaldıramayan güçsüz omuzlar çözümü intiharda buluyor.

Bu güne kadar bunu kanıtlayan pek çok örnek duyduk, gördük. Yeri geldiğinde ağladık, yeri geldiğinde sokakalara dökülüp sırf birileri sesimizi duysun diye sokakaları inlettik, tecavüz ve şiddet mağduru kadınlarımız, genç kızlarımızın adı ile.

Biliyoruz ki, gördüklerimizden ve duyduklarımızdan daha fazlası var. Sırf utandığı için, sırf toplum baskısı yüzünden yaşadıklarını sineye çekmiş, hayatını nefes alıp vermekten ibaret bırakmış, onlarca, binlerce kadınımız var. Yüzlerce kadınımız var diline kelepçe vuran, ya da namus deyip diline kelepçe vurulan.

Kadınlar, bir erkeğin yanında, bedenen bu kadar güçsüz varlıklarken hangi duygu, hangi olay kadına karşı yapılan fiziksel ve psikolojik şiddeti açıklayabilir? Bir kadına el kaldırmayı hangi sebep haklı kılabilir?

Peki tecavüz ve taciz olayları?

Bir kadının bedeni sadece kendisine aittir. Bir kadının sahip olduğu hakları hiçbir zenginlik, hiçbir adet, hiçbir töre el koyamaz hele satın hiç alamaz! Bir kadına el kaldırmanın ne erkeklikle ne adamlıkla zerre alakası yoktur. Tam tersi bu bir şerefsizliktir.

Sırf bir erkeğin anlık zevki, anlık uçkuru için hayatı elinden alınan, dünyası yerle bir edilen, canlı cenazeye çevrilen onlarca genç kızımız varken bizler nasıl bu durumu aşk ile örten, haklı gösteren hikayeleri okur ve destekleriz?

Hele bir tecavüzcüyü nasıl baş tacı ederiz?

Kadın hayatı bu kadar basit mi?

Belki pek çoğumuz çok şükür ki bu duruma maruz kalmadık ancak peki ya kalan insanlar ile empati kurduğumuzda hissettiklerimiz bizi gerçekten tecavüzcü bir pisliğe aşık olmaya itebilir mi?

Bu durumu yaşayan kadınlarımız karanlık bir dünyaya hapsolup kalırken, hayatları boyunca bu izi yaralar ile dolmuş ruhlarında taşırken bizler bu hikayeri nasıl destekler, tecavüzcü bir pisliği ya da kadına el kaldıran sözde adam bozmasına nasıl övgüler yağdırırız?

Bir kadının bedeni üzerinde, kendisi dışında kimse hak sahibi olamaz. İster o çok beğendiğimiz zengin bir züppe olsun, isterse de bir kadının yirmi yıllık kocası! Bu durumu desteklemek, kendimize yapacağımız en büyük hakerettir!

Bu imza kampnyasını başlatan Damla Taşkın'a teşekkürler.

https://www.change.org/p/yay%C4%B1nevleri-okurlar-wattpad-kullan%C4%B1c%C4%B1lar%C4%B1-yazarlar-wattpad-yazarlar-tecav%C3%BCz-ensest-ve-toplumsal-ahlak%C4%B1-%C3%A7%C3%B6kerten-kitaplar%C4%B1n-a%C5%9Fk-ad%C4%B1-alt%C4%B1nda-tozpembe-g%C3%B6sterilerek-topluma-lanse-eden-yay%C4%B1nc%C4%B1lar-onlar%C4%B1-okuyan-okuyucular-ve-yazarlar%C4%B1-boykot-ediyoruz?recruiter=331511815&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-lg-no_src-custom_msg&fb_ref=Default

Çocuğumun Annesi Olur musun?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin