Κεφάλαιο 47ο

283 40 3
                                    

«Χάρρυ...» λέει χαμηλόφωνα.

«Μπεν...» κάνω το ίδιο.

«Χαίρομαι που σε ξανά βλέπω mate.» λέει χαμογελώντας βλοσυρά. Δεν απαντάω και απλά συνεχίζω να τον κοιτάζω στα μάτια. Δεν μπορώ πως χαίρομαι για την επανένωση μας. «Δεν θα πεις τίποτα;» συνεχίζει και ανασηκώνει το ένα του φρύδι έκπληκτος.

«Γιατί με ζήτησες πίσω Μπεν;» ρωτάω αμέσως.

«Είναι προφανές Χάρρυ...» χαμογελάει λες και απολαμβάνει κάποιο προσωπικό του αστείο.

«Σ' εμένα όχι απ' ότι φαίνεται.» λέω σαρκαστικά και ακουμπώ τους αγκώνες μου στο τραπέζι. Κάνει το ίδιο... τα πρόσωπα μας βρίσκονται μερικά εκατοστά μακριά. Πόσο θέλω να απλώσω τα χέρια μου και να τον πνίξω, όμως συγκρατώ τον εαυτό μου. Δεν έχει έρθει μόνος άλλωστε. Δυο τυπάδες βρίσκονται στην πόρτα και άλλοι δυο πίσω του. Ένας ακόμα κάνει βόλτες στο μαγαζί. Αν τολμήσω το οτιδήποτε, είμαι σίγουρος πως θα καταλήξω νεκρός στο δευτερόλεπτο.

«Με ατίμωσες Χάρρυ. Έφυγες από μένα χωρίς να σε διώξω εγώ, πράγμα που σημαίνει πως πήρες πρωτοβουλίες. Είμαι ο αρχηγός Χάρρυ και όπως καταλαβαίνεις, το γεγονός πως έφυγες χωρίς να μπορέσω να σε εμποδίσω, άρχισε να δημιουργεί αμφιβολίες για την δύναμη μου στους υπόλοιπους. Εξαιτίας σου σκότωσα τέσσερις άντρες μου που θέλησαν να φύγουν σαν τιμωρία.» λέει δυσαρεστημένα.

«Εμένα γιατί δεν με σκότωσες;» ρωτάω σχεδόν αμέσως.

«Αυτό είχα βάλει την δεσποινίδα Άννα να κάνει, αλλά δεν τα κατάφερε. Άλλωστε, τώρα που το ξανά σκέφτομαι, νομίζω πως σου αξίζει να υποφέρεις λιγάκι. Με ατίμωσες, όπως προείπα, άρα πρέπει να πληρώσεις Χάρρυ.» χαμογελάει σαρδόνια. Η γροθιά μου είναι έτοιμη να τον κοπανήσει στην μούρη.

«Γιατί απλά δεν με σκοτώνεις να τελειώνουμε τότε;» ρωτάω λίγο αγριεμένα. Έχει αρχίσει να με εκνευρίζει η όλη συζήτηση.

«Γιατί αυτό είναι πολύ απλό. Θα πονέσεις πολύ, θα χάσεις ότι αγαπάς, θα υποφέρεις και ύστερα θα με παρακαλάς ώστε να σε σκοτώσω Χάρρυ.» λέει αργά, δίνοντας έμφαση σε κάθε λέξη του και ύστερα σηκώνεται να φύγει.

«Δεν θα γίνει αυτό Μπεν. Δεν θα τα καταφέρεις!» φωνάζω λιγάκι, με αποτέλεσμα οι τυπάδες να πιάσουν όλοι τη δεξιά πλευρά του παντελονιού του, προφανώς ψάχνοντας για το όπλο τους.

«Ποιος σου είπε πως δεν τα έχω είδη καταφέρει... mate;» απαντάει χαροπά και φεύγει αμέσως.

Ο Γείτονας 2: Kill me or Save me!Where stories live. Discover now