vingt-deux

4.3K 180 9
                                    

Sakta letade min hand efter mobilen där väckarklockan ringde. När jag hittade den stängde jag av alarmet och såg att klockan var 04:10, om 50 minuter var vi tvungna att vara vid flygplatsen för att checka in då vårt plan går halv åtta idag.

Sakta slängde jag ut benen av sängen och satte mig upp. Jag bara satt upp i sängen med täcket omkring mig, för första gången på riktigt länge hade Ogge inte sovit tillsammans med mig. Katia och Daff hade förbjudit att någon av oss fick sova någon annanstans än hemma i vår egna säng.

Tröttsamt ställde jag mig upp från sängen och satte på mig mina springbyxor, sport-bh och en T-shirt. Jag orkade verkligen inte flyga i ett flertal timmar i tajta jeans och bh. Det är helt okej att vara fult klädd när man flyger.

En knackning på hördes på dörren och den öppnades, in tittade Katia.

"Är du uppe?" frågade hon medan hon gick in i mitt rum i h hämtade resväskan.

"Japp, ska bara äta frukost så är jag klar" svarade jag och hon nickade som svar. Jag satte på mig mina strumpor och tog tag i mobilen, laddare och hörlurarna innan jag traskade nedåt till köket för att äta. Just nu var jag inte alls hungrig, kan bero på att jag inte är van att gå upp vid fyra på morgonen. Sakta gjorde jag iordning en macka och ett glas juice som jag åt upp innan jag borstade tänderna och gick till hallen för att sätta på mig mina ytterkläder. Snabbt skickade jag iväg ett sms till mamma och Elinor.

04:25 Ebba: jag sticker till flygplatsen nu

Jag förväntade mig inget svar men det dröjde inte länge förrän mamma skickade ett svar, jag antar att hon ligger vaken endast för att se till så hon verkligen märker att jag hör av mig till henne.

04:26 Mamma: okej, hör av dig när du landar och om du vill åka hem så säg till så bokar vi en biljett med en gång

Hon oroar sig i onödan, ingenting kommer hända, jag har ju med mig Katia, Daff och killarna om det händer någonting. Jag kommer stortrivas, jag bara vet det.

/ /

Folk, folk överallt. Pensionärer, vuxna, småbarn, ungdomar och fans. Trots att klockan var 5:00 på morgonen så stod det otroligt många Foooers på flygplatsen som ville säga hejdå och få kramar. Hur de har fått veta att det var just exakt detta plan vi skulle åka med visste jag inte, men egentligen bryr jag mig inte.

Vi blev fast hos alla fans, klockan började ticka iväg och tillslut fick vi dra killarna därifrån och genom säkerhetsdelen. Killarna vinkade hejdå från andra sidan säkerhetsdelen och man kunde höra hur tjejerna skrek och började gråta när vi rundade ett hörn och man nu längre inte såg oss. Precis när vi rundade hörnet och ingen kunde se oss kände jag ett par armar linda sig runt min kropp och en mage mötte min rygg. Jag kollade bak och såg Ogge och vände mig om och log innan jag kramade om honom, han kysste mig innan vi sprang ikapp de andra som hade gått till Starbucks för Felix hade tydligen velat vara en Typical White Girl och köpa Starbucks och leka viktig. Hur det egentligen var orkade jag inte bry mig om, Felix version räckte gott och väl för mig.

När alla hade beställt vad de skulle ha på Starbucks begav vi oss till närmaste bord och började käka. Det syntes att killarna var trötta då Omar nästan somnade i sin frukost som han hade köpt medan Ogge, Felix och Oscar var hyper och sprang runt överallt och hoppade och gjorde olika volter.

Efter en stund började vi bege oss till Gaten där vi skulle gå ombord på planet, det var fortfarande en timme kvar till planet skulle gå så vi bestämde oss att gå i lite butiker medan Omar, Daff och Katia satt vid Gaten. Omar var så trött så allt han ville var att sova, jag dömer honom inte, att ligga i min säng och sova nu var inget jag skulle tacka nej till.

Ett flertal affärer senare gick vi alla fyra - jag, Ogge, Felix och Oscar - med ett flertal påsar runt våra handleder. Killarna hade nästan bara köpt godis, men även någon parfym som de hade hittat. Jag hade köpt lite godis jag också, men även några böcker som jag tänkte läsa på planet och sedan ett par solglasögon.

"Plan 351 mot Los Angeles, Gate 35, avgår om 30 minuter" hördes en röst säga i högtalarna. Alltså så var det 20 minuter kvar tills vi fick gå ombord på planet. Vi gick igenom terminalen påväg mot vår Gate när Ogge helt plötsligt stannar och drar med mig in på en affär. Jag ropar efter Felix och Oscar och de följer efter. När jag märker att Ogge tar sikte på underkläderna inne på Victoria's Secret börjar jag skratta lite smått och detsamma gjorde Felix och Oscar.

Ogge stod med näsan i troslådan och hade redan efter endast ett fåtal sekunder fiskat upp flera par trosor i hans hand, han tittade upp mot mig, Felix och Oscar och kollade med ett frågande uttryck.

"Vad?" frågade Ogge och ryckte på axlarna medan han lade ännu ett par trosor i hans hand.

"Kåtbock" var det enda Oscar sa innan han började fnissa lite lätt. Ogge gick ifrån troslådan och vidare mot kassan. Efter ett fåtal minuter kom han ut ur affären med en rosa Victoria's Secret påse och ett nöjt leende i ansiktet. Han gick fram till mig och pussade mig på pannan och jag försökte ta påsen eftersom det var mina saker i. Ogge skakade på huvudet.

"Påsen tar jag" sa han och gick iväg med Felix och Oscar. Jag sprang ikapp dem och skrattade lite, det såg ganska kul ut. Tre killar som går med varsina påsar och killen i mitten går med en hyffsat stor VS påse.

Vi kom tillbaka till Katia, Daff och Omar. Till vår förvåning så låg inte Omar och sov utan han pratade i telefon med sin mamma. Vi slog oss ned och Katia kollade undrade på VS påsen som Ogge forfarande höll i.

"Orkade du inte bära Ebba eller?" frågade Katia och pekade på påsen.

"Nepp, jag köpte detta och då bär jag påsen" svarade Ogge och Katia skakade lite i huvudet medan hon flinade. Hon mötte min blick i blinkade med ena ögat mot mig.

Efter 10 minuter fick vi höra i högtalarna att det var dags att stiga ombord, vi alla reste på oss och ställde oss i kön för att komma ombord. Sakta men säkert kom vi längre och längre fram i kön och snart satt vi på plats i flygplanet.

Jag satt längst in vid fönstret, Ogge bredvid mig och Felix bredvid Ogge. Bakom oss satt Oscar, Katia och Omar medan Daff satt med de andra i crewet. Det var nu det hände, vi skulle inom minuter lyfte iväg och nästa gång jag skulle gå på mark skulle jag vara i Los Angeles, USA.

Ogge tog tag i min hand när vi rullade ut från Gaten och började köra iväg. Jag vände mig mot honom och log innan jag lutade mig fram och pussade honom på kinden.

"Inget hångel på flyget, jag har första parkett isåfall och det vill jag inte" hörde vi Omar klaga och vi skrattade lite åt honom innan vi kysste varandra för att irritera honom, vilket vi lyckades med.

A/N: tack till alla som kommenterade berättelser jag kunde läsa, jag hittade några som jag vill läsa så tack så mycket :)

o.m | Hans nummerWhere stories live. Discover now