Chapter 20

5.3K 239 3
                                    

Přišla jsem do salonu, jehož adresu jsem si našla na internetu. ,,Dobrý den.. Včera jsem vám volala ohledně toho místa brigádnice." Potřásla jsem si s rukou, ženy za pultem. ,,Dobrý.. Ano vzpomínám si. " Řekla a já se usmála. Nejdřív mi řekla co a jak, potom jsem jí musela ukázat co dokážu s nůžkami a barvou na vlasy a nakonec jsme došli ke smlouvě atd. Díkybohu.. Alespoň jsem tu práci dostala. ,,Kdy mohu začít?" Zeptala jsem se. ,,No kdy chcete.." Usmála se na mě moje 'šéfka'. Byla celkem příjemná a sympatická, takže mezi námi nebyly problémy . Teda zatím. ,,Mám asi do dvou hodin čas. Potom už mám nějaký plán. Vlastním koně a chci se mu trochu pověnovat." Pousmála jsem se. ,,Já mám dceru, co miluje koně. Mohu se zeptat, nabízíte ježdění? Samosebou placené." Zeptala se. Mohla bych její dceři nabídnout ježdění a tím si trochu přivydělat. To by se mi hodilo. ,,Ježdění sice nenabízím, o koně se mi stará jedna holčina, která si na něm potom zajezdí, když tam nejsem já. Ale jestli chcete, mohu jí vzít dneska s sebou." Nabídla jsem jí a doufala, že mou nabídku přijme. ,, To by bylo fajn. Zavolám jedné z brigádnic, aby to vzala potom za tebe. Potom napíšu Denise aby se stavila. To je ta dcera." Vysvětlila a já kývla na náznak, že souhlasím a že jsem pochopila. Pustila jsem se tedy do práce. První přišla starší žena. Nemyslím starší jako stará žena, ale byla to žena která byla dospělá. Tipuju tak 45 let. Přivítala jsem ji a naznačila, aby se posadila. Kolem krku jsem ji dala plášť. Podívala jsem se na její objednávku. Vlasy chce na mikádo a obarvit na odstín rudě červené A895. Vzala jsem si barvu a rozmíchala ji. Umyla jsem ji vlasy, sestříhala a nanesla barvu. Podle mě to bylo na první den celkem dobrý. Ještě jsem udělala pár zákaznic. A před půl druhou jsem měla pro dnešek dost. Do salonu přišla, asi jedenáctiletá holčina. Krátké tmavě hnědé vlasy a kaštanově hnědé oči. ,,Ahoj Mami.." Řekla a já poznala, že je to Denisa. ,,Ahoj broučku. Tohle je Kelly. Domluvili jsme se že bys k ní mohla chodit jezdit." Řekla Denči mamka a v očích jsem jí viděla nadšení. Takový to nadšení malého dítěte, když 25. prosince ráno přijde ke stromečku a uvidí dárky.

Ve stájích bylo teplo. Šéfová a její dcera šly za mnou když jsem procházela mezi boxy. ,,A tohle je Pillgrim." Otevřela jsem box a ukázala na mého hnědáka. Denisa se usmála a pohladila ho. ,,Sedlat a uzdit umíš?" Zeptala jsem se. Zakroutila hlavou jakože ne. ,,Dobře tak ho aspoň vyčisti." Řekla jsem jí a přisunula k ní kufřík s čištěním. Otevřela ho a začala krouživými pohyby čistit Pillgrimovu srst. Dost se z něj prášilo. Zakašlala jsem a došla do sedlovny pro sedlo a uzdu. ,,Sakra.." Sykla jsem když jsem se pokoušela rozmotat uzdečku, kterou někdo nepochopitelně zamotal. Uslyšela jsem kroky. Podívala jsem se tam odkud jsem je slyšela. Byla tam Denči mamka. ,,Chtěla jsem se zeptat kolik bude stát jedna hodina." Řekla a já se zamyslela. (Jsem líná to hledat v librách tak to uvedu v kč :D ) No..200 je málo a 400 hodně. Takže 300 pokud pomůže ve stájích. Pokud ne, bude to 350. Jo..To je dobrá cena. ,,Napadlo mě 350. Ale kdyby před hodinou vždy pomohla ve stájích, bylo by to za 300." Pousmála jsem se. Přikývla a do ruky mi dala 350, protože o stáj se chci dneska postarat sama. Poděkovala jsem,vzala sedlo,uzdu a šla k Pillgrimovi. Ukázala jsem Denise jak se uzdí a sedlá a potom vyvedla Pillgrima na krytou halu, protože počasí nám vyloženě nepřálo. Pomohla jsem Denise do sedla a podala jí otěže. ,,Naveď ho ať jde blíž ke stěně a nenech se aby si s tebou dělal co chce." Řekla jsem jí nahlas, protože v jízdárně se váš hlas skoro ztratí. Stoupla jsem si doprostřed haly a sledovala Pillgrima a Denisu. Byla mi celkem zima z toho jak jsem se nehýbala. ,,Začni klusat." Nařídila jsem jí. ,,Jdu si udělat čaj. Chceš taky? Třešňovej.." Usmála jsem se na ní. ,,Jo děkuju." Poděkovala a já zašla do klubovny a postavila vodu na čaj.

Sedla jsem si na bedýnku uprostřed jízdárny a sledovala Denisu. Přijela ke mě blíž a já jí podala čaj. Napila se a vrátila mi hrnek zpět. Položila jsem ho vedle sebe a pokynula Denise, ať se vrátí zpět ke klusu.

Denisa dojezdila. A já si vzala Pillgrimovo otěže. Přišla k nám Denči mamka. ,,Myslíš že by to šlo aby jezdila každou středu a sobotu?" Zeptala se mě a já se musela zamyslet. Je pátek tudíš by zítra šla jezdit. ,,Jasně...A pomůžeš nám ve stáji?" Zeptala jsem se jí. Přikývla na náznak, že ano. Rozloučili jsme se a já odvedla Pillgrima do stáje, kde jsem ho odsedlala. Spocenou dečku a sedlo jsem dala do sedlovny a uzdečku dala na kolík v rohu sedlovny. Vzala jsem asi tři nebo čtyři vodítka. Jedno jsem připnula Sámovi na ohlávku, druhé na tu Mirabelinu, třetí na černou ohlávku malého bílého poníka Jamba a to čtvrté na ohlávku overo klisny Qartry. Vyvedla jsem je ven a rozdělila do výběhů. Musím říct že všichni se chovali jako magoři. Kopali po sobě a honili se. Potom jsem vyvedla ještě Pillgrima aby Mirabel nebyla ve výběhu vedle Sáma tak sama. Dala jsem mu radši deku. Byl spocený.

Zašla jsem do sedlovny a svalila se na pohovku. Konečně chvilka volna. Přisunula jsem k sobě malý sešítek. Tam si majitelé koní psali požadavky co chtějí. Např.
24.7. Jambo na hodinu pod sedlo.

A dneska jeho majitelka opravdu chtěla aby šel pod sedlo. Taky tam stálo:
24.7. Quartra pod sedlo

Super..Já vykydám +10 boxů a budu muset 2 hodiny jezdit. Ani minutu jsem neváhala. Měla jsem v plánu volat Evenovi aby přijel, že bychom si vyjeli do lesa.

Even: Kelly?
Kelly: Ahoj. Neruším? Já jen jestli by ses nechtěl stavit ve stájích.
Even: Fajn. Za 10 minut jsem tam.

Zavěsila jsem a znovu došla pro vodítka abych lapila Jamba a Quartru. Stále pobíhali ve výběhu jako dva magoři. Zasmála jsem se. Ucítila jsem něčí ruce na svých očích. Bylo mi jasné koho byli...

Long way up |book 1|Kde žijí příběhy. Začni objevovat