-1-

17.6K 405 6
                                    

"Máte skvělá doporučení od Vašich profesorů, slečno Cooperová." Pochválil mě pan Shelter. Seděl naproti mně na černé točící se židli a četl si papíry, které jsem donesla. "Mám spoustu míst pro redaktory, ale právě se uvolnilo místo mé asistentky." Řekl záludně a položil papíry na stůl, opřel si lokty o jeho hranu a z prstů udělal stříšku. Podíval se mi do očí a usmál se. "Měla byste zájem?" Nestudovala jsem přeci jen kvůli tomu, abych byla jen nějaká asistentka. "Ne pane. Hlásím se o místo redaktorky." Odvětila jsem rázně. Pan Shelter přikývl, že to bere na vědomí.

"Proč se hlásíte o místo zrovna v naší redakci?" Zeptal se na typickou otázku, na kterou se ptal snad každý zaměstnavatel. "Ráda píši a vždy jsem chtěla vycestovat mimo Státy. Tahle práce mi dá mnoho zkušeností a hodně se tu přiučím. Navíc... Nestává se každý den, že vaše vydavatelství přijímá nové lidi." Odpověděla jsem jednoduše a doufala, že jsem nic nezkazila. "To máte pravdu slečno Cooperová." Upravila jsem si lem svých modrých šatů a stáhla si ho níž. "Jaký je Váš nejúspěšnější článek?" Dala jsem mu všechny potřebné papíry, mohl si to tam s přehledem přečíst. "Máte to tu vše napsané i s detaily." Lehce jsem se usmála a ukázala na papíry. "Ano to mám, ale myslím článek, na který jste sama hrdá." Významně se na mě podíval a nevypadalo to ani trochu jako by se mi vysmíval. "Jsem hrdá na spoustu svých článků, ale nejvíce na svůj úplně první. Sice nebyl moc významný, ale pro mě..." Tahle věta vůbec nezněla profesionálně. "Pro mě to byl takový klíč k úspěchu. Takové mé malé osobní vítězství." Usmívala jsem se jak měsíček na hnoji. Na jeho tváři jsem také viděla malý náznak úsměvu.

"Děkuji slečno Cooperová. Můžete jít." Rozloučil se se mnou, když jsem se zvedla stoupl si taky, přes stůl mi potřásl rukou a podal mi mou složku s papíry. "Ozveme se Vám." Ujistil mě a pustil mou ruku. "Na shledanou pane Sheltere." Řekla jsem ode dveří. "Na shledanou Eleanor." oslovil mě mým křestním jménem. Zavřela jsem za sebou dveře a odcházela z budovy.


___________________________________________


Ahoj! :) Mám tu první kapitolu nového příběhu, doufám, že se bude líbit.  :) Budu se snažit přidávat, co nejčastěji.

The Suit  x  Pan SprávňákWhere stories live. Discover now