Bölüm 23

16K 1.3K 123
                                    

Öğle yemeği için kimse sıcak şeyler istemeyince bol meyve ile geçiştirmişler, daha sonra da Türk kahvesi içip kapatmışlardı. Sadece Hakan kapatmamıştı. Uzun parmakları ile neredeyse avucunda kaybolan fincanı itina ile tabağa bırakmış sonra sehpanın ortasına doğru itmişti.

"Neden sen de kapatmadın Hakan?" Cenk merakla sormuştu. Nil de merak etmiş ama soracak kadar yakın olmadığı için susmuştu.

"Nil, benim için zaten çok fazla fal bakıyor." Bunu söylerken yüzünde minnet dolu bir ifade vardı ve Nil'in yüzüne gülümseyerek bakıyordu. Nil hemen yanıt verdi.

"Diğerlerini senin için özel bakmadım ki. Kapat, senin de falına bakayım."

"Teşekkürler. Sen onlara bak. Ben de senin sırrını çözmeye uğraşayım." Hakan, bunu samimi bir şekilde söylemişti ama Nil'in yüzü değişmişti.

"Sırrım yok ki. Ya da var mı acaba? Bulursanız bana da söyleyin olur mu?" Hakan'ın hala kendisine olan güvensizliği canını sıkmıştı. Sanki aradaki soğukluğu yıkmaya çalışan o değilmiş gibi yine iğneleyici bir laf sokmuştu.

"Elbette. Seni iş başında izleme imkânını yakalamışım, kaçırır mıyım?" Hakan da gereksiz bir laf ettiğinin farkında işi şakaya vurmaya çalışmıştı. Aklının bir tarafı hala fal ile olay çözmeye ikna olmamıştı. O yüzdendi bu tersliği. Ama eğer doğru söylüyorsa ki öyle olduğuna inanmayı çok istiyordu, o zaman da kendisi için büyük bir nimetti, Nil!

"Fallarımıza baktıktan sonra havuz kenarına geçelim. Hava çok sıcak! Yüzmek istiyorum artık."

"O zaman sen ver ilk sana bakayım." Nil, fincanı eline aldı. Bir süre baktıktan sonra anlatmaya başladı. "Handan, iki hafta kadar sonra tatile gideceksin. Aslında uçakla gitmek istiyorsun ama sonra tekne ile gezmeyi planlıyorsun. İlk planın yurt dışıymış. O olmamış ama sanki ikinci planında da sorun olacak. Cenk gelmiyor mu seninle? Tek görüyorum seni!" Handan, Cenk'e baktı. Sonra üzgün bir sesle sordu "Sen tatile çıkmayacak mısın benimle?"

"Bildiğim kadarıyla seninle birlikte gideceğim ama Nil başka şeyler görüyor. Acaba aksi bir şey olacak da ben katılamayacak mıyım?" Cenk gerçekten meraklanmıştı. Üstelik Handan'ın tüm tatil planlarını Nil'e anlatmış olması mümkün olmadığına göre bu kadın gerçekten ilginç bir yeteneğe sahipti.

"Sen gitmiyorsun. Nedenini göremiyorum şu an ama Handan tek gözüküyor. Hatta iki kadın gözüküyor. Başka biri ile gideceksin sanırım."

Handan, sinirlenmişti. Onun ne planları vardı tatil için. Cenk ise sanki gelecekmiş gibi konuşuyordu ama gelmemek için şimdiden plan yaptığı belliydi. Ama Handan ona, kendisini üzdüğü için mutlu olma fırsatı vermeyecekti. Umursamaz bir tavırla Nil'e döndü.

"Neyse daha var tatile. Ayrıca, Cenk gelemezse sen gelirsin."

"Ah tamam bir ben kusurdum tatilinde? Ben değilimdir her halde?" Kendisi olmayacağına dair net bir cümle kuramaması Hakan'ın dikkatinden kaçmadı.

"Kendin olsan tanırdın değil mi?" diye sordu.

"Ben kendime ait bir şey göremem. Başkasının falında bile kendimi göremem. Görsem de ben olduğumu bilmem." Nil, bunu açıkladığında hepsi çok şaşırmıştı.

"AA sen kendine fal bakamaz mısın?" Handan şaşkınlıkla sordu.

"Hayır, hiç bakamam kendime."

"Kötüymüş."

"Aslında, ben fala göre hareket edilmesini de anlamam. Tamam, bakıyorum ama eğlence bu."

KAHVE FALIMDA CİNAYET VAR!Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz