VISION

154 11 0
                                    

İLK GÖRÜNÜŞ: Avengers #57 (Ekim 1968)

MEKANI: New York City

GÖZ RENGİ: Altın

ÖZEL YETENEKLERİ: Süper-insan gücü ve dayanıklılığı, solar enerji kullanabilme, vücudunu elmas sertliğine dönüştürebilme, kütlesini azaltarak hayalet formuna geçebilme.

Vision, o sıralarda öldüğü sanılan Wonder Man' in beyin yapıları kullanılarak programlandı. Bunu gerçekleştiren de Avengers' ın büyük düşmanı Ultron ve orjinal Human Torch deneyinden sorumlu Professor Phineas T.Horton idi.

Ultron çok geçmeden Vision' ı, Wonder Man gibi Avengers ekibinin yanına gönderdi. Onları Vision sayesinde bir tuzağa doğru çekmek istiyordu. Ama yine Wonder Man gibi, Vision' da bir süre sonra Avengers' a hayranlık duymaya başladı. Ultron' un kendisi üzerindeki kontrolünü kırmayı başardı ve Avengers ekibine onu yenebilmesi için yardımcı oldu. Minnettar kahramanlar, Vision' a bir ödül olarak, onu Avengers ekibine davet ettiler. Bu jest karşısında inanılmaz şaşıran Vision' ın gözünden bir damla yaş döküldü. Vision' ın insani hisleri, bu aşamadan sonra daha da gelişmeye başladı. Yavaş yavaş Scarlet Witch, Wanda Maximoff' a aşık olduğunu hissetti. Wanda da onun hislerine karşılık verince, ikisi evlendi ve Avengers ekibinden ayrılıp, New Jersey, Leonia' ya taşındılar.

Annihilus ile olan savaşlarında Avengers' a yardım edebilmek için ekibe geri dönen Vision, bu savaşta yaralandı. Starfox onu ISACC adlı devasa bilgisayar sistemiyle bağlantılarını birleştirerek tedavi etmeye çalıştı. ISACC, Vision' ın beynindeki Ultron' dan kalma kontrol kristaline dağılarak, androidin düşüncelerini başkalaştırdı. Vision, Avengers' ın liderliğine getirildiğinde, dünya üzerindeki tüm bilgisayarların kontrolünü eline alarak insanlığa yeni bir altın çağ getireceğini ileri sürdü. Ama Avengers üyeleri, onu bu hırslı planından vazgeçirdiler ve Vision' ın artık güvenilmez olduğunu düşündüler. Hükumet Vision' ı kaçırdı ve parçalarına ayırdı.
Vision, West Coast Avengers tarafından kurtarıldı ve Dr. Pym ile Black Panther onu yeniden monte ettiler. Ama o tüm insani duygularını kaybetmişti ve artık Scarlet Witch' in aşkına karşılık veremez haldeydi. Bu yüzden boşandılar. Scarlet Witch delirdiğinde ve Avengers' ın dağılmasına yol açtığında, Vision' ın adroid vücudu da yok edildi. Şimdilerde Iron Lad' in nörokinetik zırhına aktarılan programlama sonucu Vision, bir Young Avenger olarak yeniden doğdu.

Marvel Heroes and NewsDär berättelser lever. Upptäck nu