Το Ψέμα Κεφ.8

192 26 9
                                    

     Δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι της, ήξερε ότι θα ήταν το πρώτο μέρος που θα την έψαχνε ο Νίκος. Όποτε αποφάσισε να πάει να κρυφτεί στο σπίτι της Μαρίας άλλωστε χρειαζόταν τις φίλες της αυτή την στιγμή. Έφτασε από κάτω και χτύπησε το κουδούνι με την ελπίδα να λείπουν οι γονείς ώστε να μπορέσει να κλάψει χωρίς πολλές ερωτήσεις.

Αντιγόνη: Μαρία είσαι μονή σου;

Μαρία: Αντιγόνη; Ναι είμαι μονή μου.

Αντιγόνη: Ανεβαίνω.

     Μπήκε μέσα στο διαμέρισμα της και είδε την Κατερίνα να κάθεται στο καναπέ, δίστασε για μια στιγμή να κάτσει εξαιτίας της. Κοίταξε την Κατερίνα στα μάτια σαν να περίμενε την άδεια της, όταν η Κατερίνα είδε τα κόκκινα μάτια της πετάχτηκε πάνω φοβισμένη ότι κάτι έπαθε ο Νίκος.

Κατερίνα: Τι έγινε και είσαι κλαμένη;

Αντιγόνη: Αυτό που ήθελες, τον άφησα να πάει να ζήσει όπως πρέπει.

Μαρία: Τι; Δεν καταλαβαίνω, επιτέλους θα μου εξηγήσει κάποιος ή θα βάλω της φωνές στο τέλος.

     Η Αντιγόνη έκατσε στην πολυθρόνα, μάζεψε τα πόδια της στο στήθος και ξέσπασε σε κλάματα. Η Κατερίνα οπότε αναγκάστηκε να της είπε για ποιο λόγο έκλαιγε και όλη την ιστορία τα τελευταία χρόνια. Θύμωσε πάρα πολύ και με της δυο φίλες της. Άλλα έτσι όπως την είδε κομμάτια της έφυγε όλο ο θύμος και την θέση του πήρε η στεναχώρια.

     Είκοσι μέρες η Αντιγόνη είχε κλειστεί στο σπίτι της και δεν ήθελε να δει κανένα. Ο Νίκος από την ήμερα που χώρισαν δεν είχε ηρεμήσει, ούτε λεπτό όλη την ημέρα την έβγαζε έξω από την πολυκατοικία χτυπώντας το κουδούνι της και τις λίγες ώρες που αναγκαστικά έμενε στο σπίτι ξέσπαγε σε όλους χωρίς λόγο.

      Το βράδυ πριν φύγει για την Θεσσαλονίκη μπήκε στο δωμάτιο της αδερφής του με σκοπό να τσακωθούν, ενώ στην αρχή κατηγόρησε την Αντιγόνη για των χωρισμό τους, όταν πέρασε το πρώτο σοκ άρχισε να κατηγορεί την Κατερίνα. Που εξαιτίας της αντιδράσεις της είχε ενισχύσει τους φόβους της Αντιγόνης.

Νίκος: Δώσε μου το καινούργιο αριθμό της Αντιγόνης.

Κατερίνα: Δεν μου λέει κάτι το όνομα, την ξέρω;

Νίκο: Κατερίνα τα νεύρα μου δεν είναι καλά τον τελευταίο καιρό, κανόνισε να ξεσπάσω πάνω σου, δεν θέλω και πολύ.

Κατερίνα: Δεν θέλει να σε δει, ας την ήσυχη επιτελούς αγοράκι μου.

Νίκος: Εσύ φταις για όλα αυτά, εξαιτίας σου με χώρισε.

The Stories We Tell "Βιβλίο Πρώτο"Where stories live. Discover now