Κεφάλαιο 19

1.2K 82 3
                                    

Το επομενο πρωι ξυπνησα μουδιασμενη και με τα ματια μου πρισμενα. Σηκωθηκα σιγα σιγα αφου πονουσαν ολα τα κοκαλα του σωματος μου. Ηπια μονορουφι ολο το νερο που μου ειχε αφησει ο Lukas χθες στον κομοδινο μου. Απορω πως δεν πηγαν και εμενα στο νοσοκομειο χυες με τοσα ηρεμιστηκα που ειχα παρει. Κοιταξα το κινητο μου και ειχα πολλες αναπαντητες απο την Αντα, τον Νικο, τον Σωτηρη, τον Αλεξη... Αλλα οχι απο τον Μιχαλη.

Γυρνντας απο την αλλη μερια του κρεβατιου αντικρισα τον Piero να κοιματε γαληνια. Εβγαλα το χερι του απο πανω μου και πηγα να σηκωθω αλλα δεν με αφησε.

"Για που το 'βαλες?"

"Παω μεσα στον Lukas."

"Ο Lukas ειναι στο νοσοκομειο και μου ειπε να σε προσεχω... Και ουτως η αλλος χρειαζεσαι ξεκουραση"

"Θελω να παω και εγω τοτε στο νοσοκομειο"

"Δεν ακουσες τι σου ειπα μολις τωρα?"

"Ναι αλλα θελω να παω... Σε παρακαλω!"

"Πφ ενταξει... Πηγαινε ντυσου."

"Ιιιι σε ευχαριστω, σε ευχαριστω!" ειπα χαρουμενη και πηγα να ντυθω. Η χαρα ομως προφανως μου κοπηκε γρηγορα αφου θυμιθηκα γιατι παω στο νοσοκομειο.

~~

Μπηκα κεσα με φορα και ρωτησα την κοπελα στην εισοδο που ειναι το δωματιο των γονιων μου. Ετρεξα γρηγορα προς τα εκει και ειδα τον Lukas να στεκεται απ' εξωμε βουρκωμενα ματια.

"Τι επαθες; Αφου το ξεραμε..."

"Τι κανεις εσυ εδω;"

"Δεν εχει αυτο σημασια απλα ηθελα να ερθω! Εσυ γιατι κλαις; Αφου ξεραμε οτι ειχαν πεθανει!" στο ακουσμα αυτων που ειπα παλι το προσωπο μου σκοτινιασε.

"Δεν ειναι αυτο... Στην νεκροψια... Η μαμα... Διαγνωστηκε με καρκινο 3ου σταδιου. Το ειχε 5 χρονια..." ειπε μεσα απο το κλαμα του.

"Τι; Αποκλειετε! Οχι! Η μαμα; Το ηξερε;" ειπα με μια ανασα αλλα ηταν σαν να μιλαω πιο πολυ στον εαυτο μου. Απο εκεινη την μερα το αποφασισα. Θα γινω αλλος ανθρωπος. Δεν θα αφηνω κανεναν να με αγγιζει συναισθηματικα ουτε λιγο. Θα κλεινομαι στον εαυτο μου. Οτι θα κανω θα το κανω για να περασω καλα και δεν θα δινω λογαριασμο σε κανεναν. Αλλα ολα αυτα απο την ημερα που θα ξημερωνε και θα ηταν η μερα της κηδειας.

"Οχι δεν το ηξερε... Και ο μπαμπας..."

"Ο μπαμπας τι;"

"Ειχε κανει αυτο που σου ειπα... Τα χαπακια του με αλκοολ..."

Η αρχή του τέλους {GW15}Where stories live. Discover now