"Pa mi smo na javnom mjestu, zaboga!"

278 40 2
                                    

Pokucala sam na vrata stana Meyerovih. Već sam pripremila smiješak misleći kako će mi vrata otvoriti moj novi dečko, no zasad su vrata ostala zatvorena. Primjetila sam tipku koja je označavala zvono. Pritisnula sam tipku, a za nekoliko trenutaka vrata mi je otvorio netko plavokos: Chrisov brat, jedan od blizanaca Meyer.

"Thalia! Kakvo ugodno iznenađenje! Što te dovodi u naš skromni dom?" upita me Peter. Ili možda onaj drugi blizanac, Patrick.

"Je li Chris ovdje?" odgovorila sam protupitanjem. "Nije, ali možeš ga pričekati. Uđi!" reče mi i otrči natrag u boravak. Ušla sam u stan i zatvorila vrata.

Blizanci su u dnevnom boravku igrali neku igru. Po onome što sam mogla vidjeti, bilo je riječ o utrci autima.

"Tko vodi?" upitala sam ih radoznalo. "Patrick, ali ne zadugo!" reče blizanac u kričavoj plavoj majci. "A kvragu sve!" uzvikne drugi blizanac koji mi je otvorio vrata. Ljutito ustane, baci upravljač i skoči na Petera. Brzo sam intervenirala i razdvojila ih. Ne želim misliti što bi se dogodilo da nisam.

"Smirite strasti, ljubavnici. To je samo igra." rekla sam susprežući smijeh. Patrick se nadurio, a Peter se počeo histerično smijati. "Ljubavnici...ta ti je dobra!" izusti Peter kroz smijeh. Patrick je samo preokrenuo očima. "Kako god...ionako me nije briga." reče Patrick i ode u svoju sobu.

"Ponaša li se on i inače ovako?" upitala sam Petera. "Ne, ne znam što mu je ovih dana, inače je on šaljiv i veseo." odgovori on zamišljeno. "Možda je neka cura u pitanju?" upitam ga znatiželjno i namignem. Peter se vragolasto nasmiješio, a zatim je usnama oblikovao:"Ne želimo da nas on čuje!" Ja sam samo kimnula glavom.

U tom trenutku otvore se vrata stana i ubrzo se u dnevnom boravku pojavi Chris. Sama njegova pojava u meni je prouzročila trnce. Srce mi je sve više ubrzavalo tempo. Smeđa kosa bila mu je razbarušena, a njegove oči gledale su u mene, izravno u oči. Na njegovim usnama izvio se mali osmijeh.

Ustala sam i pohrlila mu u zagrljaj. Mislim da sam ga iznenadila, jer je svoje ruke oko mene obavio tek nakon nekoliko trenutaka. Ponovo su me prošli trnci.

"Vidim da sam ja ovdje, khm, suvišan. Ako trebate nešto, ja sam u svojoj sobi." javi se Peter. Čula sam njegove korake, a zatim uzvik:"Koristite zaštitu!" i zatvaranje vrata.

"Brat ti je pravi šaljivac." rekla sam odvojivši se od njega. Chris je kimnuo, a zatim mi primio ruke i njima obuhvatio svoje lice.

"Nedostajala si mi u ova 24 sata." reče Chris i ispusti mi ruke. Moje su ruke kliznule na njegova ramena, a njegove su našle put prema mojim bokovima. Lica su nam se polako počela približavati.

"I ti meni." šapnula sam. Osjećala sam njegov topao dah na svojim usnama. Nježno je okrznuo moje usne, kao da traži dopuštenje. Blago sam očešala svoj nos o njegov. Njegove usne su se našle na mojima. Jezikom je počeo prelaziti preko mojih usana, a onda se odvojio. Pogledala sam ga s malim razočaranjem. To je sve?

"Gdje su ti naočale?" upita me. Stvarno, Chris? Zbog toga si prekinuo ovaj poljubac?

"Pukle su jučer kad si me pustio na pod." rekla sam hladno. Spustio je pogled i posramljeno promumljao:"Oprosti zbog toga. Nije mi bila namjera."

