Κεφάλαιο 7

1.8K 94 6
                                    

Παγωσα. Προσπαθησα να συγκρατισω τα δακρυα μου αλλα ειχα βουρκωσει τοσο πολυ πλεον, με αποτελεσμα να βλεπω θολα. Τα δακρυα κυλουσαν στο προσωπο μου χωρις σταματημο και ειχα βαλει το χερι μοθ μπροστα απο στομα μου και ειχα σπαραξει στο κλαμα. Δεν κουνηθηκα καθολου απο την θεση μου. Αμα δεν ημασταν σε δημωσιο χωρο θα ειχα πεσει κατω στο πατωμα. Η Αντα ειχε μεινει και τον κοιτουσε βουρκωμενη.

Πηγε να κανει μια κινηση να με αγγαλιασει.

"ΦΥΓΕ ΦΥΓΕ ΦΥΓΕ ΦΥΓΕ" Ουρλιαζα. Απλα ουρλιαζα. Στο τλευταιο φυγε που ειπα η φωνη μου βραχνιασε. Δεν εχω ξανα νιωσει ετσι. Η Αντα με ειδε που δεν μπορω να χειριστω καθολου την κατασταση και παρολο που και αυτη τωρα πια ειχε σπαραξει στο κλαμα, κι ας ημασταν στο κεντρο της μπλατειας του Μοναστηρακιου, βρηκε δυναμεις να του μιλησει.

"Τι κανεις εδω?"

"Εγω αληθεια δε-"

"ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ" εκλαιγε ακομα πιο πολυ τωρα.

"Αλεξανδρα σε παρακαλω δεν ηθελα να σας αναστατωσω ετσι..." Δεν αντεξε αλλο. Καθησε κατω στο πατωμα και εσκυψε το κεφαλι της. Δεν επαιρνε ανασα σχεδον απο το κλαμα που εριχνε αυτη την στιγμη. Δεν αντεχα να την βλεπω ετσι. Εβαλα πισω τον εγωισμο μου και προσπαθησα να ανασανω για να παρω δυναμη να βγαλω καμια λεξη απο το στομα μου αφου η Αντα δυσκολα ανεπναιε.

"Καταρχας... Την λενε Αντα απο εδω και περα. Μην την ξαναπεις Αλεξανδρα μπασταρδε.."

"Συγνωμη δεν ηξερα..."

"Βεβαια οταν εισαι στον ταφο που να ξερεις τι γινεται εδω πανω!" Στο ακουσμα αυτων των λεξεων η Αντα αρχιζε να ουρλιαζει. Ουρλιαζε και εκλαιγε. Το τελευταιο πραγμα που ενοιαζε και τις δυο μας τωρα ηταν το αν μας βλεπει κοσμος ή οχι.

"Μπορω να σας εξηγησω."

Αρχισα σιγα σιγα να γελαω με τοση δοση ειρωνιας.

"Την εκανες πρεζακι ρε ανωμαλε. Ενα χρονο εχει που ειναι μια χαρα. Εχει κρατησει μονο το τσιγαρο. Εμενα με εκανες το πιο αντικοινωνικο πλασμα σε ολο τον κοσμο. Δεν εβγαινα απο το σπιτι γαμω την πουτανα μου. Μας κατεστρεψες. Στην κυριολεξια, μας κατεδαφησες. Πανω που μαζεψαμε ολα μας τα κομματια και σταματισαμε να χαρακωνομαστε και να κοιταμε με αλλη πλευρα την ζωη ερχεσαι και μου λες οτι μπορεις να μας εξηγησεις? Και με τις εξηγησεις θα μπορεσεις να δωσεις στην Αντα οσα χρονια εχει χασει απο την ζωη της επειδη ξεκινησε να καπνιζει? Εξαιτιας σου!? ΠΩΣ ΓΑΜΩΤΟ ΠΩΣ!"

Η αρχή του τέλους {GW15}Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora