11. Kapitola - Divadlo

6.9K 539 12
                                    

Pokrútila som hlavou a do ruky vzala mop. V hlave sa mi utvorilo toľko myšlienok. Všetky sa preplietali medzi sebou. Zrazu prišiel telocvikár.

,,Tak, ľudia sadnite si poviem vám malý oznam," všetci si ako poslušní psy sadnú a počúvajú. Parker tiež počúva, keďže je to aj jeho trieda. ,,Parker! Poď sem!" Pribehne k nemu a ja nevnímam, o čom rozprávajú.

Len si tam drhnem dlážku a z vrecka si vyberiem mobil so slúchadlami. Pustím si pesničku Headphones od Conora Maynarda a pohmkávam si do rytmu. Začínam trocha pohybovať bokmi a započujem ako sa všetci posunuli. Keď sa otočím všetci sa na mňa pozerajú a ja zastanem ako socha. Sakra! Určite ma videli. Vyberiem si slúchadla a počúvam, čo chce telocvikár povedať.

,,Ako sa voláte?" Opýta sa ma cez celú telocvičňu.

,,Melissa Elizabeth Forestová," áno, mám aj stredné meno, ktoré nepoužívam pri kamarátoch. Parker na mňa vypúli oči, divím sa, že ostali v očnici.

,,Dobre, tak poď sem Melissa," opriem mop o stenu a idem k nemu. Cez všetkých sa brodím ku telocvíkarovi a čakám, čo povie. Dá si ma na druhý bok ako je Parker. Položí na mňa ruku telocvikár a začne hovoriť. ,,Určite ste si všimli, že túto dvaja zamilovanci," teraz musím vypúliť oči ja.

,,Kto?!" Zakričíme spoločne.

,,Vy dvaja, nehovorte mi, že spolu nič nemáte! No a túto zamilovanci sa rozhodli, že budú sami. Prišli neskoro. Navrhne im niekto trest?"

,,Prepáčte, ale umývanie dlážky nebol trest?" Pozriem naňho a on sa z chuti usmeje.

,,Nie."

,,Aha, takže ja ako taký otrok tu umývam dlážku pre nič za nič? Choďte si zavolať upratovačky, milý pán učiteľ!" Teraz som to rozbehla, určite bude za to problém.

,,To by stačilo! Nejaké nápady?" Otočí sa k žiakom, ktorý tuho rozmýšľajú. Jeden sa prihlási. Ukáže naň prstom a on začne rozprávať.

,,Zahrať scénku, kde sa budú hádať."

,,Tak počuli ste," pozrie na nás a postaví nás medzi seba a žiakov.

,,Téma?" Pozrie Parker na učiteľa.

,,Dvaja pubertiaci, ktorý sa majú radi, ale ten druhý o tom nevie. Teraz si vymyslíte dôvod."

,,Ako to, že ten alkohol na párty bol nekvalitný?!" On využíva skutočnosť, no dobre. Chlapček sa chce hrať, tak má mať hru!

,,Choď sa sťažovať k ocinkovi, nech na mňa ide poslať políciu!"

,,Načo?! Postačím si aj sám!"

,,Ty, sám proti mne? Chlapče, nerozosmievaj ma tak!"

,,Ja len hovorím pravdu, zlatko," cmukol na mňa. Toto fakt nemal robiť. Chytila som ho za lem trička a pritiahla k sebe.

,,Nikdy mi nehovor zlatko!" Cmukla som naň.

,,Nikdy nehovor nikdy."

,,A čo si ty? Belieber? Haha, strašne sa zabávam na tvojej hlúposti!"

,,Prepáč, musím ťa sklamať. Nie som Belieber. Veštica Melissa Elizabeth Forestová sa pomýlila!" On si pamätá moje celé meno. Hm.... ide na to dobre!

,,Nezabudni sa okolo mňa otočiť asi tak.... Stotridsaťšesťkrát? Potom sa ti bude točiť hlava."

,,Nevedel som, že aj abstinentom sa može krútiť hlava."

,,Dobrá poznámka," pustila som mu tričko a otočila sa mu chrbtom. Spravila som dva kroky dopredu a náhle sa otočila. Všimla som si, ako sa na tom zabávajú, keby len tak vedeli, že ta hádka je ozajstná. ,,Povoľujem ti škrtiť ma," uškrnula som sa a on sa svojím dlhým krokom dostal ku mne.

Zachránená tmou [DOKONČENÉ]Where stories live. Discover now