Podigao je pogled prema meni i počeo grickati donju usnu. Ponekad se pitam je li svjestan što mi radi. Na ovakav nevin izraz lica nisam mogla više glumiti hladnoću.

"Ma u redu je, kupit ću nova stakla i riješen problem." rekla sam uz mali osmijeh. Chris se blago nasmiješio, no na njegovu licu se još uvijek nalazilo kajanje i nije izgledao nimalo veselo.

"Što kažeš na jednu šetnju gradom?" upitala sam ga veselo, "Dobro će ti doći malo zraka."

Bingo! Chris se odmah široko osmjehnuo i kimnuo glavom. Imala sam dojam kao da nudim malom djetetu slatkiš da se razveseli, samo što je u ovom slučaju slatkiš bila šetnja.

Za nekoliko minuta smo se našli na ulici. Za divno čudo, nije bilo uobičajene prometne gužve. Chris je odjednom spazio štandić sa šećernom vunom i doslovno me odvukao do tamo. Simpatična žena nam je dala dva štapića na kojima je bila namotana ružičasta vuna tako da su štapići bili povezani. Chris je molio ženu da uzme novac, no žena je inzistirala da nam pokloni vunu. Na kraju je Chris morao popustiti, pa smo joj zahvalili i nastavili put do parka u kojem smo se prvi put sreli.

Sjeli smo na prvu slobodnu klupicu i počeli jesti šećernu vunu. Chris je ostao sav ljepljiv oko usana. Svim je silama pokušao to obrisati, no nije mu baš uspijevalo. Ja sam se smijala na sav glas i tako zaradila nekoliko začuđenih pogleda od strane slučajnih prolaznika.

"Chris, pusti mene, ja ću to skinuti." rekla sam i poljubila ga sasvim blizu usana, tamo gdje je ostalo najviše šećerne vune. Odvojila sam se od njega i nasmijala se njegovom zabezeknutom izrazu lica.

"Stvarno, Thalia?" upita me Chris, "Pa mi smo na javnom mjestu, zaboga!"
Vragolasto sam mu se osmjehnula.

Taj slatki trenutak je prekinuo je moj mobitel. Izvadila sam ga iz džepa i vidjela da imam jednu novu poruku.

Thalia, dođi do one uličice što prije možeš, Constance i ja ti moramo nešto pokazati.
Patrick, tvoj prijatelj s drugog kraja portala.

Dva puta sam pročitala poruku. Kako se on domogao mog broja? Kako mi je poslao poruku, zar oni imaju mobitele?

"Što se dogodilo?" upita me Chris. Brzo sam smislila izgovor.

"Moja mama želi da dođem doma što je prije moguće, trebale bismo se dogovoriti što ćemo pokloniti Jadenu za rođendan." rekla sam. To je bila djelomična laž, jer Jadenu je rođendan za 4 dana.

"Ah, onda u redu." reče Chris pomalo razočarano. Mislim da sam djetetu upravo otela slatkiš.

"Hej, nemoj biti žalostan, nadoknadit ću to!" kažem mu pokušavajući ga utješiti, "I to duplo!" Pogledao me pomalo tužno, a zatim se sitno nasmiješio i kimnuo glavom.

"Hoćeš li da te otpratim?" upita me kad smo krenuli iz parka. Odmahnula sam glavom i zagrlila ga.

"Ne trebaš." rekla sam, "Ionako ćemo se vidjeti sutra." Kratko sam ga poljubila u obraz. "Onda se vidimo sutra." reče on s tužnim smješkom. "Vidimo se!" rekla sam i odjurila, ostavljajući ga onakvog tužnog na izlazu iz parka. Patrick, ubit ću te!

Došla sam do uličice, a na kraju me čekala Constance. Čim me ugledala, pohitala je prema meni i odvukla me do portala. Zastala je par koraka od portala i teško uzdahnula.

"Thalia, mislim da smo pronašli uljeze o kojima je tvoj otac govorio."

*
*
*
Ispričavam se što nastavka dugo nije bilo, za sljedeći nastavak ću se potruditi da izađe što prije i da bude što duži.

Chris je takav slatkiš! ^_^

Ostavite vote i comment!
Ispričavam se na eventualnim greškama!

AngelWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu