SANDMAN

159 11 0
                                    

İLK GÖRÜNÜŞ: Amazing Spider-Man #4 (Eylül 1963)

GERÇEK ADI: William Baker

ROLÜ: Eski profesyonel suçlu

MEKANI: Brooklyn, New York

GÖZ / SAÇ RENGİ: Kahverengi / Kahverengi

ÖZEL YETENEKLERİ: Vücudunun her bölgesini kuma dönüştürebilme, kum formundaki uzuvlarını istediği şekle sokabilme, kum vücudu sayesinde fiziksel saldırılardan korunur, silahlara karşı kumlarını sertleştirebilir.

Vücudunun her bölgesini kuma dönüştürebilme ve şekillendirebilme yetenekleri ile, Spider-Man' e karşı çok tehlikeli bir düşman olduğunu kanıtlamıştır. Fantastic Four ve Hulk ile de karşılaşmıştır. New York' un yoksul mahallelerinden birisinde William Baker adıyla doğmuş ve hayata kötü bir başlangıç yapmıştır. William 3 yaşında iken babası, onu ve annesini terkederek gitmiştir. Sefalet içinde büyüyen William, çabucak hırsızlığı ve dolandırıcılığı öğrenmiştir.

William lisede, büyük bir futbol maçı düzenleyeceği vaadiyle paralar toplamış ve bunun sonucunda okuldan atılmıştır. Flint Marko takma adını alarak, New York' un yeraltı dünyasında başarılı olmuştur. Bir süre sonra tutuklanan Marko, hapisten kaçmış ve güneye doğru gitmiştir. Nükleer reaktör bulunan askeri test alanının yakınındaki sahilde dururken, nükleer reaktörde patlama olmuş ve Marko bilincini kaybetmiştir. Uyandığında vücudunun, kum molekülleriyle birleştiğini farketmiştir. Yeteneğine alışmış ve kendisine Sandman ismini takarak, önemli bir suç kariyeri yapmıştır.

Spider-Man en büyük düşmanı olmak üzere, bir çok süper kahraman ile savaşmıştır. Wizard, Trapster ve Medusa' ya katılarak Frightful Four' un üyesi olmuştur. Ardından Spider-Man' in 5 büyük düşmanıyla da bir olarak Sinister Six' e katılmıştır.

Marvel Heroes and NewsWhere stories live. Discover now