"Mislio sam da se nećeš pojaviti!"

410 50 3
                                    

Tog ponedjeljka probudila sam se vrlo kasno: u 2 popodne! To me začudilo jer inače spavam najduže do deset, ništa više. Uzela sam mobitel i otišla na

Instagram. Chris je prije 5 minuta postavio novu sliku; slika je prikazivala današnji datum uokviren crvenim srcima, a u opisu slike je stajalo:"Danas spoj, poželite mi sreću! #love #first_date". Nasmiješila sam se i pomislila koliko on misli na mene. Lijepo je kad znaš da na tebe misli netko drugi osim mame, brata i najboljih prijatelja.

Otišla sam u kupaonu i obavila higijenu. Kad sam došla u kuhinju, na stolu sam vidjela papirić na kojem je pisalo:"Otišla sam u šoping, Jaden je kod Jessie. Vraćam se najkasnije do tri. Mama." Znači, sama sam doma. Veselo sam otišla do frižidera i uzela voćni jogurt s okusom breskve. Pojela sam ga s velikim užitkom. 

Lagano sam se počela spremati za spoj. Otvorila sam ormar i izvadila sve svoje majce, točnije hoodice. Na biranje sam imala sljedeće: crvena, plava, svijetloplava, crna, bijela, narančasta, fluorescentno žuta, zelena, ljubičasta i bijela s crnim rukavima. Nakon petnaest minuta razmišljanja odlučila sam se za bijelu s crnim rukavima. Još sam obukla tamnoplave trapke i crni remen. Dok sam vezala crne starke, čula sam da se vrata otvaraju. "Thalia, doma sam!" začula sam mamin glas. Ušla je u moj sobu i upitala me:"Kamo ideš?" "Na spoj!" rekla sam veselo. Možda mrvicu preveselo. "Opaa, spoj! Koji?" upita me mama. "Prvi! Istinu ti govorim!" odvratila sam kad me mama počela ispitivački gledati. "Kako se zove sretni dobitnik?" nastavila je mama sa pitanjima "Jel bar zgodan?" "Zove se Chris i da, zgodan je." rekla sam i uputila se prema kupaoni. Napravila sam punđu i izvadila nekoliko pramenova da izgleda ležernije. Stavila sam malo maskare i nataknula naočale. Bila sam spremna za pokret. Uzela sam mobitel i novčanik. Pozdravila sam mamu i otputila se prema 'Sunsetu'.

Chris je već bio tamo. Kad me ugledao, ustao je i široko se nasmiješio, kao da mu je pao kamen sa srca. "Mislio sam da se nećeš pojaviti!" reče onim svojim macho glasom. Ja sam pomalo zbunjeno pogledala na mobitel i uzvratila:"Ali sad je 4 sata i jedna minuta! Došla sam na vrijeme!" "Uups...ja sam došao prije pola sata! Sorry, nisam htio!" reče Chris posramljeno. Dopao mi se taj izraz lica. Izgledao je tako...nevino i užasno slatko. Nasmijala sam se i rekla:"Ma nema veze, ne smeta to meni!" Gledali smo se nekoliko trenutaka koji su se činili kao vječnost. Prva sam progovorila:"Idemo li prošetati plažom? Nisam tip za kafiće i sjedenje." "Da, to je super ideja!" kaže mi i nasmiješi se.

"Koga od obitelji sve imaš?" upitao me Chris dok smo šetali pješčanom plažom. Možda je i bilo ljeto, ali danas je baš bilo prohladno. "Živim sa mamom i bratom. Ostala obitelj je raštrkana po cijelom svijetu. Koga ti imaš?" rekla sam i pogledala ga u oči. Voljela sam ljude gledati ravno u oči, mogu ti otkriti toliko toga. "Nas ti je pun stan, živim sa mamom, tatom, starijom sestrom i dva mlađa brata." odvrati on uzvraćajući pogled. Sjeli smo na pijesak. Gledala sam prema horizontu. Primjetila sam da me Chris gleda. "Znaš, ti si jako zanimljiva osoba." reče mi. "Zašto?" upitam ga začuđeno. "Izvana si obična djevojka koja ima čvrst karakter, ali iznutra si sanjar. Sanjaš ono što nikad neće biti moguće. Ono neostvarivo." odvrati mi i brzo se nadoveže:"Oprosti mi ako možda brzam sa zaključcima, ali to je moje osobno mišljenje." Gledali smo se dugo. Uzvratila sam:"Moram priznati da imaš talent za čitanje ljudi. Istina je. Sanjar sam, i u tome nema ništa loše. Sanjati znači imati maštu, imati osjećaje" Pogledao me sa blagim smiješkom. "Moje je mišljenje isto...mislim da bi bilo dobro da prijeđemo na neke normalnije teme." kaže mi. Nasmijala sam se od srca. Tako se već dugo nisam smijala. Tako mi je drago da su to bile riječi izgovorene njegovim usnama, njegovim glasom. "Što voliš?" upita me. "Volim knjige, filmove, glazbu i crtanje. Što ti voliš?" odvratim široko se osmjehujući. "Volim knjige, filmove, glazbu i možda tebe." reče mi i blago me pogura u stranu. "Ooo, znači tako ćemo? U redu..." kažem na rubu smijeha i odgurnem ga u stranu najjače što sam mogla. Zamalo je izgubio ravnotežu. Zvonko se nasmijao i odgurnuo me. Ruka na koju sam bila oslonjena je popustila pod pritiskom i pala sam na pijesak. Smijali smo se kao djeca u vrtiću. Brzo sam se podigla na noge i počela trčati. "Uhvati me ako možeš!" povikala sam. Okrenula sam se iza sebe i vidjela kako mi se približava. Namjerno sam usporila. Odjednom sam osjetila kako su me nježno zagrlile dvije snažne ruke, a zatim me poklopilo mišićavo Chrisovo tijelo. Pali smo na pijesak. Opet smo se smijali. Nakon nekoliko trenutaka me podigao s pijeska. "Hoćemo se i sutra naći? Ovdje na plaži, isto u 4?" upitao me. "Može. Obećaj mi da ćemo se i sutra ovako provesti" odvratim. Nasmiješio se i rekao tiho:"Obećajem"

Otišli smo natrag do 'Sunseta'. Tu je bio pješački prijelaz. Chris me čvrsto zagrli i šapne:"Hvala ti na prekrasno potrošenom vremenu" "Hvala tebi!" odgovorila sam. Pustio me iz zagrljaja i pogledao. Uzvratila sam mu pogled. Dugo smo se gledali. Mahnuli smo jedan drugome. Nismo imali snage reći jedno drugome 'bok'.

Okrenula sam se i krenula preko pješačkog. Cesta je bila prazna. Odjednom sam čula hujanje kamiona. Osjetila sam žestok udarac u desnu stranu tijela i pad na tvrd asfalat. Nešto se razlilo po meni. Vid mi se zamutio, a bol je postajala sve žešća. Čula sam Chrisov prestravljeni krik, a zatim je sve postalo tama.
*
*
*
Evo, to bi bio nastavak broj 5! Nadam se da vam se sviđa i da je dovoljno dugačak. Ispričavam se na neobjavljivanju, ovaj tjedan mi je bio pretrpan ispitima.
Ako vam se priča sviđa, ostavite vote i comment!
Sorry na greškama, pišem na mobu!

Love ya'll

Maja <3 <3 


AngelWhere stories live. Discover now