trideset šesti

1.2K 86 11
                                    

[preuređeno] ✔

Neymar

"Neymar, gde si?" Jotace me je uspaničeno upitao kada sam se javio na telefon.

"U Brazilu sam sa Lisom, šta se desilo?"

"Moraš hitno da dođeš u Mexico Siti, kako znaš i umeš"

"Jo!? Brineš me, šta se desilo?"

"Molim te Neymar. Ne mogu preko telefona, samo dođi, veruj mi!" Ovo je čudno. Veoma čudno!

"Dobro, ostaviću Lisu kod mojih i dolazim, bolje ti je da je nešto dobro. Javiću ti kad da me čekaš na aerodromu". Uzeo sam Lisu u naručje te smo krenuli ka kući. "Princezo, ti ćeš par dana biti kod bake i deke, tata ima nešto da obavi i brzo se vraća i kupiće ti nešto, važi?" Samo je klimnula glavom te sam je poljubio u obraz.

Kroz glavu mi se motao razgovor od pre par minuta. Šta to Jotace ima važno da mi kaže, da ne može preko telefona? Zar on nije samo otišao kod sestre i zeta na odmor? Ništa mi nije jasno.

Jotace - 2 sata ranije

Izašao sam na terasu još jednom proveravajući da li je Leona zaspala. Tako je mirno spavala u krevecu dok je grlila plišanog medveda.

Pogledao sam okolo kada mi se pogled zaustavio na smeđokosoj devojci koja je zamišljeno sedela na stolici na terasi kuće pored. Bila mi je mnogo poznata, ali nisam mogao da se setim odakle je znam. U jednom trenutku se okrenula, a meni je ispala čaša iz ruke i ostao sam da stojim u mestu ništa ne progovarajući.

Nemoguće. To ne može biti ona. Malia je mrtva. 

Ali opet, mnogo liči na nju. 

Pogledala me je te mi uputila osmeh. I to je bio dovoljan znak da shvatim da je to zaista ona. To je Malia. Siguran sam. 

Ubrzo se pored nje pojavio neki dečko kog sam odmah prepoznao. Eric. Onaj zbog koga su se Malia i Neymar svađali. Zar je moguće da je Malia oteta, a da to niko ne zna?

"Jo, šta se ovde desilo?" Maria me je upitala kada je ugledala stakliće čase na podu.

"Pogledaj", pokazao sam joj na Maliu, "ono je Neymarova Malia, siguran sam".

"To je zaista ona", šokirano je rekla. "Oni su se doselili ovde nekoliko dana posle nesreće, zar je moguće da su je oteli?"

Neymar

Izašao sam iz aviona i pogledom tražio Jotacea. Kada sam ga konačno ugledao, prišao sam mu te ga zagrlio.

"Hoćeš li mi konačno reći šta se dešava?" Upitao sam ga kada smo ušli u kola.

"Ostani smiren", naredio mi je. "Malia je živa!"

"Molim!? Jo znaš da nije vreme za šalu".

"Aman Neymar, živa je. Siguran sam. Video sam je svojim očima, i Maria ju je videla."

M-moja Malia je živa!? Živa? Veliki osmeh se pojavio na mom licu, kao i suze u očima. Posle toliko meseci verovanja da je mrtva i da je više nikada neću videti, saznam da je živa. Ali čekaj...

"Gde si je video?" 

"U kući pored Mariine, i pogodi sa kim je bila... sa Ericom, njenim bivšim". 

"Kako misliš sa njim?" Začuđeno sam ga upitao. Ništa mi nije jasno.

"Neymar, kako ne shvataš, Malia je 100 posto oteta". 

Pa da. Sada mi je sve jasno. Nisam video njeno telo nakon što su mi rekli da je mrtva. Doktor to nije dozvolio. Nisu mi dali, jer su nju već uveliko odveli odatle. Šta/koga smo mi uopšte sahranili?  Ne mogu da verujem da su ljudi sposobni da urade tako nešto. Gade mi se.

Kada smo stigli, nas dvojica smo izašli na terasu u nadi da će i ona izaći. Dok mi je Jo pričao šta se desilo kada ju je ugledao, ona je izašla. A meni je srce stalo.

Suze su mi se skupljale u očima dok sam je posmatrao. 

"Moram odmah kod nje", krenuo sam nazad u kuću, ali me je on zaustavio.

"Nemoj odmah, čekaj bar da on izađe", nekako sam uspeo da klimnem glavom. "Eno ga, ide negde. Hajde sad, idi kod nje", potapšao me je po ramenu te sam izašao iz kuće i ušao u dvorište susedne.

Pozvonio sam te mi je nakon nekoliko sekundi ona otvorila. Ispred mene je stajala smeđokosa devojka za koju sam mesecima mislio da je mrtva.

"Ko ste vi?" I tog trenutka u meni se sve slomilo.

Kako ne zna ko sam ja?

Malia || Neymar Jr [uređuje se]Where stories live. Discover now