5 - Britt

3.4K 181 49
                                    

Nadat ik een uur lang in bad heb gelegen, besluit ik dat het tijd is om eten te halen. In Nederland is het nu ergens midden in de nacht, dus Lana en ik zijn allebei veel te moe om te koken. We willen niet nog een keer pizza eten, hoe lekker het ook is, dus we besluiten om naar een restaurantje te lopen dat vlakbij het hotel zit.

'Weetje, ik ben best benieuwd hoe de jongens zijn. Misschien zijn ze wel hartstikke onaardig.' zeg ik als we onze bestelling hebben doorgegeven.

'Ze gaan echt niet onaardig doen tegen fans hoor, dat komt dan overal op internet en dat is slecht voor hun reputatie' zegt Lana.

'We zien wel.' zeg ik gapend. Ik wil het liefst zo snel mogelijk naar het hotel en daar lekker mijn bed in kruipen.

'Ik heb nog steeds geen flauw idee hoe we ze zo ver gaan krijgen dat ze nog een keer willen afspreken. Marcel deed echt alsof het niks was.' zegt Lana.

'Ik weet het ook niet, misschien moeten we maar een keer oefenen.' stel ik voor.

'Oefenen?' vraagt Lana terwijl ze me met een opgetrokken wenkbrauw aankijkt.

'Ja oefenen, je gaat me toch niet vertellen dat je niet weet wat dat betekent hè?'

'Luister, ik ben misschien niet heel erg slim, maar ik weet wel wat het woord oefenen betekent, ik vind het gewoon een beetje raar dat je wilt oefenen.' zegt ze.

'Waarom niet? We hebben morgen voor het concert toch niets te doen en het zou wel handig zijn om te oefenen, dan weten we ten minste wat we kunnen zeggen. We moeten voorkomen dat het ongemakkelijk wordt' zeg ik.

'Ja oke, je hebt gelijk. We doen het wel morgen want als ik dit eten op heb ga ik meteen mijn bed in.'

~

De volgende ochtend word ik wakker van gerommel in de keuken. Zuchtend draai ik me om en probeer ik nog wat te slapen. Als ik bijna in slaap val, wordt mijn deur open gemaakt en komt er een veel te blije Lana binnenhuppelen.

'Wakker worden! Ik heb een ontbijtje gemaakt. We gaan trouwens over een uur de stad in.' zegt ze.

Meteen is ze de kamer weer uit. Ik heb altijd al iets tegen ochtenden. Ik hou gewoon van slapen en het liefst doe ik dat de hele dag door.

Zuchtend sla ik de dekens van mij af en klim ik uit bed. Als ik op de klok kijk zie ik dat het acht uur is, fijn. Nog in pyjama loop ik naar de keuken, waar Lana druk aan het afwassen is.

'Je ontbijt staat op de tafel, ik heb alvast gegeten.' zegt ze met een glimlach op haar gezicht.

Ik ga aan tafel zitten en begin aan de pannenkoek die Lana heeft gemaakt. Nu pas merk ik dat ik eigenlijk heel erg veel honger heb.

'We gaan dus zo naar de stad, dus ik zou maar opschieten als ik jou was.' zegt Lana.

'Jaja ik ga me zo klaarmaken.' zucht ik.

Als ik mijn pannenkoek op heb, kleed ik me om en doe ik wat make-up op. Als ik klaar ben en daar zie ik Lana al wachten.

'Hèhè dat duurde lang. Ik heb al vast een taxi gebeld dus laten we gaan.'

Zonder nog iets te zeggen loopt ze vrolijk naar de deur.

~

Als we aankomen in het centrum, sleur ik Lana mee naar starbucks. Ik heb echt koffie nodig.

Nadat ik mijn koffie heb gehad, gaan we opzoek naar een winkel waar ze 5 Seconds of Summer shirts verkopen. Nadat we even hebben gezocht komen we een klein winkeltje tegen met alleen maar 5 Seconds of Summer spullen. We lopen naar binnen en ik sta versteld over alles wat ze er verkopen. Wie wilt er nou weer een stressbal met Michaels hoofd erop? We vinden uiteindelijk twee leuke shirtjes en een armbandje. We lopen naar de kassa en geven de spullen aan het meisje achter de toonbank, ze kijkt vrij chagrijnig, maar dat vind ik ook niet zo gek, want ze staat de hele dag lang spullen te kopen aan overenthousiaste meisjes. We rekenen af en lopen naar buiten. Als we net buiten staan komen er twee meisjes naar ons toe lopen.

UndercoverWhere stories live. Discover now