TITANIA

193 11 0
                                    

İLK GÖRÜNÜŞ: (I) Marvel Two-in-One #54 (Ağustos 1979), (II) Marvel Super Heroes Secret Wars #3 (Temmuz 1984)

GERÇEK ADI: (I) Davida DeVito, (II) Mary "Skeeter" MacPherran

ROLÜ: Profesyonel güreşçi, suçlu

MEKANI: (I) Los Angeles, (II) Denver, Colorado; sonrasında New York

GÖZ / SAÇ RENGİ: Mavi / (I) Siyah, (II) Kızıl sarışın

ÖZEL YETENEKLERİ: (I) Süper-insan gücü, 2 tona kadar kaldırabilme, profesyonel güreşçi ve yumruk yumruğa dövüş ustası; (II) Süper-insan gücü, 90 tona kadar kaldırabilme, süper-insan dayanıklılığı, ısıya, donmaya, hastalığa ve sakatlığa dayanıklılık.

Davida DeVito, Grapplers adlı profesyonel bayan güreşçilerin oluşturduğu takımın lideriydi. Titania ve ekibi, Roxxon Oil tarafından devletin Pegasus Projesi' ni sabotaj etmek için kiralandılar. Ancak Titania ve arkadaşları yenilgiye uğratıldı ve hapise gönderildiler. Hapisten çıktıktan sonra Titania' nın gücü, Power Broker sayesinde süper-insan düzeyine çekildi. Yeni ve daha güçlü bir Grapplers ekibinin liderliğini yapmaya devam etti, ama Scourge ile çalışmakta olan yeni Grapplers üyesi Golddigger tarafından suikaste uğradı.

Mary MacPherran, Denver' ın varoş mahallelerinden birinde yaşıyordu. Beyonder tarafından Battleworld' a ışınlandı. Orada Doctor Doom ona süper-insan güçleri verdi ve ilk Secret Wars' ta kendi ordularını komuta etmesi için görevlendirdi. Bu yeni Titania ve takım arkadaşı Absorbing Man birbirlerinden etkilendiler ve ilişkiye başladılar. Dünya' ya döndükten sonra She-Hulk ile arasında kişisel bir düşmanlık oluştu. Bunların yanında Masters of Evil ve Frightful Four' un da üyesi oldu. Titania ve Absorbing Man evlendiler. Titania kansere yakalandığında, Creel - Absorbing Man - hep yanında oldu. Titania iyileştikten sonra, ikili yeniden başlangıç yaptı, ama daha sonra ayrıldılar.

Marvel Heroes and NewsWhere stories live. Discover now