Tyven skal fanges

27 3 4
                                    

>>SISTE DEL<<

Politidamen har notert alt på en blokk, takker for seg og går ut. De neste dagen er jeg på sykehuset, og får en del besøk og sånn. Jeg hører ingenting om hva som er skjedd med Deliah. Ikke annet en det som står i avisa som jeg allerede vet. En dag jeg ligger hjemme i sengen min og surfer på nettet, hører jeg skudd og skrik utenfor huset. Det er gått fire dager siden hendelsen med Deliah skjedde, og hun er fortsatt på frifot, enn så lenge.

-

Jeg reiser meg opp fra sengen og ser ut vinduet. Der ute ser jeg flere politifolk som løper. En ambulanse kommer kjørende opp bakken med blålys. Utenfor Deliah og Liam sitt hus ligger det en mann i politiuniform. Han blør fra brystet og har øynene lukket. Jeg tror han er død. Ambulansepersonell tar han med seg inn i sykebilen og kjører like fort som de kom. Jeg hører en lyd bak meg og ser Lisa komme inn. "Hva skjer? Er det Deliah?", sier hun og løper bor til vinduet mitt. Jeg nikker og følger med ute. Etter noen minutter med noen skudd som blir avfyrt, flere politifolk som kommer og en masse styr, ser jeg Deliah bli fraktet bort i politibil. Jeg snur meg mot lisa og gir henne en bamseklem. "endelig! Nå er jeg trygg, det er vi alle!", sier jeg og ser glad opp mot Lisa.

-

De neste dagene kommer det frem hva som har skjedd. Jeg blir intervjuet på både tv og radio og kommer i avisen. Folk kaller meg helt og gir meg blomster. Deliah har blitt fengslet og rettsaken mot henne starter i neste uke. Da skal jeg være vitne, og fortelle alt som er skjedd. Jeg får også vite at det som skjedde med Thomas var at Deliah dyttet han og hev masse jord oppå han slik at han døde. Han ble levende begravet. Mange ting jeg har lurt på har jeg fått svar på. Alt er bedre en noen gang. Men en ting lurer jeg fortsatt på, hvem sendte det brevet?

Invisible 2, Et svar på alt, nestenWhere stories live. Discover now