"Ne, ne želim štediti glas."

315 42 3
                                    

~DVA MJESECA KASNIJE~

"Thalia, zadrži taj tornado!" viče Patrick uzrujano. Tornado koji sam stvorila sve je više izmicao kontroli. Davala sam sve od sebe da ga obuzdam. Nakon mnogo muke i truda sam uspjela. Uspjela sam ukloniti tornado. Zadovoljno sam klonula na pod, sva oznojena.

"Morat ćeš još poraditi na tome. Zbog iznimnog uspjeha i truda ovog tjedna, imat ćeš slobodnu večer." reče Patrick zadovoljno. Slabašno sam se nasmiješila i otišla u svoju sobu.

Trenutno se nalazim u kraljevskom dvorcu Atlantisa. Ja, kao buduća kraljica, imam cijeli jedan kat samo za sebe. Na katu se nalazi sve što bih mogla poželjeti: kuhinja, dnevna soba, privatna biblioteka, mala koncertna dvorana, velika soba ormar i još mnogo toga. Pokušala sam Patricka i Constance nagovoriti da dobijem jednu od gostinjskih soba, ali oni su rekli da to ne dolazi u obzir.

Čak imam sastavljenu i listu uvjeta koje moram popuniti kako bih mogla postati kraljica. Većinu uvjeta sam zadovoljila, ostaje samo kraljevsko ponašanje i borbene vještine. Constance kaže da ću uskoro odabrati članove svoje osobne garde. Zaista me zanima kako će to izgledati.

Nakon što ispunim ta dva uvjeta, spremna sam postati kraljica. Nije da se baš radujem tome. Dok sam bila mala, to mi je bio životni san. A sad bih taj san mogla usporediti sa najgorom noćnom morom.

Ušla sam u svoju sobu i pogledala na stol. Stol sam začarala tako da svakog puta kad izađe neki časopis ili novine u Atlantisu, to izdanje se pojavi na stolu. Da, da, i Atlantis ima medije. Ti su mi izvori jedini prozor u svijet, jer sam ja potencijalna meta i prema najnovijim mjerama sigurnosti, neću smjeti izaći van prije krunjenja. Kao da sam u zatvoru.

Bacila sam pogled na prvi časopis. Na naslovnici je bila neka sjena s krilima, a preko nje se istezao naslov: 'Tko je nasljednik kraljevskog trona? Strana 4'

Otvorila sam stranu četiri. Članak se protezao na 6 stranica. Brzo sam preletila preko članka. Uglavnom o mom ocu, cijeli njegov životopis. Posljednju stranicu sam pročitala vrlo temeljito.

'Kralj Thomas IX. White poginuo je u bitci sa još dva člana osobne garde: Jamesom Martinom i Henryem Collinsom. Jedini koji su uspjeli preživjeti bitku su Constance Burn i Patrick Strong, te još i danas vode državu. Nakon te povijesne bitke, Elektra više nije pokušavala napasti Atlantis. Tijela kralja i članova osobne garde nikad nisu pronađena, no i dan danas preživjeli traže njihova tijela kako bi im odali počast koju su zaslužili.

Kralj je iza sebe ostavio suprugu Jessicu, koja je smrtnica, i dvoje djece: dječaka i djevojčicu. Jedno od njih dvoje će uskoro postati vladarem. Imena i fotografije kraljeve djece su strogo povjerljiva informacija. Nadamo se kako će budući kralj ili kraljica mudro vladati ovom zemljom, te da će biti dostojan, odnosno dostojna nositi prezime White.'

Kako osuđujuć naziv. Smrtnica. Kao da smo mi koji imamo moći išta bolji. I mi ćemo jednog dana umrijeti. Mogli su smisliti neki bolji naziv.

Jedino što mi baš nije jasno je ta Elektra. Tko je ona? Zar je ona najveći neprijatelj Atlantisa, zar je ona 'Gospodarica' o kojoj su moji takozvani prijatelji govorili?

Nisam željela ostavljati to pitanje otvoreno, već sam pohrlila u svoju privatnu biblioteku. Što se biblioteke tiče, vrlo je moderna. Zapravo, opremljena je najmodernijom tehnologijom na svijetu, a to je atlantska tehnologija. Atlantis je imao svoje prve tiskane knjige i novine i prije Kineza i onog Guttenberga. Imao je televizije stotinu godina prije ostalog svijeta. U običnom svijetu je sad postalo normalno imati tablet, a ovdje je to već stara stvar. Ovdje se služe tehnologijom kao Tony Stark: prozirnim ekranima na dodir i glasovnim naredbama. No unatoč svoj toj tehnologiji, i dalje se čuvaju i čitaju knjige. Ljudi ovdje smatraju da su knjige najvrjednije nasljeđe čovjeka, te da ih moramo čuvati u prvotnom obliku i njima se služiti. Moram priznati da se slažem s njima.

AngelWhere stories live. Discover now